Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 10, 19:48)
Ate, greitai pasveikti tavo darbštuoliui. 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Man atrodo, vištoms per gerai. Atidarykit kaimo turizmą. Kaip tik būtų kokiems užsitupėjusiems miesčionims : namelis dviems" 4u.gif

Nešiu iš šiltnamio pomidorus atgal Vietoje stovi. Šalta dar naktimis.
Apie 15 balandžio sėju į stiklinaites agurkus ir visokius melionus- arbūzus. Nes agurkus tik daigias pripažįstu. Spėja greičiau derėti, kol nesiautėja netikroji miltligė. O ir nutaikyti atstumus lengviau.

......ačiū. Dar tik tyrimams, diagnozę patvirtint arba atmest.
Žinok ir vištukės nei kiek nesiskundžia. biggrin.gif

Išpikiavau šeštadienį pomidorus. Likusius nuvežiau draugės tėčiui. Tas pasiliko tik raudonus, tai visus kitokius išravėjau ir sumečiau dėžutėn. Parvažiavus galvoju, kompostan. Pagailo. Susodinau šiltnamy, tiesiai žemėn. Ir ką jūs sau manot- gražesni už popinamus balkone.
Atsakyti
Aš nežadu nešti viso gėrio atgal trobon, apmūturiavau agro, tegul gyvena. Nors kitais metais tai tikrai tokiu laiku dar troboj gyveno, bet gėliukų visokių nemažai, niekaip nesutalpinčiau. Per radiją kalbėjo apie arbūzus, tai ta dukra tęsia mirusiojo selekcininko darbą ir pasakojo, kad būtent Sniegiai bijo virkčių kilnojimo, nuvysta. Šiemet žadu daug sėti, labai patiko pernai valgyt savus arbūzus biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Mano irgi visos jau gyvenamosios vietos užkištos.Praneša šalnas dar ir po velykų,bus kaip bus. ax.gif
Atsakyti
Kas išnešta tikrai to nenešiu atgal, bus kaip bus , apdangstysiu ir gal išgyvens, kad čia tie karščiai balandžio pradzioj prota sumaišė, atrode jau nebus nei šalnu nei šiaip blogu oru...o ir šiaip visos palanges užkrauta, o dar kiek pikuot laukia mirksiukas.gif, atsejau nemezijas, kotais pirmas kartas labai prasati sudygo, gal jų seklas reikia kažkiek žemem užberti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 11 balandžio 2017 - 07:01
Labs 4u.gif
Lyžuka, aš irgi sakiau, kad nenešiu namo, bet pusę jau parnešiau angel_sadangel.gif Atrinkau visų, kurių turiu po kelis daigus, po 1 ir parsinešiau. Bet gal ir likusių nebekankinsiu ax.gif
Buvau šiandien seminare dėl paramos verslo kūrimui kaime. Božebože, kiek ten popierizmo. Tai nutarėm su dieduliu, kad nereik mums to verslo smile.gif , teisingiau, jevropinių pinigų unsure.gif .
Atsakyti
Aš irgi šiandien susinešiau visus pomidorus iš šiltnamio į verandą.Ir nebenešiosiu, laikysiu per visą savaitgalį ir kiek ten reikės dar naujoj savaitėj, nes kitą antradienį net 4 šalčio žada doh.gif Mano verandos langas į pietų pusę, pakėliau užuolaidą, jei reiks ir visai atitrauksiu, nešildoma, bet galėsiu šilumos iš kambario įleisti g.gif , jei reiks smile.gif Gal neišstyps.
Nusipirkau šiandien broileriukų savaitinių, pakišau po lempa, tegul auga ax.gif Šventėms turėtų anūkai atvažiuot, galės pasidžiaugti biggrin.gif , ir pora triušiukų, nujunkintų irgi tik dėl anūkų.Net vyrui dar nesisakiau apie triušiukus, pyks, sakys kam reikia, nes mes triušienos nevalgom.Bent jau iki šiol.Pardaviau rudenį karvę, sakėm nebeauginsim, pasenom, nebereikia.Bet nerandu sau vietos, Fb apėjau tokių gražių ožkų, valdausi, bet jų man jau reikia doh.gif biggrin.gif Ir tik kaina dar stabdo, nes kainuoja vos ne kaip karvė doh.gif
Braškes nusiravėjau, žieminius česnakus papurenau, pasėjau žirnius, pasodinau vasarinius česnakus....Vyras pasėjo vasarinius kviečiukus.Pavasaris, nors ir šaltas, bet įsibėgėja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 04 11, 17:59)
Labs  4u.gif
Lyžuka, aš  irgi sakiau, kad nenešiu namo, bet pusę jau parnešiau  angel_sadangel.gif  Atrinkau  visų, kurių turiu po kelis daigus, po 1 ir parsinešiau.  Bet gal ir likusių nebekankinsiu  ax.gif
Buvau šiandien  seminare dėl  paramos verslo kūrimui kaime. Božebože, kiek ten popierizmo. Tai nutarėm su  dieduliu, kad  nereik mums to verslo  smile.gif , teisingiau, jevropinių pinigų  unsure.gif .

O koks tas svajonių verslas dar kaime gali būti? smile.gif Man toks įspūdis, kad tuoj kaimai išmirs ir emigruos...
Atsakyti

O koks tas svajonių verslas dar kaime gali būti? smile.gifMan toks įspūdis, kad tuoj kaimai išmirs ir emigruos...

Pvz musu kaimuky yra 8 namai. 4-iuose is ju vykromi verslai. 3 ukiai ir 1 individuali veikla. 

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
dabar žiuriu kaimas labai toks suskirstytas yra kelios stambiu ūkininku sodybos ir keliolikos pas juos dirbančiu, kelios kur kas iš miesto nusipirke ir tik vasarom pasirod ir dar kelios kur jau niekas negyvena baigia griut, o tokiu, kad gyventu kaime, o dirbtu mieste ar kažkur šiaip toliau nelikę, na kur arčiau miesto tai jau aišku visokiu yra, tik dideja tuščios sodybos, nes koks ukininkas perka del žemes o pastatai trūnyja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 04 11, 19:18)
O koks tas svajonių verslas dar kaime gali būti? smile.gif Man toks įspūdis, kad tuoj kaimai išmirs ir emigruos...

Žinok, koių „kaimiečių" buvo seminare , tai oho. registruojasi kaime, teisingiau šalia miesto kokiam kaime, kad gaut tas paramas. Ten jau patyrę paramininkai, kaip supratau. 50-metis savininkas prisiima jaunų protingų darbuotojų, kurie rengia projektus, ataskaitas ir plečia verslą. Aš norėjau bandyt savomis jėgomis bandyt , bet jau nebe ta energija, o gaila... prieš kokius 10 metų tai net neabejojant būčiau susidorojusi, bet tada dar nebuvo tokių projektų verslui kurti. Tai va, mergikės, kurios dar iki 40 m ir gyvenat kaime, turit idėjų ir sveikatos - sukitės 4u.gif
O tų verslų visokių gali būt, gi produkciją gali bele kur parduot, gamyba svarbu kaime mirksiukas.gif
Mano pomikai visi jau namie angel.gif Spalva lapų baigia grįžt į normalią . ax.gif
Atsakyti
Gerai tie europiniai pinigai. Tik tiek, kad tuoj užtrūks.
Pas mus miesto mūrai beveik matosi per langus, 7-10 minučių iki pirmo šviesoforo. Bet koks laisvas namas parduodamas akimirksniu. Beveik visi dirba mieste.

Arbūzai man labai patinka Zloto Volicy, labai garantuoti. Jų bėda vienintelė - nesuprasti, kada prinokęs. Žalių tai pakeli ir pasižiūri į dugną: jei pageltęs - bus skanus. O čia visą laiką pageltęs. Reikės savaitgalį man juos sudaiginti. Nešiu ir aš pomidorus namo. Bet ir ant palangės nešildomame kambaryje ne kažin kokie. Reikia dar čilius išsodinti, tiksliau, Jerlapenus. Išstybo.

Žolia, o kokius verslus dengia? Bile kokius? Ar yra limitas, nuo kelių darbo vietų sukūrimo? Man labai knieti gal 10 išbandyti biggrin.gif O popierių europaramai gauti - tai kalnas ir ant jo dar kalelis. tongue.gif Kai reikia projektą priduoti, vaikštau ten kaip į darbą.

Bangele, taigi kaip lietuviai sakydavo : ožka nusigyvenimui, ožka prasigyvenimui. rolleyes.gif
Atsakyti