Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Spalis buvo nuostabus tikrai pritariu ir koks spalvingas, medžiai, gėlės viskuom grožėtis leido ir šiluma irgi pasidžiaugt dave mirksiukas.gif
Atsakyti
Moliūginiai saldainiai yra totalus blogis. Todėl, kad niekaip nenueina iš džiovyklės į dėžutę, o pakimba rinkėmis ant pilvo. Tai kad be reikalo pagundų nebūtų - negaminu. biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Šiemet džiovyklės net nejungiau. ax.gif
Atsakyti
Kokie gražūs šermukšniai šalia kavos puodelio wub.gif wub.gif
Jo, tie saldainiai skanūs. Ir kas galėtų pagalvot, kad moliūgas toks skanus biggrin.gif Nors aš jį labai naudoju, ir šalia mėsos orkaitėj iškepu gabalais, bet saldainiai - geriausias patiekalas tongue.gif
Man per tą džiovyklę rugpjūčio-rugsėjo mėn., nu dar boileris, gavosi suma elektros tokia prabangi ax.gif Bet jau lyg bus pigiau.
Gal kuri žinot, ar amūrai dauginasi vietinėm sąlygom tvenkiny? Diedulis nupirko 5 štukas Rietave, į prūdą paleido. Baisiai pradėjo žolėm apaugt prūdas, gal mačys. Tik karosų, ko gero, nebeliks smile.gif
Atsakyti
Žolia, tikrai dauginasi. Na, bent jau auga. Pas mus į miestelio tvenkinį įleido, sako , dabar ir po 8 kg žuvėkus traukia. O mažame prūdelyje tiesiog nežinau. Tiesiog nevalgykite greitai. Gal ir jauniklių atsiras.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti

Labas vakaras,

O kaip moliūgą orkaitėj kepat? Su žieve, be žievės? Prieskoniai kokie? ...na smulkiau prašom.

Kaip vijoklinę rožę žiemai ruošti? Ar jas reikia kirpti? Iki žemės, ar jos nesikarpo... Pernai mažuliukę pirkau, šiemet ūgtelėjo.  

Dar šiltnamyje bliūdą pomidorų priskyniau, o lauke mažuliukę cukiniją. Pomidorų dar neišroviau. Tik dabar česnakus lauke susodinau. Porai dar darže gyvena.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 06 lapkričio 2022 - 17:25
Labas rytas.
Mūsų konsultantė IK,šiandien švenčia gimtadienį,su švente .
Atsakyti
Iš kaimo , su gimtadieniu! birthday.gif 000552.gif happybday.gif
-------------------

Šalta šalta pas mumi unsure.gif Dar česnakai nesodinti, Mokvežoj nusipirkau katžolę, šalaviją nukainuotus, reik pasodint. Dar laukiu aviečių remontantinių kelių daigelių. Ir ežiai dar nemiega - šiąnakt šuniukai mano visą naktį lojo . Galvojau , ant kokio šeško ar lapės loja. Pasirodo, ežys atklydo į kiemą kažkokiu būdu, nors aplink tinklo tvora. g.gif Tai ryte išnešiau už tvoros paleidau prie lazdynų. Galėtų ten ir likt, lapų daug pripūsta į tų lazdynų krūmus, kaip tik jam guolis . ax.gif
Papildyta:
Niurzga, moliūgą be žievės kepu. Prieš tai supjaustau į bliūdą dideliais gabalais (gal 2 cmx5cm) , svogūno kelias galvas, paprikos, morkos, česnako beriu džiovinto ar šviežio baziliko, raudonėlio, pipirų šiek tiek, druskos ir apšlakstau aliejumi. Tada gerai apmaišau ir palieku kokiam pusvalandžiui. Vis pamaišau. O tada kišu į rankovę kartu su kokiu marinuotos mėsos gabalu ir kepu. Tik tiek, kad moliūgą reiktų trumpiau kept, negu mėsa, tad man jis dažniausiai gaunasi patižęs (arba gal reiktų dar stambiau pjaustyt). Galima ir be mėsos kept, žinoma, vien tik daržoves. Aš česnaką smulkinu kad apliptų daržoves. Bet labai skanu cielas galvas česnako kept ir paskui laupyt.
Atsakyti
Ačiū už sveikinimus ir linkėjimus. Gera, kad jus turiu. wub.gif

Moliūgą kartais kepu kaip garnyrą, neluptą. Tokiom storom riekėm pjaustytą, odele žemyn. Pabarstau truputį cukraus, druskos, kokių nors prieskonių, aptepu aliejumi.. Paskui tiesiog tokią rinkę guldau į lėkštę prie kokio mėsos gabalo, būna dar visai nesutęžęs. Turiu tokio bazilikų acto, tuo dar apipurškiu, kad labiau kvepėtų.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti