Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

IK, paprasti mirtingieji tokius pomidorus perka ir vargo nemato, nieko čia prabangaus biggrin.gif
Aš pernai daigams pripirkau 0,5 l vienkartinių bokalų, laiko ne vienus metus, bet tie juodi plastikiniai maišeliai geresni. Bet daugiau vietos užima, nes platesni. Ankstyvus sodinsiu į litrinius maišelius ir keliaus į šiltnamį, apdangstysiu ir tegul gyvens
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Liniuk,tau stabiliai stovi tie maišeliai?Nusipirkus jau senokai,pabandžiau kelis,nepatiko.Turiu prisikaupųsi dabar jau vazonų.Tik mano pomidorai tragedija šiemet.Ankstyvi mažiukai,jokio griuvinėjimo nenusimato,kiti arba dygsta tik arba dar galvoja. ax.gif
Atsakyti
Ingrida, tai sustatai kokioje dėžutėje ar padėkle aukštesniais kraštais talpiai ir gerai. O pomidorams dar pats laikas, man irgi kiti greit, kiti ilgai nedygo.
Atsakyti
La ,ar neisnesiojo vejas?
PRASTA POMIECIS.
Rankas kišanėsna suskišis,
lakiu dirvonais aš miestan,
ūkelį kacinui palikis,
pas mergas bėgu, kap darban.
O čeverykas rupkė klapsi,
atplyšo padas po galais,
radau kišaniun kokį raikštį,
ir surišau aš jį mazgais.
O va ir miestas, bobos žūri,
navatnas bernas gal aš jom,
viena nat išmetė iš rankų sūrį,
kumelės palikton balon.
Viena bobukė kirto kūmsciu,
ir skaito klynų užsiksek,
kam tu ca rodai savo blusį,
geriau akim mergom pamerk.
O pasirodo savo tvartų,
aš pamiršau namuos užsegt,
visi žūrėjo in mano sartų,
o sarmata, nor imk ir verk.
Sprandžinų svėriau aš in saujų,
aruodų uždaryc bandiau,
suskandau lūpų ligi kraujo,
ba sprandžinu, tų daiktų pagavau.
O mislinu kodėl tep vėsu,
gi trusikai ir liko po laška,
juos pamirštu ne pirmų čėsų,
laisvai kabojo ty terba.
Rozu ir samanas pagavo,
tas, kur gyvena tas bruklys,
neatdarau, neuždarau aš klyno savo,
aplinkui bobų jau būrys.
Lakiu namo kiek neša kojos,
o bobos rėkia dar palauk,
ir ko jos priek manį pristojo,
gi sopulys klynan, nor kauk.
Namuosna pyliau aš alyvos,
kad zomkų grait artidaryc,
nor iš sušlapo mano klynas,
ale gi kas buvo daryc.
Durysna inkaliau aš cvekų,
ir trusikus an jo pakabinau,
dartės juos akys mano mato,
nei roz po to nepalikau.
VACYS--DZŪKELIS.2022.Alytus.
Atsakyti

Laba.

Ingrida aš vėlai sėjau. Mano daigiukai išstypo. Dar tik du lapukai.

Atsakyti
Labas rytas.
Gali pernai pirktos pomidorų sėklos likti ne daigios?Pernai sėjau po pusę pokelio,galvojau susitaupys šiems metams? bigsmile.gif
Atsakyti
Ingrida, aš turiu sėklų gal iš kokių penkių metų.Pirktų iš parduotuvės, pvz pomidorų Black cerry.Kiek jų tereikia, kasmet pasėju po 3-5 sėklas, tai ir dar liko keliems metams.Ir dygsta gerai. Agurkai irgi tinka keliems metams sėklos. O , va, svogūnai, porai tai greitai praranda daigumą.Pusę pakelio porų buvau užpernai pasėjusi, pernai nusprendžiau, kad nesėsiu iš viso, o šiemet antra pusė pakelio nesudygo nė viena sėkla.Matyt man nereikia, pats likimas nusprendė.Aš paskutiniu metu viską taip likimui nurašau.Lengviau gyventi.Prieš Kalėdas išsiabortavo ožka.O jau ir užtrūkinus buvau, bet atmelžiau.Na, pieno trijų litrų neduoda, bet kur dėti ožiukus problemos neliko.O taip pjauti nenorim, parduoti ne visada išeina, tai banda labai greitai didėja.Pereitais metais nupirko visus ožiukus veislei, o ožkytės nė vienos.Nes visi nori jau melžiamos ožkos, kad matytų kiek pieno duoda, koks skonis ir ttTad man ta banda dvigubėja kasmet biggrin.gif
Šiandien dieną 5 šilumos, polikarbonatiniame šiltnamyje iš ryto kibire buvo užšalęs vanduo, plonas ledelis, ryt rodo kad bus šilčiau, o paskui visą kitą savaitę irgi terodo ne daugiau 5šilumos, o naktį keli laipsniai šalčio.Išlepinau savo pomidorus, turiu laiko, tad kasdien nešiojau į šiltnamį.Tokios gražios saulėtos dienos, kurortas jiems siltnamyje buvo. Ir pikavau šiltnamyje , tad namai švarūs paliko.Daigai gražūs, neišstypo. O kitą savaitę, jei nebus saulės, tai ir tame šiltnamyje tos šilumos ne kažkiek tebus, tas pats kas lauke, tik vėjo nėra.Tai turbūt nenešiosiu, nebus prasmės.Aš bijočiau, Liniuxx, dar šiltnamyje į gruntą sodinti ir palikti.Bent jau kitą savaitę.Vis tik dar kovas g.gif Tos dvi savaitės giedros mus labai apgavo.Mes jau ir žolę pasėjom ganyklai, į tuščią žemę, be jokio antsėlio ax.gif Nu nereikia mums šiemet miežių, užpernykščius naudojam, pernykščiai nenaudoti dar.Žieminių kviečių turim pasėję hektarą, užteks, kad tik būtų kam juos suėsti smile.gif
Atsakyti
Liniukai, kai augini pomidorus tokiam bile tai didmeniniam pardavimui, svarbu būtų tam tikro dydžio ir kad pigiau gautųsi.
Mano pomidorai jau su 2 tikrais lapais. Šiandien ir baklažanus išsodinau.

Buvusioji, parodysiu eiles savo dzūkui. biggrin.gif

Ingrida, pomidorų sėklos daigios iki 5 metų.

Pasisėjau visokių prieskonių į dėžutes. Vakar šiaip taip gaudydami plėvelę užtaisėme šiltnamiui galus. Paskui vis naktį norėjosi eiti pasižiūrėti, ar nenuskridęs į kitą miestelio pusę. Bet ryte radau vietoje.
Už tai lauko kėdės, kibirai ir kitoks šlamštas kaimyno lauke kaip taqi atsidūrė.
O vakar kolega ūkininkas dar sugalvojo žemę prakultivuoti. Kad jį kur perkūnai. Pilnos akys smėlio, ne vien man. Nešė dulkes kaip Saacharoje.
Atsakyti
vejas niekadejas.Pas mus skardas nulupo blink.gif Nedaug,bet teks palaipiot.Ryt skambinsiu draudimui.IK,perduok zemieciui biggrin.gif
Atsakyti
Tai aš dar nesodinsiu šiltnamin, šalta gi. Tik dėžutes išnešiu, susodinau į 2 litrų maišelius. Bet dar tegul pagyvens troboj, kol atšils. O paskui nakčiai po kokiais 4 sluoksniais agro. Ne pardavimui, sau daigai. Kaimynei sakiau, kad ateitų, duosiu normalių pomidorų daigelių jau dabar, nes , kaip pas visas, išdygo daugiau, nei reikia. Neatiduosiu- nepavyks mažiau pasodinti. Tai geriau jau iškart pamažint biggrin.gif
Pas mane Ates siųstos sėklos jau senesnės, nei 5 metų, daigios.
Bangele, pas mane su karvėmis irgi, kaip tau su ožkom. Gaunasi ne taip, kaip planuota, tai ir bus matyt, ar belaikysiu.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti