Labas rytas.
Greičiausiai rudoji demetligė.Vaisiai sveiki, viršūnės sveikos.Nedarau nieko, ne pirmas kartas, paprastai paskui praeina, viršūnės atsigauna ir rudenį prieš šalnas dar reikia iš žalių lapų palubėje žalius pomidorus krepšiais skinti
Labas rytas.
Labas rytas.
Labas rytas.
Na jo prasideda pomidorai...........
Laba,
Valiooooo pavyko prisijungt. Nu merė klaidas ir niekaip prisijung neleido nei slaptažodžio atnaujint...
Man cukinijų blynai pagal Kaimietukės receptą skaniausi.
Aš iš tų kur maras per 3 dienas šiltnamį užpuolė. Galvojau, kad per savaitę, bet kamynė kai laistė kol atostogavau, sakė dar lapai gražūs buvo. Kaimietukės pagalba sustabdėm marą. Na tai gal iki rugsėjo kas nors užaugs . Kelios kekės tikrai bus, tos kur buvo užmegztos iki maro. Bulvių keli kelmai pasodinti buvo bet supuvo. Cukinijos iš trečio karto sudygo. Tai dar mažučiai daigai. Žirniai sukirmijo ir nederėjo. Agurkų truputį pasiskinu. Vienos bėdos. Bet šiemet braškių buvo daug, šilkmedžio uogų nebeįveikėm, draugai, pažįstami apdalinti. Jos skaniausios kol būta tamsiai labai labai vyšninės spalvos, bet dar ne juodos. Tada rūgštelės turi. Šilauogės dar nenoksta, bet uogom aplipę, šakų nesimato. Serbentų dar jauni krūmai. Mažai dar uogų, bet šiemet labai gražios. Taigi pas mane uogyčių metai. Ai kai man tik pasižaist ne pragyvent tai ramu. Aišku yra tas liūdesėlis, kad sėji, pikiuoji, sodini....ir šnipštas.
Labas rytas.
Asiūklį buvau išnaikinusi (nurudavo viskas viršuj labai gerai) pagal Iš Kaimo receptą Bet šankynas nesunyko - ataugo paskui. Gal dar stipresnę dozę reikėjo daryt? Arba gal, kai pradėjo pavieniai vėl lįst, purškaliot po vieną bet nusispjoviau ir palikau. Kur žolynas-nusipjauna, o kur daržas- apipešu ir tiek.
Vakar jau cukinijų sukišau į slovikus 3,5 kg su pomidorais ir paprika. Bet kaaaip nenoriu nieko marinuot šiemet.... Atbulais dantim darau, nu nes reik
:"
2-4 l vandens
Roundapas 40 g +MCPA 10 g + 50-100 g amonio salietros
Mišiniai paskaičiuoti 1 arui.
Dar vienas, bet aš nenaudojau, nes reik Staranes :
1 arui:
2-4 l vandens
40 g roundapo
8 g banvelo
5g staranės arba tomigano.
Jei jau auga daržovės, imam teptuką, varom vagomis klūpomis ir patepam tuo mišiniu lapus vijoklio, asiūklio, usnių, pienių ir kitų atželiančių dalykų."