Labas rytas.
Įsivaizduoju kas bus,kai ištirps tokie kalnai sniego. Pas mane kelių hortenzijų net nebesimato po pūsnimis.
Išbaidė užvakar mūsų stirnas.Ūkininkas atvažiavo tamsoje,apie 19 vlandą,sučečkavojo krūmus šalia miško.Bet kokios tik nėra technikos dabar,dirba sau šviesas susijungęs.
O tai sniegas ja netrukde tuos krumus pjaut? neliks kelmai paskui po sniegu ir apatines šakos?
QUOTE(Lyžuka @ 2022 12 15, 09:51)
O tai sniegas ja netrukde tuos krumus pjaut? neliks kelmai paskui po sniegu ir apatines šakos?
Nežinau nebuvau arti nuėjųsi.Išraus gal kelmus.Nedideli tie krūmai buvo.Dar iš rudens pažiūrėjau kokie gražūs lazdinukai auga,galvojau bus riešutų.
Aš nenoriu to atšilimo.Geriau jau sniegą nusivalyti nuo takų.Ir švaru, ir vaizdai gražūs.Pliurzė tik tam kartui būtų, nes, bent pas mus, žemė nesušalusi, o ant jos pusmetris sniego.Greit susigertų.Išsiploviau patalynę šiandien, išnešiau lauką padžiauti, kad sušaltų, tai teko atsikasti, kad nepaskęsčiau kol virves sode pasieksiu Pas mus ryte 16 buvo, graži giedra diena.Tokia ir turi būti žiema.Sako gismeteo pasitikėti negalima, bet dabar pažiūrėjus mėnesiui į priekį, atrodo, kad kitą savaitę pastovi žiema ir pasibaigs.Paskui savaitę šiltą, savaitę minusas ir vėl šilta.Pernai taip buvo, žiema tebuvo tik gruodžio mėnesį, o sausį galėjai ridikėlius sėti
Labas rytas.
Kaip gismeteo žada,braidysime per šventes.Pas mus rodo +8.Sodinsime tulpes.
Ingrida dar nepasodinus?Aš į šiltnami ruošiausi , ale gi ir dar nenusiprikus tai menka beda...šiaip lenkai ir pavasari prekiauja tulpiu sodinukais ir žinau kas pirko tai sake zydejo tais pačiais metais tik ciut veliau , cia gal iš vis ideja ...vasarines tulpes
vandens nenoriu aš irgi
vandens nenoriu aš irgi
QUOTE(IngridaB @ 2022 12 16, 08:08)
Labas rytas.
Kaip gismeteo žada,braidysime per šventes.Pas mus rodo +8.Sodinsime tulpes.
Kas per įvairovė toj Lithuanijoj Pas mane šįryt 8 val. - 7°C Bet lyg po truputį kyla aukštyn termometro stulpelis, gal ir iki + daeis Užpypino kėkštai Pripilu bliūduką saulėgrąžų mažiesiems paukšteliams ant terasos, o atvaro tie baisūnai ir praryja per kelis anskrydžius viską. Esu pakabinusi ir bambalį su angomis , tai į tą neįlenda didieji, nors ten zylutėms saugus lesalas.
Pas mane kėkštai nuo žemės tik renka,netelpa į lesyklą.Na bet velniškai gražūs jie.
Geniai tik kabinasi į pakibintus kamuoliukus.Badas jiems vargšams dabar.
Bet ir išpaikinti,saulėgrąžas nespėju pilti,grūdų nepuola jau labai.
Geniai tik kabinasi į pakibintus kamuoliukus.Badas jiems vargšams dabar.
Bet ir išpaikinti,saulėgrąžas nespėju pilti,grūdų nepuola jau labai.
Tikrai, grūdų nenori Buvau saulėgrąžų su lukštais įpylusi, kai pritrūkau lukštentų, ir stebėjau. Tai nusineša į pušį ir nukrenta Vėl atskrenda , ir vėl tas pats. Iš tų nelukštentų pusę tikrai išmėto . Geriau pilu išlukštentas, nors nebemėto bele kur. O kviečiai taip ir guli lesyklos dugne
Tai sulaukiau + , sniegas limpa - galima besmegenį lipdyt Reik važiuot į mugę pasižvalgyt, bet toks tingulys kur judintis...
Tai sulaukiau + , sniegas limpa - galima besmegenį lipdyt Reik važiuot į mugę pasižvalgyt, bet toks tingulys kur judintis...
Ingrida, tuos tavo kelmus atvažiuos su kitu traktoriumi ir permals. Aš vis taikausi, kai nupjauna storesnius medžius ir paskui susmulkina kelmus. Labai geras mulčas gaunasi. Vienais metais buvau net ant braškių užpylusi.
Geniams tikrai ne badas. Jie gi žiemą kankorėžius gliaudo. Vienais metais man prieš virtuvės langą genys įsirengė kankorėžių lukštenimo cechelį beržo atsišakojime. Fiiiit į pušelių žaliatvorę, atsineša naguose kankorėžį, spraudžia į šakos pradžią, greitai išgliaudo , išmeta lauk, vėl į pušeles. Katė vis nubaidydavo, nueina ir spokso. Pavasarį gal kibirą kankorėžių susėmiau.
Ten, kur buvo nespėti užarti kininiai bei paprasti kopūstai- stirnų pulkai. Galės pavasarį ragų ieškotis vaikis. Hobis jo toks.
Darbo kalnai, atėjo prieškalėdiniai užsakymai.
Geniams tikrai ne badas. Jie gi žiemą kankorėžius gliaudo. Vienais metais man prieš virtuvės langą genys įsirengė kankorėžių lukštenimo cechelį beržo atsišakojime. Fiiiit į pušelių žaliatvorę, atsineša naguose kankorėžį, spraudžia į šakos pradžią, greitai išgliaudo , išmeta lauk, vėl į pušeles. Katė vis nubaidydavo, nueina ir spokso. Pavasarį gal kibirą kankorėžių susėmiau.
Ten, kur buvo nespėti užarti kininiai bei paprasti kopūstai- stirnų pulkai. Galės pavasarį ragų ieškotis vaikis. Hobis jo toks.
Darbo kalnai, atėjo prieškalėdiniai užsakymai.
Labas rytas.
Geniai kaip geniai,įdomu kėkštus stebėti,jei gi irgi konkorežius gliaudo?Kaip jie bando į lesyklą snapą įkišti.