Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 05 07, 21:45)
Ingrida, palijo, bet labai jau nedaug. Mano daržiuke vėl prapūtė ir žemė vos ne dulkės. Nors giliau drėgmės yra, bet čia sūnus pasidarbavo su freza per daug.

Sėju viską iš eilės. Šiandien turguje visikių daigų pasipirkau. Tik nesijjuokite, net pomidorų vieną Betaliuksą su žiedais pirkau. Agurkų į šiltnamį kelis, baziliko daigų , gelsvės.
Svogūnus pasodinau, o vakare Stasines su vyno butelaičiu atšventėme.

Gegutės dar negirdėjau, miškas jau žalias. Reiškia, man metai bus geri. O jūs jau pačios žinokitės. mirksiukas.gif

O ta dalis rimtai galiojanti? bigsmile.gif bigsmile.gif Aš irgi dar negirdėjau, tada ir man bus geri yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
Sausa sausa... Vakar laisčiau braškes, mano smėlis net dulka jau. Svogūnų nesodinau, tegul palyja gal pirma. Pupas didžiąsias sukišau išmirkytas į sausą žemę, tai uždžiūvo turbūt. Reiks eit pakapstyt.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Laba,

Karkvabalių lervas pas mane matyt ežiukai ryja. Pieva visa duobėm išknista. Bet kai pas mane ne dekoratyvinė žolytė kur prie namų būna tai man vienodai. Kurmiarausius pragrėbliuoju. Duobutes užspardau ir galvos nesuku.

Aga gegutė toli nuo namų. Net Druskininkuose kukavo :D . Ilgai link mano namų eis.

Kol gydžiausi mamai patikėjau pomidorų daigų laistymą. Grįžau, visi paskandinti :blink:  savaitę neliejau. .išgyveno.  O patys gražiausi tie kur palikau nepikiuotus dėžėje. Kai pikiavau iš tos dėžės gražiausius išsirinkau. O likusius atsarginius palikau. Žemių dapyliau. Tai jie dabar pusantro karto aukštesni :B​ .

Atsakyti
Pas mane kažkokia abžora pomidorus sėjo unsure.gif doh.gif kiek daug persodinau į didesnius vazončikus unsure.gif Gerai, kad šiltnamy nors gyvena. Ir šalnas išgyveno be nuostolių.
Padėjau šiltai arbūzų sėklas 2016,2017 ir 2018 metų. Tai 2017 ir 2018 metų rodo uodegas. 2016 metų nieko. Na, būsiu patikrinusi. Viena ausimi girdėjau, kad 3 metus daigios būna. Bet čia jau gaunasi 5 metai 2017-ųjų derliaus. Sakyčiau, puiku ! O pupos įsikibo. wub.gif Bandžiau išpešt, bet jau stipriai laikėsi. Tai neuždžiūvo ax.gif Nusipirkau meškinio česnako daigų pas bobutę, pasodinau. Gal išgyvens mano smėlėtoje žemėje. Laistau kasdien. Dar kelis vazonėliuosna įtupdžiau, žadu juos neš po medžiais miškelin , kai įsitvirtins gerai. Gal ten įsikabins ax.gif
Gegutės vis dar negirdėjau biggrin.gif
Sveikatos visoms 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Žolyte,bet kiti arbūzai jau sudygę?
Prieš savaitę radau dar porą rūšių melionų sėklų.Tai tik matau uodegytes dar. ax.gif Galvoju vieną šiltnamį užleisti melionams.Neaišku kokia šiemet bus vasara? ax.gif
Išvarėme iš sodybos kurmius?Su mb stebimės,jau pavasarį būdavo pilna kalnelių.Ar mes triukšmingai gyvename?Ar šanūkas atvažiavęs pakasinėja kurmiarausius?Dingo,dingo. bigsmile.gif
Atsakyti
Jokių kitų nesėjau smile.gif Paskutiniai mano auginti arbūzai ir buvo 2018 metai. Tai šiemet sugalvojau, kad reik. O šviežios sėklos Sniegių tai neturiu smile.gif Nu ėmiau ir tas senas sugalvojau sėt ax.gif Visai neblogai : jau šakneles parodžiusius 8 vnt sukišau į vazonėlius rolleyes.gif O kurmiams nepatinka žoliapjovė . Kai pradedam pjaut žolę, jie arba į daržą išsikrauso, kur tylu, arba kur po lazdynais knisa. Darže tai pagaunu, nes niekas neužaugtų su tom kurmio draugystėm ax.gif
Atsakyti
Vienais metais kurmiai įsisuko į mano rožes. Į rožes, Karlai .... blink.gif Tai jau nedovanotina. Paskelbiau vendetą. Nusipirkau iš Lytagros tokius liuks spąstus, įstatomus į urvelį. Per savaitą minus šeši. wub.gif Nuo to laiko neužsuka. Matyt , ir gentainiams pasakė, kad pas mane nedraugiška aplinka. Nors kitoje gatvės pusėje tiesiog minuoja pievą. Oi, prisišauks jie ir ten mano rūstybės...

Arbūzų daigai jau su 2 lapais pas mane. Gal 6 veislių. Dauguma - hibridai. Pernai Columbia buvo po 9 kg. mirksiukas.gif
Ingrida, jeigu turi šiltą vietelę darže, dalį melionų sodink į lauką. Nes šiltnamyje visi vienu metu op - ir sunoko. Nei suvalgysi, nei palaikysi.
Šiandien kaip tik patraukė ant saldumynų. Parsinešiau iš rūsio melionų uogienės su apelsinais. Kiek skystoka, bet taip skaniai suėjo. wub.gif
Atsakyti

Laba,

Melionai nedygsta. Kurių metų sėkla nepažiūrėjau. 

Kurmiai daržan nelenda. Man pasiteisina tie zirzekliai kur su saulės baterija. Sustatau aplink daržą.

Atsakyti
Labukas,kaip graziai nulijo wub.gif Pasodinau moliuga,kol nuejau kibiro,varnenai lapus nurijo blink.gif Zinociau kuris,uodega nupesciau biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Bandysiu ir lauke pasodinti,tik dar reikia pievą susikasti. mirksiukas.gif
Buvusioji jau sodini moliūgą?Mano dar tik dygsta.Depe mačiau jau nemažus moliūgų daigus pardavinėja. ax.gif
Šparagines jau galima sukišti į žemę? ax.gif
Arbūzai jau su trečiu lapuku,kiti melionai dar tik dygsta,kiti jau su trečiu lapuku. biggrin.gif
Atsakyti
Pasodinau,nakciai apvoziu kibiru biggrin.gif Matysim kas gausis. biggrin.gif Mergai,kiek agurku seklu pokeliuose-15 vnt,ar cia as ziopla tokius nusipirkau.Karkvabaliai pradeda lekiot blink.gif siltnamy randu...Vakar ,kieme,girdziu vista kudakuoja,bet medy blink.gif Dairytis pradejau-varnenas! biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane jau varnėniukai cypsi inkiluose.Oi verksiu kai uogos sunoks?Bet man strazdai pikčiau nei varnėnai. ax.gif
Pažiūrėjau vieni melionai jau su 4 lapukais.Jei juos jau sukiščiau į šiltnamį? ax.gif
Spėjau prieš lietų susodinti lobelijas. ax.gif
Atsakyti