Oho kaip nutrija kokia,
Važiavau draugės aplankyti lik Kėdainių. Bože boeže.... Laukuose tyvuliuoja vanduo, Nevėžis ištvinęs taip , kokio dar niekada nebuvo.
Vėjas galutinai pribaigė šiltnamį.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 02 19, 20:31)
Važiavau draugės aplankyti lik Kėdainių. Bože boeže.... Laukuose tyvuliuoja vanduo, Nevėžis ištvinęs taip , kokio dar niekada nebuvo.
Kažin kaip Gladijai, gal irgi per langą meškerioti gali Pas mus visą naktį ir lijo, ir snigo, tai šiandien irgi visas sodas po vandeniu.Tikiuosi, kad susigers vanduo, kitaip koloninėm obelim bus šakės.Ir ne tik jom.Šiltnamiai atlaikė, geroj vietoj pastatyti, -iš vakarų pusės užstoja pastatai.Būtų blogiau, jei vėjai būtų šiaurės rytų.Bet gal audros su tokios krypties vėjais neateina.
Labas rytas.
Labas rytas.
Įmanoma iškasti dygstančias tulpes ir narcizus,perkelti kitur?Atrodo iškasiau visas tulpes iš rudens,dabar žiūriu lenda dar nosytės.Aišku žydėti kažin ar žydės?
Na , joooo. Ties Gladiūjais Nevėžis bus irgi iki kiemo atėjęs.
Ingrida, išsikask. Žydėti tai žydės, tik gal labai trumpais kotukais.
Oro baisumas.
Ingrida, išsikask. Žydėti tai žydės, tik gal labai trumpais kotukais.
Oro baisumas.
Labas iš ryto
Orai tai baisubaisu paskutinėmis dienomis... Ir dabar lyja. Mano pievos ežeru patapo, nes melioracija ir taip vos beveikia. O čia tokie vandenai pilasi ir iš viršaus. Per keliuką krioklys 2 dienas buvo, tai žvyras nuplautas, liko skaldos dar
Noriu pasidžiaugt, kad parsisiunčiau aš tų ekologiškų grūdų ir miltų Valeikos ekologiškas ūkis
Kokio skanumo blynai gavosi Kas keista, kad suvalgius blynų iš pardės miltų, visad alergiškai pradėdavau kosėt. Vis galvojau, kad čia į glitimą reaguoju. O su šitais miltais jokių kosulių nebuvo. Reiškia, mano organizmas ne į glitimą taip reaguoja, o greičiausiai į chemiją, esančią miltuose. O gal ir į kokį roundapą, kuriuo javus purškia dėl brandos vienodos... Vnž, dabar jau reiks kažkaip pirkt gal pastoviai tik ekologiškų miltų.
Ankstyvus pomidorus padėjau uodeguotis, laukiu
Orai tai baisubaisu paskutinėmis dienomis... Ir dabar lyja. Mano pievos ežeru patapo, nes melioracija ir taip vos beveikia. O čia tokie vandenai pilasi ir iš viršaus. Per keliuką krioklys 2 dienas buvo, tai žvyras nuplautas, liko skaldos dar
Noriu pasidžiaugt, kad parsisiunčiau aš tų ekologiškų grūdų ir miltų Valeikos ekologiškas ūkis
Kokio skanumo blynai gavosi Kas keista, kad suvalgius blynų iš pardės miltų, visad alergiškai pradėdavau kosėt. Vis galvojau, kad čia į glitimą reaguoju. O su šitais miltais jokių kosulių nebuvo. Reiškia, mano organizmas ne į glitimą taip reaguoja, o greičiausiai į chemiją, esančią miltuose. O gal ir į kokį roundapą, kuriuo javus purškia dėl brandos vienodos... Vnž, dabar jau reiks kažkaip pirkt gal pastoviai tik ekologiškų miltų.
Ankstyvus pomidorus padėjau uodeguotis, laukiu
Žolia, reaguoji į kalio aliuminio sulfatą, paprastai kalbant - alūną. Jo dedama į miltus , kad iš bile kokio š.. padaryti aukščiausios rūšies.
Gal tavo šeimoje paveldima reakcija į aliuminio druskas ? Gi kažkada pasakojai, kad tavo mergiukė po skiepo išgriuvo. Vakcinose irgi būna aliuminis kaip adjuvantas, kad pagerintų organizmo atsaką. Tik nežinau kokioje formoje, bet greičiausiai kokia tai druska.
Jeigu konsultuosiesi su gydytojais, paminėk šitą dėsningumą.
O tu jo nenaudoji tapukų dažymui ? Gal tiesiog visi esate jam įsialerginę ?
Gal tavo šeimoje paveldima reakcija į aliuminio druskas ? Gi kažkada pasakojai, kad tavo mergiukė po skiepo išgriuvo. Vakcinose irgi būna aliuminis kaip adjuvantas, kad pagerintų organizmo atsaką. Tik nežinau kokioje formoje, bet greičiausiai kokia tai druska.
Jeigu konsultuosiesi su gydytojais, paminėk šitą dėsningumą.
O tu jo nenaudoji tapukų dažymui ? Gal tiesiog visi esate jam įsialerginę ?
Gali būt ir tavo teisingas pastebėjimas, IK,kad į tas druskas reaguoju... faktas, kad kažkas veikia rimtai mane. Tapukams nenaudoju, nes perku jau dažytą vilną, padus tepu natūraliu lateksu (kaučiukmedžio sultimis), vėlimui natūralus ūkiškas muilas arba alyvuogių aliejaus muilas. Dėl blynų labiausiai džiaugiuosi , užgavėnės tuoj
kad Čia būtų feisbukas po Žolios ir IK žinutėmis reikėtų padėti patiktukus oho.Tikrai senosiose šeimininkių knygose visur rašoma, kad dažymui reikia naudoti alūną.Kai avis laikiau ir bandžiau dažyti vilonius siūlus, vis galvodavau iš kur to alūno gauti.Pirkau dažus, dažiau be alūno, bet paskui man mezginiai blukdavo, dažydavo vandenį.Gal dėl to, kad to alūno nedėjau Mano mažoji netoleruoja glitimo, jau mediciniškai įrodyta, daug tyrimų daryta.Tai ne kosėja, o į glitimą reaguoja vėmimu ir paleistais viduriais.Ir bloga būna, pykina.Buvo momentas, kai 40 kg besvėrė.Dabar biški priaugo svorio, bet labai žiūri į kiekvieną maisto etiketę.Bet ir ten apgauna, užsisako kokį patiekalą ar picą be glitimo į namus, užmoka dvigubai, nei už paprastą maistą mokėtų ir ,žiūrėk, po kelių valandų iš toleto nebeišeina.Todėl dažniausiai gaminasi maistą pati, jau bijo eiti į kavines ar valgyklas .Bet anksčiau, kai pas mus gyveno, nebuvo tokios problemos, valgė viską, prieš kokius nepilnus du metus prasidėjo visos bėdos. Kad, būtent, netoleruoja glitimo, gal tik prieš metus.
Labas rytas.
Bangele, seniau kaimuose alūnas einama prekė buvo. Ir dabar jo yra kažkur pirkti, tik nesidomėjau, kur.
Draugų šeima turi savo kepyklą. Vos atsidarė, iškart pribuvo papildų platintojai. Išaiškino, kad be alūno nė pro kur. Tai ir naudoja sausainių miltams bei batonams. Ten, kur reikia, kad gaminys nepajuostų kepamas. Tai oficialus maisto papildas.
O tavo dukrai kartais ne celiakija ? Draugės sūnui tik apie keturiasdešimtuosius nustatė. Dabar visur į baliukus eina su savo maisto dėžute. Ir viskas susireguliavo.
Draugų šeima turi savo kepyklą. Vos atsidarė, iškart pribuvo papildų platintojai. Išaiškino, kad be alūno nė pro kur. Tai ir naudoja sausainių miltams bei batonams. Ten, kur reikia, kad gaminys nepajuostų kepamas. Tai oficialus maisto papildas.
O tavo dukrai kartais ne celiakija ? Draugės sūnui tik apie keturiasdešimtuosius nustatė. Dabar visur į baliukus eina su savo maisto dėžute. Ir viskas susireguliavo.