Labas rytas.
IK,bet ant agrastų,serbentų gerai pelenai?Pas mane žemė įdomi vietomis molis,vietomis durpė.Pamiškėje iš viso durpynas.Pusė gėlyno durpė pusiau,kaip ten veši gėlės. Taip kad nesuprasi tos mano žemės.
Ingrida, pelenai - tai daug daug kalio, nulis azoto, šiek tiek fosforo ir daug kalcio. Dar visokių mikroelementų. Sudėtis priklauso nuo to , kas deginama . Pvz saulėgrąžų ar grikių lukštai - yra net tokia trąša Ekoplant, su milžinišku kalio kiekiu. Jei kūrenama durpėmis - bus labai daug kalcio.
Tai pati galvok. Jeigu durpė- pilk pelenus ir viskas vešės. Na gerai, fosforo bus trūkumas, ir azoto. Bet jei pilsi į šarminę dirvą, Ph užkelsi iki 8-9 ir tada susidarys kai kurių mikroelementų badas.
Dar vienas dalykas. Barstyk tuos pelenus ne konkrečiai siauru ratu apie kokį krūmą, o tiesiog per visą sodą, jei turi per daug. Augalo "burna" yra kiek plačiau nei laja.
Tai pati galvok. Jeigu durpė- pilk pelenus ir viskas vešės. Na gerai, fosforo bus trūkumas, ir azoto. Bet jei pilsi į šarminę dirvą, Ph užkelsi iki 8-9 ir tada susidarys kai kurių mikroelementų badas.
Dar vienas dalykas. Barstyk tuos pelenus ne konkrečiai siauru ratu apie kokį krūmą, o tiesiog per visą sodą, jei turi per daug. Augalo "burna" yra kiek plačiau nei laja.
Labas rytas.
Ačiū ,IK.Turiu pelenų iš dviejų pečių,nežinau kur dėti ?Tai ir beriu.Juodalksnio malkos,briketai ir anglys kūrenama/
O dieve stirniukė apsigyveno pas mus,nešu kasdien obuolius.Ar ji serga nuo rapsų ar buvo partrenkta mašinos,bet vaikšto normaliai,miegojo pas mus sode.Ar motina išmetė iš bandos?
Gal pridusus buvo nuo rapsų. Tada jos eina prie žmonių. Ar ėda ?
QUOTE(Iš Kaimo @ 2023 01 13, 21:29)
Gal pridusus buvo nuo rapsų. Tada jos eina prie žmonių. Ar ėda ?
Žolytę rupšnoja antra diena,išnešiau obuolių tai vieną bandė ragauti,bet kažin ar ėdė?Visai nesibijo mūsų.Gražiausia,kai kaimynų katinas kasdien ateina pas mus pavalgyti,jam čia buvo naujiena,sėdėjo,žiūrėjo žiūrėjo iš kur tu?
Labas rytas.
Labas rytas.
Labas rytas.
Braškės viduržiemį, o jūs nesusirenkate...
Viduržiemis tegul lieka barsukui , o aš šiandien radau nepasodintų tulpių. Sukaišiojau
Viduržiemis tegul lieka barsukui , o aš šiandien radau nepasodintų tulpių. Sukaišiojau
Labas rytas.
Aš vakar ir apipešiojau gėles.Griekas buvo sėdėti namie tokiu oru.Šiandien vėl žiema?
Man tai tokių žaliu uogų ir nesinori žiema, labiau traukia visokios mišraines, pvz dabar pas mus į vien kioska pradejo atvezti keptu burokėlių mišraines, jau kokia skani o ir kaina padori už 1 l stiklainiukas 1,7 eur tik dar perku tokius mmamos konservus ten ukrainiečiu gamybos gera sudetis ir skonis, ne taip kaip kėdainiu mišraine su grybais kur neaiškus grybai tipo kilmes šalis ne es ir vien morkos, tik tiek kad gerai skonis nutaikyta
Labas rytas.
Labai pasiteisino šaldytos slyvos,kol visai neištirpo apsivalgymas.
Kai šaldiklis dabar pri vietos,gerai naikinasi visos uogos ir sodo ir miško.Putino uogos tai dar ant krūmo kabo,kai einu pro šalį užsimanau nusiskinu šviežių.