Ingrida, mes ne pagal plotą, nes ne sandėlio šildymui sunaudojame. Jis pats savaime pakankamai šiltas. Virš stalo, kur vyniojame pekinus, yra dvi infraraudonųjų spindulių lempos. Kitaip maistinė plėvelė nelimpa. O ir moterys pripuola pirštines pasidžiovinti. Dar kartais kokią rųšiavimo mašiną paleidžiame.
Jei tokios kainos, svarstome mesti svogūnų auginimą. Jų džiovinimui kai jungiame tris po 15 KW ventiliatorius, tai net šviesos prigęsta. Galios mokestis ūkininkams tik tris mėnesius mokamas. Bet pažiūrėjau elektros kainas , pernai buvo 0,13 , šiemet 0,31.
Žolia, dabartinės kviečių veislės geresnės. Nebent bijai, kad be tręšimo ir augalų apsaugos neaugs. Bet jeigu neprivarysi azoto, nereikės trumpinti šiaudo ir greičiausiai purkšti nuo ligų nereikės. Bet jeigu norėsi kepti duoną, be azoto jie neturės reikiamo baltymingumo (kviečiai). Nors dabar madinga visokia pilno grūdo duona, grublėta, tai gal nebus aktualu.
Senąsias llietuviškas veisles Dotnuva tikrai daugina, bet tai greičiausiai bus tik palaikomoji sėklininkystė. Gal tu geriau jiems pasiskambink ir sužinok, kurie iš ekologinių ūkių ima iš jų tolimesniam auginimui lietuviškas senesnes veisles. Matai, yra veislės, skirtos intensyviam pramoniniam auginimui , yra tinkamos ekologiškam auginimui. Yra toks ūkininkas Valentinas Genys, jis fanas visokių senienų. Radau keli telefonus. 340 52887 ir 8686 67084. Jeigu pataikysi pačiam Valentui paskambinti, pasiruošk ilgam pokalbiui. Jis ne mažiau už mane mėgsta plepėti.

Galėsi paklausinėti, kas geriausiai tinka. Išaiškins tau viską iki šaknų.