Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(buvusioji @ 2022 07 25, 16:26)
labuks,kaip laikotes?derlius dorojat? Su sese grybaujam,t.y lepeskaujam.Pas mus kitokie dar nedygsta.Tik nuotraukas pasiziuriu,kokius grozius renka tongue.gif Uzsivedziau ant cukiniju valgymo biggrin.gif jetau,kaip skanu...

Laba,
Cukinijų receptukus prašau. Keu dabar po grilium orkaitėn. Ką dar? ax.gif
Atsakyti
va cia ,tai pakliuvau biggrin.gif prisiziurejau internete,ir bandau.greiciausiai man blyneliai.Daug petrazoliu dedu,krapu,morka tarkavau,kiausiniai,miltai ir petelnion biggrin.gif Man skanu.Bandysiu su bulvem,jau dariausi su pomidorais.Receptu nesaugojau,pasiziuriu ir pasiterlinu.Vyras vis grybus daro,o as dar bijau,tai cukinijas kertu.Ai,dar bandziau kept kopusta,skanu.Susipjaustai kopusta riekelem,ant kepimo popieriaus,Druska ,pipirai,truputis aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2022 07 25, 20:31)
va cia ,tai pakliuvau biggrin.gif prisiziurejau internete,ir bandau.greiciausiai man blyneliai.Daug petrazoliu dedu,krapu,morka tarkavau,kiausiniai,miltai ir petelnion biggrin.gif Man skanu.Bandysiu su bulvem,jau dariausi su pomidorais.Receptu nesaugojau,pasiziuriu ir pasiterlinu.Vyras vis grybus daro,o as dar bijau,tai cukinijas kertu.Ai,dar bandziau kept kopusta,skanu.Susipjaustai kopusta riekelem,ant kepimo popieriaus,Druska ,pipirai,truputis aliejaus.

Ačiū. Kažką bandysiu. Miltų stengiuos vengti. Bandysiu su kitokiais.
Atsakyti
vietoj miltu galima avizinius dribsnius det,Nereik cukinijos nuspaust ir duot pamirkt dribsniam mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Ate,aš žiemai darau pagardą tokį iš cukinijų. Man laaabai skanu. Jau ir pas mane neblogai dera cukinijos, reiks pradėt daryt ax.gif Gal patiks mirksiukas.gif

Reikės: 2,5 kg cukinijų,
0,5 kg paprikos,
1 valg. šaukšto druskos,
150 g acto,
1 stiklinės cukraus,
1 stiklinės aliejaus,
0,5 kg pomidorų padažo( dedu savo pomidorų padažą),
5 skiltelių česnako (dedu daugiau).

Gaminimas: cukinijas nuplauti ir supjaustyti kubeliais didesniais 2x1 (jei cukinijos mažos, tai odelės nulupti nereikia, nes ji minkšta), išvalyti papriką, supjaustyti kubeliais. Supjaustyti česnaką. Viską dėti į puodą, berti druską, cukrų, aliejų, padažą ir troškinti apie 40 min. Pabaigoje supilti actą, po to būtinai užvirti. Karštą masę dėti į stiklainius, užsukti dangteliais.

Aš kai kad ir kokios petruškos įmetu. Jau čia skonio receptoriai ko reikalauja smile.gif
Atsakyti
zolia ,ir as nusirasiau 4u.gif Pas mane paprika juoda blink.gif Nu as buvau nemacius,daigus pirkau,prasiau raudonos,nes daug sunaudoju padazui
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2022 07 26, 09:27)
..

Ačiū, Žolia.
Tikiu, kad skanu. wub.gif
Atsakyti
Auda , jei apie agurkus, tai pirkau Lenara. Visiškai nepasiteisino.

Šiandien kepiau cukinijų- bulvių blynus. Bulves ir cukinijas per stambią tarką, įmušu du kiaušinius, keli šaukštai miltų, pipirų, druskos, pjaustytų svogūnų. Viskas, galima kepti. Jei tingisi, visą reikalą galima kepti kaip kugelį be miltų, tik apačioje kokios rūkytos šoninės patiesus.
Dar cukinijos riekeles apvoliojus miltuose galima iškepti. Na, pbarstyti kokiais skaniais prieskoniais. Paskui kokio pomidorų padažo ar varškės, jogurto padažų galima užmesti. Nesenai dariau varškės- fetos sūrio padažą. Turėjau save nuvyti greitai nuo stalo, pernelyg skanu, kad neapsivalgyčiau.

Į visus konsrvuojamus padažus nubraukiu baziliko žiedelius. Tada toks sodrus skonis.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kaip skanu šilkmedžio vaisiai su varškyte pusryčiams. wub.gif
Atsakyti
Apgavo mane turguje šilkmedžio pardavėjas kaip mergą su trečiu vaiku.
Prašiau juodojo, palinksėjo galvą, taip taip, čia juodasis. Pradėjo derėti :uogos baltos, mažesnės už serbentą, be jokio skonio. Tai dabar tik pavėsiui naudojamas.
Atsakyti
O mano šilkmedis šiemet pirmą kartą derėjo.Juodauogis, bet uogos smulkesnės už gervuoges.O skonio tai tik saldus, daugiau nieko nesijaučia.Gal kokią stiklinę derliaus turėjom.Taip ir nežinau ar tokio didumo uogos ir turėjo būti, nes pirmas kartas.Isivaizdavau, kad uogos didesnės turi būti.Pomidorų derlių jau kibirais doroju.Lapai genda, bet nedarau nieko, aš prieš chemiją , tuo labiau derantiems augalams.Visko daug, visko užteks, kad tik sudoroti suspėčiau tai kas užaugo ax.gif
Atsakyti