Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Laba,

IK konservuoji pomidorus, padažai, sultys...?

Turiu du kibirus ir šeimyna nieko nenori. Išviriau, tiksliau iškepiau pomidorų padažo. Daugisu valgom žalius. O daugiau.ir nebesugalvoju ką daryt.

Atsakyti
la.Turiu ir as pomidoru-zaliu...gal raugiat?recepturos butu neprosal 4u.gif Pasiskiepijau nuo erkinio,lupu is savo nuostabaus kuno po keleta kasdien blink.gif niekad taip nelipdavo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2021 09 21, 20:16)
la.Turiu ir as pomidoru-zaliu...gal raugiat?recepturos butu neprosal 4u.gif Pasiskiepijau nuo erkinio,lupu is savo nuostabaus kuno po keleta kasdien blink.gif niekad taip nelipdavo rolleyes.gif

Kas čia tau, saldi moteris patapai ? Manęs gal nemyli erkės, per kelis metus vos viena įsisegė.

Rauginti žali pomidorai.Į dugną kiro dedi serbentų lapų, krienų lapų, česnako. Sudedi pomidorus.
1l vandens , 50 g druskos, 1 šaukštas cukraus, 1-2 šaukštai garstyčių iš indelio. Geriau būtų sausos garstyčios, bet niekad nemačiau jų pirkti.
Viršų rekomenduojama aptarkuoti per burokinę tarką krieno šaknimi, kad nepelytų. Paslėgti. Po 2 mėn galima valgyti.

Man primena studentiškus laikus, kai pasiplaudavome iš paskaitų ir Laisvės Alėjos pradžioje buvo valgykla Šatrija. Ten buvo labai skanus karbonadas ir prie jo grikiai bei raugti pomidorai.

Niurzga, darau galybę tokio lyg tai padažo.
Pomidorus nupjaustau uodegytes, metu į verdantį vandenį porcijomis, ištraukiu, nužievinu. Toliau galima gaminti savo sultyse arba padažiuką. 7 litrų puodui įdedu kupiną šaukštą druskos, 3 šaukštus cukraus. Užverdu nepjaustytus pomidorus, įmetu baziliko nubrauktų žiedų, nygraibau putas ir į stiklainius.
Padažui puode peiliu kiek pakapoju, užverdu, kišu blenderį , pabirzginu, iki susismulkins. Lieka gabaliukų, bet nieko tokio. Nugraibau putas. 7 litrų puodui kupinas šaukštas druskos, apie 100 g cukraus, apie 100 ml acto. sauja kapotų salierų lapų, sauja nubrauktų baziliko žiedų bei lapų. Pabarstau malto lauro lapo, maltos aitriosios paprikos apie šaukštelį ( kartais būna net gana aštru), juodųjų pipirų.Galva kapoto česnako ( tik ne spausto) , galima kelis kapotus svogūnus dar pradžioje dėti. Išpilstau. Labai gerai pilti ant kotletų, balandėlių. Labai skanu atsidarius sukapliuoti su duona.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Niurzga , labai skanu yra džiovinti pomidorai .
Pas mane padažų prikepta, natūralių prigaminta, o pomidorai vis nesibaigia .
Aš darau pagal Ate42 receptą .
Receptas : nuplikau , nulupu, sukraunu į stiklainius ( puslitriukus ) dedu druskos arbatinį šaukštelį ( kas nori galima cukraus ) , kartais petražolės šakelę ir kaitinu su stiklainiais . Kol burbuliuoti ima. Man gerai pavyksta tai padaryti orkaitėje, nemėgstu kaitinimų puode. Dabar ir namai pašyla biggrin.gif

PS galima džiovinti ir žalius, paskui sumalus gardinti sriubas , troškinius , ghi sviestą ir tt. Svarbu termiškai apdoroti, nes žali turi nuodo .
Esu virusi Čatnį iš žalių pomidorų . Buvo nerealiai skanus. Dabar nebegaminu , nėra valgytojų ...
Atsakyti
Ik,as visa laika skani biggrin.gif Tai ir eda,kas netingi...Dekui ,mergicos uz recepturas wub.gif Bandysiu zaist-vakarais,nes dienom ner kada.Vakar dar neiskentus i miska nuzvimbiau ax.gif Baravyku radau ir lepesku,silbaravykiai sugrauzti arba permirke.Pilna zelionku ir pilku(mes vadindavom vistom)Tingiu zabovycis su jom-nerenku rolleyes.gif
Atsakyti

Laba,

IK ačiū už idėją. Visai pamiršau džiovintus pomidorus.

Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Nu ką , vėl lietus Lietuvoj...Šiandien vos spėjome strimgalviais visus užsakymus suruošti. Rytdienai liko brokoliai. Per lietų...

Rytoj turiu tokią šventę. Kadangi karantinas, veiksmas vyks lauke. Nuobodžios kalbos... Koncertuos žymiausias mūsų krašto čigoniukas. Niu ką daryt... Kaip rengtis, kaip puoštis, jeigu lis lietus ? Tikiuosi, man kaip žmogui prie šiokios tokios vadžios, bus pratęsimas su brendžiuku mirksiukas.gif Nors viena gera žinia. Pasiilgau baltų veidų ir pasisėdėjimo su kava.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Laba 4u.gif
IK, gi karantinas atšauktas mirksiukas.gif Sugužėsit po oficialiosios dalies į geresnę vietelę mirksiukas.gif
Vakar taip stipriai palijo unsure.gif , šalta. Išspaudžiau sulčių, laukia burokėlių konservavimas ax.gif
Kažkoks liūdnas laikas, orai atliepia į nuotaikas. Nors ir labai prastas laikas po ligonines vaikščiot, bet tenka. Dukrai, kur problemos po vakcinos buvo, kraujotakos sutrikimas , ieškosim priežasčių. Man irgi kažkas su kraujotaka, bet man tai pagal amžių kaip ir normalu. Gal pranesiot pro šalį tas kovidutis? Nors tokiose vietose jo tikrai yra, tik laimės dalykas prasilenkt, manau ax.gif
Vis po kelias braškių uogas nuo remontantinių krūmelių nusiskinu, bet kietos ir nebelabai skanios. Kokiems torto papuošimams tai liuks. Bulvės, kur įkišau į žemę liepos mėn, nieko neužaugino... Smulkmė tokia. Bet šiaip įdomu buvo pabandyt smile.gif Tai tiek iš po mano palangės smile.gif
Atsakyti
Žolia, sveikatos tau su dukriuke. 4u.gif

Oi, mergos koks balius - festivalis buvo... Visą koncertą šokome, kažkaip pasiilgę viso to. Kadangi gavau apdovanojimą , tai chebrytė kaip puolėme laistyti.. Seniai taip linksma bebuvo. Brendžiukas, vieno kasnio gardėsiai , nuostabi kompanija wub.gif
Atsakyti