Galvoju, gal jau laikas užsisakinėti pomidorų ir paprikų sėklas ?
Kaip šiemet nesivalgo jokie konservai, šakės. Reiškia, vasarą neverta plūktis .
Auginsiu geltonus ir rožinius pomidorus, juos bent parduosiu.

Labas rytas.
Visa šeima metė valgyti cukrų,kur reikės dėti visus kompotus,uogienes?


QUOTE(buvusioji @ 2023 01 30, 14:13)

Labas rytas.
Taip,galvok ištisai kas galima,kas ne.

Nuo Vilniaus iki Ukmergės balta,grįžau namo,pliki laukai.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2023 01 29, 15:07)
Galvoju, gal jau laikas užsisakinėti pomidorų ir paprikų sėklas ?
Kaip šiemet nesivalgo jokie konservai, šakės. Reiškia, vasarą neverta plūktis .
Auginsiu geltonus ir rožinius pomidorus, juos bent parduosiu.
Kaip šiemet nesivalgo jokie konservai, šakės. Reiškia, vasarą neverta plūktis .
Auginsiu geltonus ir rožinius pomidorus, juos bent parduosiu.
as jau pradejau dometis, ale man tik labai vienos veisles užreike, tai siustis neverta iš kazin kur, pirksiu iš vietiniu fb pomidorininkių

QUOTE(IngridaB @ 2023 01 30, 06:35)
Labas rytas.
Visa šeima metė valgyti cukrų,kur reikės dėti visus kompotus,uogienes?

Visa šeima metė valgyti cukrų,kur reikės dėti visus kompotus,uogienes?


ten kur ir aš padėjau


ir dar pinigų ant cukraus sutaupysi

Uogienių beveik neturiu. Na gerai, turiu kokį 15 stiklainiukų po 250 g slyvienės, ji sueina prie varškėčių. Trintos šaldytos uogos irgi nelabai einamos. Jos su trupučiu cukraus. O slyvų truputį saldus kompotas man pasaka , kaip skanu.
Šaldiklyje daug daug brokolių, yra rūgštynių, svogūnų laiškų, baziliko marinato, daug česnakų ūglių maltų ( su sviestu, su svogūnais, su krapais ir dar biesai žino su kuo). Va, šitie tai einamas dalykas.
Kepu kotletus. Palaužau maždaug šaukštą du česnakų masės, šaukštas krapų ar petražolių, užpilu šlakeliu karšto vandens, kad greičiau aptirptų, tada faršas, džiūvėsiai , kiaušiniai ir visa kita. Būna labai skanu.
Kepu kokį mėsos gabalą. Vėl atšildau česnakų masės, truputis bazilikų masės, šaukštas bazilikų acto, pipirai, druska. Pasimarinuoja kokią valandą ir kepam rankovėje ar kepimo popieriuje. Bet kokia nelabai valgoma mėsa virsta tiesiog pasakiška.
Užvakar gavau avies kumpį. Šlaunį kepiau pamarinavusi. Sūnus visada atbulais dantimis avieną valgė, o šį kartą neliko nė gabaliuko.
Šaldiklyje daug daug brokolių, yra rūgštynių, svogūnų laiškų, baziliko marinato, daug česnakų ūglių maltų ( su sviestu, su svogūnais, su krapais ir dar biesai žino su kuo). Va, šitie tai einamas dalykas.
Kepu kotletus. Palaužau maždaug šaukštą du česnakų masės, šaukštas krapų ar petražolių, užpilu šlakeliu karšto vandens, kad greičiau aptirptų, tada faršas, džiūvėsiai , kiaušiniai ir visa kita. Būna labai skanu.
Kepu kokį mėsos gabalą. Vėl atšildau česnakų masės, truputis bazilikų masės, šaukštas bazilikų acto, pipirai, druska. Pasimarinuoja kokią valandą ir kepam rankovėje ar kepimo popieriuje. Bet kokia nelabai valgoma mėsa virsta tiesiog pasakiška.
Užvakar gavau avies kumpį. Šlaunį kepiau pamarinavusi. Sūnus visada atbulais dantimis avieną valgė, o šį kartą neliko nė gabaliuko.

Labas rytas.

Labas rytas.
Laba, IK kas yra česnakų masė, bazilikų masė? Sumali česnakų skilteles ir užšaldai?

Labas rytas.

Labas rytas.
QUOTE(Niurzga @ 2023 02 02, 23:28)
<p>Laba, IK kas yra česnakų masė, bazilikų masė? Sumali česnakų skilteles ir užšaldai?</p>
Sumalu česnakų ūglius, žiedynus dar jaunus. Bazilikų lapus sumalu. Po sumalimo dar pablenderiuoju, pridėjus druskos, minkšto sviesto ar žemės riešutų. Į kai kurias česnakų partijas dar dėjau svogūnų laiškų, krapų jaunų. Gaunasi toks lyg pesto įvairių skonių. Bazilikus tai dedu į maišelį , užlenkiu ir plonai išploju ant skardelės. Tada užšaldau. Kai reikia, nesunkiai atsilaužiu. Česnakus dažniau darau plonomis dešrelėmis, nes jie sausesni. Užšaldau. Paskui tas dešreles supjaustau gabaliukais ir į plastikinius kibirėlius. Galima ir taip, bet sūnus rėkia, kad norėdamas pasiimti šaldytų kibiniukų, turi uostyti česnakus. Tokios masės labai tinka mėsos pamarinavimui, ant virtų bulvių, į kotletus. Esu dariusi ir iš skiltelių, tada dėjau petražolių lapų, krapų, bet reikia tik sumalti, nes sublenderiavus per daug pasismulkina ir jaučiasi toks nemalonus poskonis.
Esu prisidariusi ir bazilikų acto. Iš raudonų bazilikų. Mėsos marinavimui, šlakelis į salotas - nuostabus dalykas. Į stiklainį pridedi pilną lapų paspausdama ir užpili actu. Stati kur tamsiai keliems mėnesiams. Nukoši ir turi vyšninės spalvos bazilikų actą.