Labas rytas.
Labas rytas.
Labas rytas,
Imu saldainį.
Sveikos, merginos.
Neturėjau nė kada užsukti. Visokie konservavimai, popierizmai.
Neturėjau nė kada užsukti. Visokie konservavimai, popierizmai.
Labas rytas.
QUOTE(buvusioji @ 2021 10 19, 09:52)
La,tai gavom saltuko?IK,ka tu dar vis konservuoji?Tu gal visa kaima aprupini?
Dar begalė pomidorų ir paprikos.
Gaminu vos ne 3 šeimoms. Daug išvežu brolio šeimai, jo antroji pusė nelabai ką sugeba. Dukra vežasi sau ir vaikinui , kai pas jį važiuoja.
O ir sau labai daug sueina. Visokie pomidoriniai padažai be acto , burokėliai. Kai reikia greitos sriubos, griebiu iš šaldiklio gabaliuką faršo , pakepu , suverčiu litrą kokio konservo . Arba tiesiog keli kubeliai , kokia dešros liekana iš šaldytuvo, burokėliai ir yra sriuba. Kai šalta , dažnai vakarienei būna čili sriuba. Va tada ir praverčia pomidorų- paprikos konservai. Dar pirktinių konservuotų pupelių įmetu. Kai kepu kotletus arba pakepu mėsos gabaliukus, irgi to pomidorinio gėrio suverčiu galutiniam troškinimui. Prie silkės, prie žuvies truputį kitokio skonio.
Tai ir sueina 2-3 puslitriukai kasdien kažko.
QUOTE(buvusioji @ 2021 10 19, 09:52)
La,tai gavom saltuko?
Mes dar negavom to šaldančio šaltuko.Buvo šįryt šalna, bet nenušaldė dar nei jurginų, nei serenčių, nei galinzogų.Dar džiaugiuosi žiedais.Šiandien buvom kapuose, tai vienose kapinėse begonijos-ledeliai dar žydi, o kitose už 15 kilometrų jau visos begonijos nušaldytos.Pakeičiau jas į viržius.Dabar pora dienų tai karsčius iki 15 žada, tai dar pasidžiaugsiu jurginais, o paskui jau bus kaip bus.Pasodinau šiandien česnakus, gražus oras, paskui gal daug lis, prašlaps.
Konservavimo sezonas man jau pasibaigė, kol kas dar šviežias daržoves valgom, o paskuijau ir konservai eis į apyvartą.
Pavydžiu IK, aš nemoku taip gaminti.Pas mane arba barsčiai, arba kopūstai, arba kokia agurkų sriuba, bet nemaišau , nemoku, bijau kad sugadinsiu maistą.Čili sriubą dukra kažkada gamino, mums per aštru, nors tam kartui buvo skanu.
Laba,
Parsinešiau eksperimentinį rojaus obuoliukų kompotą paragauti. Kompotas skanus, geltoni obuoliukai kieti, tragiški...raudoni dar pisė velnio. O blanširuoti. Kažin ar neiššaudys kai tokie kieti geltoni ubuoliukai .
O svarbiausia, kad svarainių pjaustytų įdėjau, o net ir tie saldūs.
Niurzga, taigi bus papuošimams tie geltoni oboliukai. Arba pabandyk kažkokį kompotą virdama dėti. Jei darysi panakotą, tai pavirk dar tą kompotuką ir turėsi minkštesnių ant viršaus, o sirupą su želatina, ir turėsi pasluoksniavimui žele.
Bangele, tikrai nebijok eksperimentuoti. Ragauk gamindama ir tiek žinių. Visus konservavimo receptus kooreguoju. Pvz man nepatinka bedieviškai didelis aliejaus kiekis paprikų marinavimui. Tai arba visai nepilu, arba kokį penktadalį. Tas pats ir mišrainėms. Užtenka vos vos arba visai nereikia.Nepatinka, kad siūlo pilti acto į visokius pomidorų padažus. Jei pilu, tai tik kelis šaukštus iš akies. Skonio užtvirtinimui.
O sriuba pas mane visada "iš kirvio". Kartais kokia idėja dingteli ir realizuoju. Žinojau, kad koldūnus pirktinius rekomenduoja virti sultinyje. Metas vakarienei. Pasižiūriu į daržovių kibirą- kaip visada. Tuščias. Sandėlyje tonos guli, namie kad būtų - kaip visada- pamiršta parnešti. Šaldytuve irgi pelė pastiptų. Šaldiklyje sauja koldūnų. Visiems neužteks. Beeeeet. Į puodą vandens, sultinio kubelis. Į keptuvę sviesto, kažkoks užsilikęs svogūnas, iš šaldiklio baravykų pjaustytų indelis, grietinės šaukštas. Į sultinį verčiame koldūnus, keptus grybus , po kelių minučių soti sriuba yra.
Jeigu namie yra bulvių, svogūnas , makaronų, kruopų ir kokių nors daržovių ar konservų - gali kasdien vis kitokią sriubą virti.
O jeigu yra nuo pietų likusių bulvių (pagaliau tiks ir batonas), keli kiaušiniai, pieno nors pusė stiklinės ir visokių likučių, gali prigaminti apkepų. Kasdien vis kitokį. Arba tokius a la omletus. Na žinai, kur paplaki kokius 3-4 kiaušinius su pienu, įmeti šaukštą ar kiek daugiau miltų. Keptuvėje pakepi tai ką turi šaldytuve: kokios mėsos likutį, svogūną, galima grybų, galima kokių daržovių iš šaldiklio, galima šaltų bulvių. Užpili kiaušinių plakiniu ir kiši orkaitėn, kol išsipučia iki orkaitės lubų. Ai, dar tarkuoto sūrio gerai būtų ant viršaus.
O čili sriubą galima virti lietuviškai vos vos pačilinta.
Buvusioji, negi nesinaudoji kombainu, mėsmale ir kitokiais techniniais pribambasais ? Per kelias minutes gali sumalti kibirą pomidorų ar sutarkuoti pusę maišo morkų.
Na va, prisigyriau... O iš tiesų kartais žvėriškai tingiu gaminti. Vos ne cypdama einu prie viryklės.
Bangele, tikrai nebijok eksperimentuoti. Ragauk gamindama ir tiek žinių. Visus konservavimo receptus kooreguoju. Pvz man nepatinka bedieviškai didelis aliejaus kiekis paprikų marinavimui. Tai arba visai nepilu, arba kokį penktadalį. Tas pats ir mišrainėms. Užtenka vos vos arba visai nereikia.Nepatinka, kad siūlo pilti acto į visokius pomidorų padažus. Jei pilu, tai tik kelis šaukštus iš akies. Skonio užtvirtinimui.
O sriuba pas mane visada "iš kirvio". Kartais kokia idėja dingteli ir realizuoju. Žinojau, kad koldūnus pirktinius rekomenduoja virti sultinyje. Metas vakarienei. Pasižiūriu į daržovių kibirą- kaip visada. Tuščias. Sandėlyje tonos guli, namie kad būtų - kaip visada- pamiršta parnešti. Šaldytuve irgi pelė pastiptų. Šaldiklyje sauja koldūnų. Visiems neužteks. Beeeeet. Į puodą vandens, sultinio kubelis. Į keptuvę sviesto, kažkoks užsilikęs svogūnas, iš šaldiklio baravykų pjaustytų indelis, grietinės šaukštas. Į sultinį verčiame koldūnus, keptus grybus , po kelių minučių soti sriuba yra.
Jeigu namie yra bulvių, svogūnas , makaronų, kruopų ir kokių nors daržovių ar konservų - gali kasdien vis kitokią sriubą virti.
O jeigu yra nuo pietų likusių bulvių (pagaliau tiks ir batonas), keli kiaušiniai, pieno nors pusė stiklinės ir visokių likučių, gali prigaminti apkepų. Kasdien vis kitokį. Arba tokius a la omletus. Na žinai, kur paplaki kokius 3-4 kiaušinius su pienu, įmeti šaukštą ar kiek daugiau miltų. Keptuvėje pakepi tai ką turi šaldytuve: kokios mėsos likutį, svogūną, galima grybų, galima kokių daržovių iš šaldiklio, galima šaltų bulvių. Užpili kiaušinių plakiniu ir kiši orkaitėn, kol išsipučia iki orkaitės lubų. Ai, dar tarkuoto sūrio gerai būtų ant viršaus.
O čili sriubą galima virti lietuviškai vos vos pačilinta.
Buvusioji, negi nesinaudoji kombainu, mėsmale ir kitokiais techniniais pribambasais ? Per kelias minutes gali sumalti kibirą pomidorų ar sutarkuoti pusę maišo morkų.
Na va, prisigyriau... O iš tiesų kartais žvėriškai tingiu gaminti. Vos ne cypdama einu prie viryklės.
Labas rytas.
Paskaičius IK,norisi raitytis rankoves ir keonservuoti.Tik svoločiai pelės,palikau rojaus obuoliukus garaže,sutaršė beveik visą krepšelį obuoliukų.Žino,kas skanu.
Vakar sodinau agrastus,kupstas suneštas žemių buvo,nukasiau,o jame kiaušinis.Kas gali padėti kiaušinį į žemę?Gyvatė,išskyrus angį,žaltys?