Bet mes negadiname to gėrio vynui. Dvi trešnės pagal sunokimą eina viena paskui kitą, dar trečia baigia priaugti. Sėdim po tinklais nuo ryto iki vakaro, po kelis kg per dieną sulesame.
Turiu dar jauną tamsią trešnę, bandau suvaldyti, kad nereiktų į padanges kabarotis. Pernai kelias šakas atlenkiau horizontaliai, viena pabėgo nuo virvės. Nežinau, gal reikėtų išpjauti, bet jau šonines derančias turi. Šiaip esu mėgėja lankstyti šakas. Kriaušei per nauja antrą aukštą suformavau, šiemet reikės į protą saldinę obelaitę kreipti. Visos šakos į rytų-pietų - vakarų pusę, o šiaurėn nė vienos. Jei pradės derėti gausiau , taigi nusvirs kaip gluosnis. Rišiu lenksiu šakas šiaurėn.
Senai buvo tas trešnių vynas , pas AA vyro mamą užderėjo . Virėm šaldėm ... jau paskutinės pasitrynę negražios buvo , dar kol atvažiavo iki Kauno - tai tik vynui tiko ...
PS pats skaniausia iš naminių vynų juodųjų serbentu ... pati nesu raugus tik ragavus:) Nors mano vaikams uoga nr 1 mėlynė - ar šilauogė, Nr 2 juodi serbentai... O man labai skanu agrastai nednokę ... Tik nesijuokit .