Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Senokai buvau užsukusi.
Vakar buvau pas draugaitę.
Kavageris - degustacija visokiausių konservuotų dalykėlių.
Aina sau, ko tik neprivalgiau. Vytinti pomidorai aliejuje su prieskoniais, įvairiausios uogienės , pagardai, padažai.
Galiausiai - daugybė skanių kibinų. Reikėjo gi man tiek kalorijų.... blink.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Laba,

Kvailioja mano SM puslapiukas telefone.

IK, pofik tos kalorijos, bet kaip laiką gerai su drauge praleidai.

Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Nupuošėme eglę ir kalėdines dekoracijas. Kažko liūdna patapo.
Šiandien jau gavau naujo sezono sėklų pasiūlymus iš ienos firmos.
Apsidžiaugiau, kad beveik nepakilo.
Pritrenkė elektros kainos. Sandėlyje nefiksuota kaina. Lapkritį buvo už 160, gruodį 400 euriukų. Kažką užmušiuuuuu. starwars.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Su Naujais Metais, su nauja laime smile.gif !
Kažkaip po saulėgrįžos norisi apie sėklas pradėt jau galvot ax.gif .
Iš Kaimo, gal, kaip profas, turi informacijos, kas parduoda tų senųjų kviečių, rugių sėklos, kuriuos prieš 20 metų LT augindavom? Labai jau prisinorėjau nedidelį kiekį dėl savęs pasisėt. Dotnuva augina, bet ar jie parduoda?
Atsakyti
Su Naujaisiais!!!! IK,tu vienu kartu su kocelu ir per valdzios kupras pereik biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
IK,tai pas tave kiek kvadratų sandėlyje?Mes gruodį namuke išdeginome 410 kilovatų,45 kvadratai.Ir mokame kaip įmonė ne kaip gyventojai,dar už galios transportavimą eso atskirai. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Ingrida, mes ne pagal plotą, nes ne sandėlio šildymui sunaudojame. Jis pats savaime pakankamai šiltas. Virš stalo, kur vyniojame pekinus, yra dvi infraraudonųjų spindulių lempos. Kitaip maistinė plėvelė nelimpa. O ir moterys pripuola pirštines pasidžiovinti. Dar kartais kokią rųšiavimo mašiną paleidžiame.
Jei tokios kainos, svarstome mesti svogūnų auginimą. Jų džiovinimui kai jungiame tris po 15 KW ventiliatorius, tai net šviesos prigęsta. Galios mokestis ūkininkams tik tris mėnesius mokamas. Bet pažiūrėjau elektros kainas , pernai buvo 0,13 , šiemet 0,31.

Žolia, dabartinės kviečių veislės geresnės. Nebent bijai, kad be tręšimo ir augalų apsaugos neaugs. Bet jeigu neprivarysi azoto, nereikės trumpinti šiaudo ir greičiausiai purkšti nuo ligų nereikės. Bet jeigu norėsi kepti duoną, be azoto jie neturės reikiamo baltymingumo (kviečiai). Nors dabar madinga visokia pilno grūdo duona, grublėta, tai gal nebus aktualu.
Senąsias llietuviškas veisles Dotnuva tikrai daugina, bet tai greičiausiai bus tik palaikomoji sėklininkystė. Gal tu geriau jiems pasiskambink ir sužinok, kurie iš ekologinių ūkių ima iš jų tolimesniam auginimui lietuviškas senesnes veisles. Matai, yra veislės, skirtos intensyviam pramoniniam auginimui , yra tinkamos ekologiškam auginimui. Yra toks ūkininkas Valentinas Genys, jis fanas visokių senienų. Radau keli telefonus. 340 52887 ir 8686 67084. Jeigu pataikysi pačiam Valentui paskambinti, pasiruošk ilgam pokalbiui. Jis ne mažiau už mane mėgsta plepėti. biggrin.gif Galėsi paklausinėti, kas geriausiai tinka. Išaiškins tau viską iki šaknų.
Atsakyti
Ačiū, IK 4u.gif
Aš suprantu, kad šiuolaikinės pramoninės veislės geresnės pramoniniam auginimui:), bet ieškau tų senų, ne itin derlingų gal, bet laisvų nuo priklausomybės purškimams kas kelios savaitės. Jos buvo gi natūralios selekcijos, prisitaikiusios prie mūsų klimato sąlygų, nelepios. Nežinau, ar verta man skambint ir trukdyt užimtus žmones, nes gal pusmaišio tik reik tos sėklos. Bandysiu dar gal arčiau žiūrinėtis. Kartais informacija ateina labai netikėtai su visais sprendimais ax.gif Radau , kad siunčia vienas ūkininkas iš Ukmergės ir sėklas ir miltus bigsmile.gif
Komercinė elektra (prekybinės patalpos) sąskaita 0,281 €/kW blink.gif O prieš kelis mėnesius dar 0,16 buvo... čia be ESO tiekimo, plika elektros kaina...
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti