Ingrida, aš turiu sėklų gal iš kokių penkių metų.Pirktų iš parduotuvės, pvz pomidorų Black cerry.Kiek jų tereikia, kasmet pasėju po 3-5 sėklas, tai ir dar liko keliems metams.Ir dygsta gerai. Agurkai irgi tinka keliems metams sėklos. O , va, svogūnai, porai tai greitai praranda daigumą.Pusę pakelio porų buvau užpernai pasėjusi, pernai nusprendžiau, kad nesėsiu iš viso, o šiemet antra pusė pakelio nesudygo nė viena sėkla.Matyt man nereikia, pats likimas nusprendė.Aš paskutiniu metu viską taip likimui nurašau.Lengviau gyventi.Prieš Kalėdas išsiabortavo ožka.O jau ir užtrūkinus buvau, bet atmelžiau.Na, pieno trijų litrų neduoda, bet kur dėti ožiukus problemos neliko.O taip pjauti nenorim, parduoti ne visada išeina, tai banda labai greitai didėja.Pereitais metais nupirko visus ožiukus veislei, o ožkytės nė vienos.Nes visi nori jau melžiamos ožkos, kad matytų kiek pieno duoda, koks skonis ir ttTad man ta banda dvigubėja kasmet
Šiandien dieną 5 šilumos, polikarbonatiniame šiltnamyje iš ryto kibire buvo užšalęs vanduo, plonas ledelis, ryt rodo kad bus šilčiau, o paskui visą kitą savaitę irgi terodo ne daugiau 5šilumos, o naktį keli laipsniai šalčio.Išlepinau savo pomidorus, turiu laiko, tad kasdien nešiojau į šiltnamį.Tokios gražios saulėtos dienos, kurortas jiems siltnamyje buvo. Ir pikavau šiltnamyje , tad namai švarūs paliko.Daigai gražūs, neišstypo. O kitą savaitę, jei nebus saulės, tai ir tame šiltnamyje tos šilumos ne kažkiek tebus, tas pats kas lauke, tik vėjo nėra.Tai turbūt nenešiosiu, nebus prasmės.Aš bijočiau, Liniuxx, dar šiltnamyje į gruntą sodinti ir palikti.Bent jau kitą savaitę.Vis tik dar kovas

Tos dvi savaitės giedros mus labai apgavo.Mes jau ir žolę pasėjom ganyklai, į tuščią žemę, be jokio antsėlio

Nu nereikia mums šiemet miežių, užpernykščius naudojam, pernykščiai nenaudoti dar.Žieminių kviečių turim pasėję hektarą, užteks, kad tik būtų kam juos suėsti