Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 03, 21:00)
O jeigu ragauji sėdėdama trešnėje, tai ir labai svaigus gali būti  biggrin.gif

Bet mes negadiname to gėrio vynui. Dvi trešnės pagal sunokimą eina viena paskui kitą, dar trečia baigia priaugti. Sėdim po tinklais nuo ryto iki vakaro, po kelis kg per dieną sulesame.
Turiu dar jauną tamsią trešnę, bandau suvaldyti, kad nereiktų į padanges kabarotis. Pernai kelias šakas atlenkiau horizontaliai, viena pabėgo nuo virvės. Nežinau, gal reikėtų išpjauti, bet jau šonines derančias turi. unsure.gif  Šiaip esu mėgėja lankstyti šakas. Kriaušei per nauja antrą aukštą suformavau, šiemet reikės į protą saldinę obelaitę kreipti. Visos šakos į rytų-pietų - vakarų pusę, o šiaurėn nė vienos. Jei pradės derėti gausiau , taigi nusvirs kaip gluosnis. Rišiu lenksiu šakas šiaurėn.

Senai buvo tas trešnių vynas , pas AA vyro mamą užderėjo . Virėm šaldėm ... jau paskutinės pasitrynę negražios buvo , dar kol atvažiavo iki Kauno - tai tik vynui tiko ...
PS pats skaniausia iš naminių vynų juodųjų serbentu ... pati nesu raugus tik ragavus:) Nors mano vaikams uoga nr 1 mėlynė - ar šilauogė, Nr 2 juodi serbentai... O man labai skanu agrastai smile.gif nednokę ... Tik nesijuokit .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 04 03, 20:51)
Niurzga gal tik vieną trešę turit ? kad ir ką rašo augintojai apie savidulkes , jos geriau dera kai yra kaimynė smile.gif

Ir sultys skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2017 04 03, 20:12)
Žolia, prapjoviau iš didžiųjų veislės, lygtai Big max, o dukra tuos muskatinius mažiukus į kriaušes panašius vežėsi, jai labai patiko. Mes nemėgėjai moliūgų, bet kai kur įmaišau, tai sueina. Dabar morkų, moliųgų salotaos buvo.

Tie , kaip kriaušės, tai kaip kurie skanūs. ax.gif skonis ir nuo sunokimo turbūt priklauso. Keli kriaušiniai išstovėjo ilgai, bet man prapjovus buroko kvapas pasklido biggrin.gif Nors pernai iš tų pačių labai skanūs buvo. Vienų ir mes nevalgom, dažniausiai į troškinius dedu arba moliūgo sriuba. bet sriubą valgau viena - daugiau nieks iš šeimos nenori ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 03, 19:42)
Žagarvysnes dar tikrai ne žydi net panašumo ner bent pas mus, šiandien gerokai irgi prapjovem jų šakų kad būt patogiau apdengti
Skaičiau kad sedulos žydi tai irgi ne ir net aplamai nežada

Oi nežydi pas mane dar, čia aplamai, kad žiedų būna, o uogų nemažai išbyra.
Sodinau ir antrą trešnę, bet ji augti nenori, reiktų išmesti ir kitą sodinti, bet nežinau ar sodinsiu. Gal geriau vyšniom pasirūpinsiu.
Kokios vyšnios supratimo neturiu, kai sodybą pirkau jų jau visos džiunglės buvo. Tai man vis gaila jas retint buvo, o dabar tos džiunglės pabodo tai kasmet vis praretinam, ir didesniu kamienus nupjaunam ir jaunus ūglius iš žemės išlindusius iškapojam, vieną kitą jaunesnę paliekam, gal gražias užsiauginsiu, žemesnes. Eksperimentuoju.

Sedula net neketina žydėti, anksti jai sakyčiau.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Oi ne,pas mane sedulos abi pilnai žydi,pilnos bitučių. wub.gif wub.gif
Pas mane irgi sodyboje aplink dalį sodybos vyšnios senovinės,man jos netrukdo,dauginasi,nunyksta,būna vyšnių metų,kai ir paukščiams užtenka ir mes kibirais skiname.O va mieste džiaugiuosi Gladijaus dovanotomis vyįniomis,nėra labai aukštos,uogos didelės.Jau prileido atžalų nedidelių,jaučiu susodinsiu ir jas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Senovines vyšnios pačios skaniausios, tokios juodos jau kaip pernokę buna smile.gif, dar labai skanu jų užpiltine tongue.gif

Sedulos mano jaunos tai manau del to nežydi dar, plius žasys pernai paskanavo truputį, tai vel augimas susistabde

jei ir nežydi, bet jau ant ribos mačiau kaukazinė slyva , ji aplamai greit pavasari pražydi wub.gif

tiesa nepamenu ar klausiau, nes visur klausineju smile.gif, jei ant sklypo ribos arba ir musu pesj auga egles jau dideli medžiai, o tvorą norim deti, kažin nupjovus baudu negautume? Nes kad kaimynas skus tai faktas, nesukalbami jie yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 04 balandžio 2017 - 07:45
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 04, 07:43)
Senovines vyšnios pačios skaniausios, tokios juodos jau kaip pernokę buna smile.gif, dar labai skanu jų užpiltine tongue.gif

Sedulos mano jaunos tai manau del to nežydi dar, plius žasys pernai paskanavo truputį, tai vel augimas susistabde

jei ir nežydi, bet jau ant ribos mačiau kaukazinė slyva , ji aplamai greit pavasari pražydi  wub.gif

tiesa nepamenu ar klausiau, nes visur klausineju smile.gif, jei ant sklypo ribos arba ir musu pesj auga egles jau dideli medžiai, o tvorą norim deti, kažin nupjovus baudu negautume? Nes kad kaimynas skus tai faktas, nesukalbami jie yra

Paskambink į rajono ekologui ar kaip ten vadinasi savivaldybėje tas etatas. Pasakys, kur užpildyti kompiuterinį variantą prašymo ir tada gausi leidimą. Pernai prie daugiabučių vienas nurėžė maumedį, kuris jau pro langą lindo. kaimynė pikta bac, skundas. Žmogui bauda 1,5 tūkst eurikų. Gali be leidimo pjauti tik iki 10 cm skersmens medelius ir bile kokio storio invazinius : uosialapius klevus, akacijas. Šiemet tokį nemažą uosialapį pjovėme, tai dėl visa ko paskambinau į rajoną.
Atsakyti

Paskambink į rajono ekologui ar kaip ten vadinasi savivaldybėje tas etatas. Pasakys, kur užpildyti kompiuterinį variantą prašymo ir tada gausi leidimą. Pernai prie daugiabučių vienas nurėžė maumedį, kuris jau pro langą lindo. kaimynė pikta bac, skundas. Žmogui bauda 1,5 tūkst eurikų. Gali be leidimo pjauti tik iki 10 cm skersmens medelius ir bile kokio storio invazinius : uosialapius klevus, akacijas. Šiemet tokį nemažą uosialapį pjovėme, tai dėl visa ko paskambinau į rajoną.

O kaip kaštonas? Viena noriu nudaigot. Kiek skaičiau, tai ligir jis neminimas prie saugotinų medžių. Bet gal ko neįskaitau tarp eilučių    :hmm: 

Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2017 04 04, 11:38)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Iš Kaimo" data-cid="71550203" data-time="1491291674"><div><p>Paskambink į rajono ekologui ar kaip ten vadinasi savivaldybėje tas etatas. Pasakys, kur užpildyti kompiuterinį variantą prašymo ir tada gausi leidimą. Pernai prie daugiabučių vienas nurėžė maumedį, kuris jau pro langą lindo. kaimynė pikta bac, skundas. Žmogui bauda 1,5 tūkst eurikų. Gali be leidimo pjauti tik iki 10 cm skersmens medelius ir bile kokio storio invazinius : uosialapius klevus, akacijas. Šiemet tokį nemažą uosialapį pjovėme, tai dėl visa ko paskambinau į rajoną.</p></div></blockquote><p>O kaip kaštonas? Viena noriu nudaigot. Kiek skaičiau, tai ligir jis neminimas prie saugotinų medžių. Bet gal ko neįskaitau tarp eilučių    hmm.gif </p>

Aš kiek pati aiškinaus jeigu medis, ne joks vaismedis nera ibraižytas i sklypo planą ir neįeina ir vandens apsaugos juostą gali pjauti be jokių leidimų, pas mus tu egliu tai nera planuose , bet atsarga gedos nedaro tuolabiau kai tikrai žinau kad jau gerieji žmones pasirupins pranešti, o tiesiog patraukti pusmetri tvora tai čia irgi principo reikalas, mokescius tai mes mokam vistik užta žeme unsure.gif
Atsakyti

Aš kiek pati aiškinaus jeigu medis, ne joks vaismedis nera ibraižytas i sklypo planą ir neįeina ir vandens apsaugos juostą gali pjauti be jokių leidimų, pas mus tu egliu tai nera planuose , bet atsarga gedos nedaro tuolabiau kai tikrai žinau kad jau gerieji žmones pasirupins pranešti, o tiesiog patraukti pusmetri tvora tai čia irgi principo reikalas, mokescius tai mes mokam vistik užta žeme unsure.gif

Plane jis yra. Bet jis nėra, kaip kažkoks ribos taškas, ar atskaitos taškas.

Atsakyti
Lyžuka, turime ir mes panašų kaimyną. Na, santykiai draugiški, bet jei jo žemės nors centimetras, kryžiumi gulsis. Kaštonai skaitosi normalūs medžiai, su visais saugojimais.
Atsakyti

Lyžuka, turime ir mes panašų kaimyną. Na, santykiai draugiški, bet jei jo žemės nors centimetras, kryžiumi gulsis. Kaštonai skaitosi normalūs medžiai, su visais saugojimais.

Supratau 

Atsakyti