QUOTE(buvusioji @ 2021 09 21, 20:16)
la.Turiu ir as pomidoru-zaliu...gal raugiat?recepturos butu neprosal
Pasiskiepijau nuo erkinio,lupu is savo nuostabaus kuno po keleta kasdien
niekad taip nelipdavo
Kas čia tau, saldi moteris patapai ? Manęs gal nemyli erkės, per kelis metus vos viena įsisegė.
Rauginti žali pomidorai.Į dugną kiro dedi serbentų lapų, krienų lapų, česnako. Sudedi pomidorus.
1l vandens , 50 g druskos, 1 šaukštas cukraus, 1-2 šaukštai garstyčių iš indelio. Geriau būtų sausos garstyčios, bet niekad nemačiau jų pirkti.
Viršų rekomenduojama aptarkuoti per burokinę tarką krieno šaknimi, kad nepelytų. Paslėgti. Po 2 mėn galima valgyti.
Man primena studentiškus laikus, kai pasiplaudavome iš paskaitų ir Laisvės Alėjos pradžioje buvo valgykla Šatrija. Ten buvo labai skanus karbonadas ir prie jo grikiai bei raugti pomidorai.
Niurzga, darau galybę tokio lyg tai padažo.
Pomidorus nupjaustau uodegytes, metu į verdantį vandenį porcijomis, ištraukiu, nužievinu. Toliau galima gaminti savo sultyse arba padažiuką. 7 litrų puodui įdedu kupiną šaukštą druskos, 3 šaukštus cukraus. Užverdu nepjaustytus pomidorus, įmetu baziliko nubrauktų žiedų, nygraibau putas ir į stiklainius.
Padažui puode peiliu kiek pakapoju, užverdu, kišu blenderį , pabirzginu, iki susismulkins. Lieka gabaliukų, bet nieko tokio. Nugraibau putas. 7 litrų puodui kupinas šaukštas druskos, apie 100 g cukraus, apie 100 ml acto. sauja kapotų salierų lapų, sauja nubrauktų baziliko žiedų bei lapų. Pabarstau malto lauro lapo, maltos aitriosios paprikos apie šaukštelį ( kartais būna net gana aštru), juodųjų pipirų.Galva kapoto česnako ( tik ne spausto) , galima kelis kapotus svogūnus dar pradžioje dėti. Išpilstau. Labai gerai pilti ant kotletų, balandėlių. Labai skanu atsidarius sukapliuoti su duona.