Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

sveikos!Lietaus gavot?perkuno?Mergai,gal kolorado neturit?pasidalinciau flirt.gif
Atsakyti
Pas mane labai didelis raudonlapis lazdyno krūmas. Tikrai gražu. O kiti du iš atžalų, tai formuoju kaip medelius, karpau.
Lietaus proto ribose, neplaukiam dar. Baigiau šiandien dar pasodinti agurkus, kur liko žemės, kopūstų įkišau. Viskas biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Turiu irgi didelį raudonlapį lazdyną sename sklype.Vakar nusipirkau raudonlapį su raitytomis šakutėmis.Labai tiko prie japoniškų klevelių.IK peržiemojo visi trys.Gerai ta raudona spalva atmuša kitus. wub.gif wub.gif Puplaiškį siūlė už 25,galiausiai,kad perku raudonlapį už 20 būtų atidavęs.Bet man toks liaunas pasirodė. ax.gif
Atsakyti
Cidonija užmezgė daug vaisių. Gal nenubyrės. Jaunas dar medukas, gal didesnę dalį reikės išskinti. Pirkau Šilagalio medelyne už 20 eurų. Skiepyta į kažką, formuota medeliu. Brangoki, bet man ten viskas pasiteisina 150 proc. O turguje prastos kokybės, plikašakniai medeliai. Esu norimą veislę obels Delikates pirkusi už 8 eur. Treti metai nenori augti. O pernykštė Šilagalio Katja jau pilna obuoliukų.

Vakar , laimei, lietus su visais blogais palydovais pro šalį praslinko. Na, gavome 5 mm , bet kai paskaitau, kas dėjosi keliolika kilometrų į rytus, tai vaje vaje...O mano bulvių laukai tik dabar baigia pradžiūti. Čia nuo praeitos savaitės.

Lazdynus savo svare reikėtų po truputį keisti į kultūrinius, nes ten pilna laukinių. Prie namų du dideli, riešutų nemažai.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Ingrida gerai veda cidonija, as turiu viena va tik kur panaudot neatrandu nes niekur man ji nepatinka ...žydi graziai labai smile.gif

iš augalų labai graziu yra įvairiu veisliu ir formų šeimavedziu ir pūsleniu smile.gif ir nelepus ir dekoratyvus labai, o šeivamedzio dar ir arbata žiedu mirksiukas.gif , pukenis grazus raudonlapis, o va su lazdynu tai kazkas ne taip lapai iš pavasrios išsprogsta raudoni o poto žaly, žalyn ir ant galo iš vis eiloinis zalias patampa, riešutukai smulkus, gal koki įkišo ....

turejom du delikates tai abu amen, nespr kas netiko, tai žieve skilo iš po žiemos tai vasarą puseobels nudžiuvo su obuoliukais...ne mus kraštu augalas, skaičiau kazkur kad veislė sukurta lenkijos pramoniniams sodams, ta turbut ir klimatas kitas ir purškimai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 13 birželio 2022 - 10:20
Turiu du raudonlapius pūslenius,prie namuko pievoje pasodinus,labai gražiai atrodo ir mačiau žiedeliai sukrauti.
Šeivamedis nusenęs,bet kelis žiedus sukrovė dar.Mieste yra visa plantacija.Tuoj žydės,važiuosiu skinti,vaikai labai vertina žiedų arbatas. wub.gif
Atsakyti

Laba,

Aš penktadienį gavau krušos.

Kalbat apie vyšnias, pas mane primegzta, bet jau matosi kaip sukirmiję.

Tiek metų sodybėlę turiu, bet lietus dar niekad nėra taip skamdinęs. Tik po žiemos būdavo bala pievoj. Tuoj krokodilai veistis pradės.

Kas dar? Katė sodyboj gyvena. Du kačiukus turi. Gal kam reikia? 

Bet katės žioplumas. Jau antri metai kai atvažiuojam laikom pravertas prieangio duris tai ji suneša kačiukus ant aukšto į medinę dėžę. Gerai, kad pamačiau ir pernai ir šiemet. Nesupranta, kad išvažiuodami uždatysim ir liks viduj arba tik kačiukai arba ir ji su kačiukais. Palaukiu kol ji išeis, nukeliu kacius žemyn, sudedu dėžėn ir jai atduodu. Vajetau kaip puola ant manęs kaip lūšis, šnypščia....o šiaip tai mes ,,draugės". Žvejojam kartu.

Atsakyti
Lyžuka, radau receptą raudonosios cidonijų uogienės. Bet nedėjau visokių ten prieskonių, tik citrinos. Pernai gavau maišelį dovanų, supjausčiau. Užpyliau cukrumi, nusprendžiau per kelis kartus virti. Ir ką tu manai ? Visi skersi pro puodą, vis pasemia ir skilteles maumoja. Žodžiu , viriau 3 dienas ir supilsčiau tik sirupą. Ir tai gal netoli litro. Toks nežemiškas egzotinis skonis.

Niurzga, įtariu šiandien vėl pas tave prilijo. Nuslinko debesis ta puse.
O pas mus dabar toks grybų lietus. Gal ir gerai. Pasėjome porą hektarų griežčių. Vis zyzė iki tinklai, ko nėra Lietuvoje. Tai gal gerai sudygs.

Ingrida, atsimeni, kažkada davei šeivamedžio. Tai gal penkis metus jam vis nelaimės nutikdavo. Tai trimeriu nupjauna, tai priekabą ar traktorių toje vietoje pastato, tai šiaudų rulonus sukrauna. Šiemet prisitaikiau ir aptvėriau, kai išlindo. Tai nei kaimyno avys nurijo, nei pjovėjas patvarkė. Gal per kelis metus pavyks užsiauginti.
Atsakyti
Labas rytas.
Gajūs tie šeivamedžiai.
IK tu mano kantrybę bandai,jaučiu įsigysiu kada cidoniją. ax.gif Bet ko ji tokia opi,kiek skaičiau vieniems duoda derlių,kitiems pš.Bet gi svarainiai panaši giminė?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 06 13, 21:25)
Lyžuka, radau receptą raudonosios cidonijų uogienės. Bet nedėjau visokių ten prieskonių, tik citrinos. Pernai gavau maišelį dovanų, supjausčiau. Užpyliau cukrumi, nusprendžiau per kelis kartus virti. Ir ką tu manai ? Visi skersi pro puodą, vis pasemia ir skilteles maumoja. Žodžiu , viriau  3 dienas ir supilsčiau tik sirupą. Ir tai gal netoli litro. Toks nežemiškas egzotinis skonis.

tai recepta į studija prašom? Kokie prieskoniaia pvz? bigsmile.gif

Ingrida sako reikia cidonijos ziedus per žydejima viena nuskynus kitus pabadyti, nu tipo "apvaisinti" biggrin.gif bet nei as badau nei ka ir vistiek yra tiki gal maziau ax.gif

nežinau ka su kadagiais daryt gulščiais...prie kelmo plinka tik šakos ilgiausios ar juos raut ar galima trumpinti ir tiketis kad tos plikos šakos apžels...
Atsakyti