Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

O pas mus buvo šįryt šalna.Nors termometras prieš 7 ryto rodė 3 laipsnius šilumos, bet šalną pati čiupinėjau- apšalę mašinos langai, lentos ant žemės padėtos, iš žoliapjovės ant dirvos pakratyta žolė.Bet nesimato, kad būtų apšalę jurginai ar galinzogos.Vakar nuskyniau moliūgus, o nedaaugusius dengiau agroplėvelės gabalais, uždengiau dirvoje augusius amarilius, pelargonijų, brugmansijų vazonus.Į vidų dar nenešiau, dar vieną šaltą naktį kaip nors reikia išgyventi, o paskui vėl bus šilta ir šalnos kurį laiką nebegrės.Suspėsiu dar, su vazonais apkrautom palangėm teks visą žiemą gyventi.
Vakar pabaigėm bulves nusikasti.Pereitą savaitgalį turėjau talkos, bet negalėjom kasti, buvo labai šlapia žemė, bulviakasė klimpo ir neišpureno bulvių, mūsų pacių batai ir pirštinės labai apkibo.Tai pasikasėm tik vaikams vežtis.O dabar padžiūvo, tai per ketvirtadienį, penktadienį ir seštadienį nusikasėm bulves vienu du, abu pensininkai ax.gif Ir susivežiojom ant tos pačios kasamosios susidėję maišus. Labai gražios bulvės paaugo,didelės, lygios, ir grambuoliai nedidelę dalį tik apvalgė, tikrai negalim skųstis iš 15 arų daugiau nei 100 maišų.Bet maišiukai irgi pensininkiniai, biggrin.gif po 4 kibirus, nes mums patiems ir pasikrauti, ir iškrauti juos reikėjo.Dabar sklepe bent savaitę bulvės bręs, paskui tik perrinksiu, kad atlaisvinti vietą burokams, burokėliams , morkoms ir kopūstams.
Ir grybų jau sočiai prisirinkau, šaldiklyje virš 12 kilogramų jau pridėliojau, truputį padžiovinau, su vaikais dar grybavom, tos dienos "grobį" apvirinau ir jiems atidaviau, tai jie irgi išsivežė daugiau nei 6 kilogramus grybų.Taip kad grybų ir bulbių turim, gyvensim mirksiukas.gif
Atsakyti
M..jooooo. Bangele, padirbėjai kaip reikalas. Mūsų bulvės labai prastos. El Mundo ko tai atsigavo, per naują stiebus auginasi. Gal ir bulviokai užaugs.

Niurzga, mūsų šiltnamis tunelinis, aukštas. Pakeisti plėvelę yra reikalų. Iš karto susinaudoja 30 metrų plėvelės, nes ją klijuojame skersai iš trijų gabalų. Pernai audra aplankstė kraštinį lanką, plėvelė atsilaisvino, plakėsi ir prakiuro per pusę aukščio. Bandžiau klijuoti, po kiek laiko atlimpa ta lipni juosta. Gal dar pabandysime. Tik kitą pavasarį žadu persidengti.

Kariauju su brokoliais. Penktadienį darėme užsakymą prekybos tinklui, liko kelios dėžės nestandarto. Užraugiau, sumarinuosiu, dar tokią mišrainę supjausčiau, reiks iškaitinti.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Kaip suspėti viską sudoroti, paruošti žiemai ? Dabar užsiėmiau melionų šaldymu. Dar laukia arbūzai. Bet tų tiesiog tyrę ( ar sultimis galima pavadinti) šaldau. Žiemą kartais užsinori trupučio vasaros.

Atsakyti

Laba,

OMG. Daugiau nieko nepridursiu :B​ 

Atsakyti
Labas rytas.
IK,man tie rantuoti melionai nestovi,genda? blink.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotraukaLabas rytas.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 09 08, 08:31)

Labas rytas.
IK,man tie rantuoti melionai nestovi,genda? blink.gif

Kantalupinių veislės tik tam kartui. Ir aš daug jų išmečiau. O ir nelabai skanūs, nesaldūs. Kažkiek užsišaldžiau. O geriau šaldyti tuos geltonus ar baltus leopardinius. Atradau liuks dalyką; silkė su melionais. Yra toks receptas, kur dedasi silkė, poras, ananasas, kukurūzai ir majonezas. Tai vietoje ananasų skaniau silkė. Arba dedu į mišrainę : agurkai, melionai, kukurūzai ir raudoni svogūnai. Tai turėsiu žiemą ką dėti į mišraines.

Atsakyti
Labas rytas.
Įdomiai skamba receptas. mirksiukas.gif
Atsakyti

Sveikos, panikės. Kur dingę ? Grybaujat, pramogaujat ar konservuojat ?

Labutis visoms, pagaliau ir aš prisijungiau :) O tai pradėjau dirbti ir laiko prie kompo prisėsti nebeliko, na dar ir noro nėra, nes visą dieną darbe kompas prieš akis. Ne viską suspėjau dar perskaityti, bet žiūriu jūs daug ką nuveikėt. Mano daržus šioemet MB prižiūri, aš tik ponigus kalu :) ir poilsiauju. Grybų  nedaug prsirinkau, miškai sausi. Galiu pasigirti žūkle. Pagavau 3,5 kg amūrą ir labiai greitai, paprastai ir  skaniai paruošiau :)

Atsakyti

[quote name="Auda" post="72870060" timestamp="1631265530"]Auda, 10 Rgs 2021 - 12:18, parašė: Labutis visoms, pagaliau ir aš prisijungiau :) O tai pradėjau dirbti ir laiko prie kompo prisėsti nebeliko, na dar ir noro nėra, nes visą dieną darbe kompas prieš akis. Ne viską suspėjau dar perskaityti, bet žiūriu jūs daug ką nuveikėt. Mano daržus šioemet MB prižiūri, aš tik ponigus kalu :) ir poilsiauju. Grybų nedaug prsirinkau, miškai sausi. Galiu pasigirti žūkle. Pagavau 3,5 kg amūrą ir labiai greitai, paprastai ir skaniai paruošiau :). Aida kaip bitės? Kaip medaus derlius? Šiemet pas mane lipčiaus metai. Liepos skyrė. Tai medaus nors į upelį pilk. Saldžių silkių nemėgstu. Žydiškos ....

Atsakyti