Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

O mano vidurėlė šiuo metu svečiuojasi pas vyriausiąją dukrą.Na, ne Madeira, ne Meksika, bet vis tiek šilčiau.Vengrijoje apie 14 laipsnių, beveik giedra, ir dar lapai nepabaigę nukristi smile.gif Nuo lapkričio iš Kauno atsidarė tiesioginiai skrydžiai į Budapeštą, tad dukra negalėjo praleisti tokios progos, už nepilnus 40 eurų į abi puses aplankyti seserį.Rytoj vakare jau skris namo.Ekskursijų po Vengriją nepasidarė, ne tai jos kelionės tikslas, bet ji pirmas svečias iš Lt, kuri pamatė jų prieš du metus nusipirktą namą Budapešto priemiestyje, pažais su sesės vaikais.Sakė buvo pilnas lėktuvas, tai gal skrydžiai pasiteisins, ir ir mes kada nors galėsim nuskristi pas dukrą.Nors man drąsiau mašina važiuoti, niekada dar nesu skridusi, bet ar pusantros vakandos skrydžio, ar vos ne para važiuoti mašina g.gif
Atsakyti
Bangele, tik nekvailiok. Ne mūsų metuose su mašina kratytis. Paskutinį kartą prieš pusantrų metų važiavau autobusu į Olandiją su ekskursija. Nusprendžiau : viskas, savo jau atvažinėjau autobusais ir mašinomis po Europą. Pagaliau jau ir mums įkandamos mašinų nuomos paslaugos nuskridus kur nors į Paryžių ar Madridą. Na, jeigu keliauti mašina, tai ne daugiau kaip 500 km į dieną, vis sustojant kur pasivalkioti, nakvojant moteliuose.

O dabar aplamai yra pigių kelionių. Draugė su dukra buvo nuskridusi į Neapolį ten atgal už 40 eurų. Dairysiuosi ir aš po Naujųjų, kur čia pasižmonėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 19 lapkričio 2021 - 18:18
IK, prieš penkis metus važiavom su mašina į Vengriją.Pasikeičiant vairavo dukra ir jos draugas.Tai iš Kauno išvažiavom ryte šeštą valandą ir Budapešte buvom prieš 12 nakties.Buvo vasara, tai praktiškai visą laiką buvo šviesu, iš ryto išvažiavus, vakare jau buvom vietoj.Aš tai keleivis buvau, man iš viso neprailgo laikas, nepasirodė toli ar sunku ax.gif Na, dar iki Kauno nuo mūsų, beveik trys valandos būtų, tada traukiniu nuvažiavau.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Nusikarpiau rožės ir pasodinau tulpes, kur siuntinys atėjo Ai, dar išsikasiau galtonijas, aptvarkiau vienmečių gėlyną, vazonėlius susidėliojau. Eisiu, pasodinsiu meilenius, turiu užsipildžiusi žemėmis vazonėlius.
Atsakyti
Labas rytas.
Kuo skiriasi meilenis ir amarilis? ax.gif
Atsakyti
Kaip aš sau sakau: amarilis- tai laukinis meilenis. Bet tik sau. Nors iš tiesų tai skirtingos rūšys. Amariliai ( Amarilus) žydi vasarą, kvepia, spalva tik rožinė, žiedukai smulkūs ir jų daug, kokie 10 ant stiebo. Ir jie tik pas užkietėjusius kolekcininkus ar botanikos soduose.
Gi apie meilenius ( Hiperastrum) neverta labai plačiai rašyti, ant kiekvienos palangės atrasi.

Šiandien dukra nusipirko kokospalmę. Na tą, kur iš riešuto prasikalęs daigas. Vaikšto dabar kaip katė su pūsle, vietą renka.

Šiandien patyriau nuostolį. Tas parazitas šuva atrado mano ant sofos numestą striukę ir iš pusės šono ištraukiojo kamšalą. Užmušiu tą bjaurybę. Na, striukė jau pagyvenusi, bet labai smagi trintis sandėlyje. Tai dabar šonas šals. blink.gif
Atsakyti
IK,be nuotykiu negali biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2021 11 16, 22:12)
Lyžuka, kaip manai, kas iš svogūninių augtų giliame pavėsyje ?
Šiandien skambina iš Nojaus, mol nebeturi krokų, kur buvau užsakiusi. Ką darysi, paprašiau tą sumą kompensuoti tulpėmis. Tik kur aš jas dėsiu???? T.y sodinsiu. Visur jau prikišta.

Nu scyles tai jau tikrai megsta pavesį, krokai, žydres irgi, realiai galvoju visos ankstyvos augs, nes tuo metu dar kiti augalai be lapų, dar kazkur skaičiau, kad pavesis tinka labai česnakams, bet pati nebandžiau ten juos kišti, man aplamai cesnakai poros metu tik atradimas kaip jie gražiai papildo gelynus po tulpiu nužydejimo mirksiukas.gif
o šiaip iš pavasario augalu man pavesyje idealu eleborai
QUOTE(Niurzga @ 2021 11 17, 11:39)
<p>Labas rytas,</p><p>Atostogauju Madeiroje. Pernai pabijojom dėl Covid keliauti. Lietuvoj pakeliavom. O šiemet išsirinkom šalį kur paprasčiau dėl Covid keliauti (na tyrimų, testų nereikia...), paprasčiau sugrįžti....</p>

sūnus su drauge irgi, bet sake lyja ištisai, tik kai i ta kalną lipo oras pasitaises buvo mirksiukas.gif

beje IK be reikalo is lenku nepirkai kroku, šiemet ten gera kaina ejo po 200 vnt rinkiniai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 22 lapkričio 2021 - 09:12
QUOTE(Lyžuka @ 2021 11 22, 10:09)

beje IK be reikalo is lenku nepirkai kroku, šiemet ten gera kaina ejo po 200 vnt rinkiniai  mirksiukas.gif

Na, tai dabar pradėsi ant žaizdos druską barstyti ? Nori , kad rankas iki alkūnių nusigraužčiau ? Juk tikėjausi Nojus turės. blink.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Balta balta...............
Atsakyti