Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Labukas,pas mus prisnigo doh.gif Varnenai susiglaude tupi,liudi..As symet didvyris,pasejau mazai pomidoru,sudygo graziai.Matysiu ar nereiks burnot,kokia durne mazai pasisejo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

mano irgi neblogai dygo, tik seklas bedesant kates susipeše tarpusavy tai kaip leke viena verysad.gif pet mano indelius ....tai tas mano planelis kur rašiausi kas dygo toks labai abejotino tikslumo tongue.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti
Šv. Velykos – tai grįžtančio tikėjimo laikas. Metas, kai speigą nugali atgimstanti gyvybė. Tai viltis, kad visi išbandymai turi savo pabaigą. Tikėjimas, kad rytojus bus šviesesnis. Linkiu apkabinti visus, kurių pasiilgome, kurie mums brangūs, ir kartu patirti šv. Velykų stebuklą.
Atsakyti
Na ką, neina prisijungti ? Nervuoja tas reikalas. Labai tikiuosi, kad neprisišaukiau virusų į kompą.
Atsakyti

Labas rytas.
Atsakyti

Labas rytas.
Atsakyti
Kurgi visos ? Ar kiaušiniais apsivalgiusios ? Ar jau lauke plušate ?

Man tai nei tas galima , nei tas. Apsiėsti negaliu, nes sėdžiu vežimėlyje. Judėti irgi negaliu dėl tos pačios priežasties. Ir dar ilgai taip, kol koja sugis.
Atsakyti
Su praėjusiom šventėm.Neleido prisijungti kelias dienas, šį kartą visai kitokią lentelę išmetė.Anksčiau supermamos vis išmesdavo lentelę prašydamos sutikimo, kad galėtų duomenis naudoti, o dabar visiškai kitaip buvo, iš viso net to puslapio nebebuvo.Viskas tik angliškai, aš tiek nemoku, nesuprantu, kas ten parašyta, bet netgi vaikai, grįžę velykoms, nesugebėjo į supermamas manęs įleisti.Jau maniau, kad viskas su tuo forumu, bet šiandien įsijungiau automatiškai ir ... veikia biggrin.gif
Iš kaimo,, greito gijimo console.gif Pavasaris, viskas sparčiau, tad greito pakilimo iš vežimėlio, kad bent su kokia lazda pasiremdama galėtum savo gėlynus apeiti, pasidžiaugti.Tai kas dabar tavo įmonei vadovauja g.gif , pats darbymetis
Pas mus tik antra diena šilta, bet jau nusiravėjau braškes, apsėjau pakeltas lysves.Šiltnamiuose derlių salotų jau valgom.Antra naktis ir pomidorų daigai šiltnamyje nakvoja, pirma vis šalnos buvo, nešdavau į nakčiai į namus.
Atsakyti
As lelijas vakar susodinau iš lenku smile.gif šiandien nedirbsiu dar kad mano gelynu ledai neišdaužytu bigsmile.gif
Atsakyti

Labas rytas.
Lyžuka,iš kur ledai?
Pas mus tai šlapia dar vis.Kai kur liūla žemė,paspaudus dar. ax.gif
Atsakyti
Ingrida, kas dirba kaledu ir velyku ketvirta dieną, to paskui vasarą ledai išdaužo viska bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

Nuo seno lietuviai Velykas švęsdavo dar 4 dienas po jų išvakarių. Pirmąją dieną Velykos būdavo švenčiamos namuose, tik vakare jaunimas susirinkdavo į būrį ir giedodavo. Geriausi dainininkai buvo apdovanojami margučiais ir šventiniais skanumynais. Būdavo renkamas gražiausias margutis karalius.

Antroji Velykų diena – vaikų džiaugsmui. Šią dieną jie eina kiaušiniauti. Tradiciškai porą margučių jiems padovanoja krikštamotė. Iš kaimynų margučių buvo prašoma dainomis: „Aš mažas vaikelis, kaip pupų pėdelis. Velykų rytą lelija pražydo, ne dėl manęs vieno, ale dėl viso svieto. Anoj pusėj gandras betupįs, snapu berašąs, kiaušinių beprašąs. Gaspadine, negailėki, į pintinę man įdėki...“

Trečiąją Velykų dieną buvo laistomasi vandeniu. Tikėta, kad laistymasis pašalina visokias blogybes, lemia gerą derlių, sveikatą ir jaunystę

Ketvirtoji Velykų diena (kai kur trečioji) buvo vadinama Ledų diena. Buvo tikima, kad šią dieną negalima dirbti žemės, kad ledai javų vasarą neiškapotų. Negalima arti, akėti, net kuolo žemėn kalti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 12 balandžio 2023 - 08:48