Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Dusia37 @ 2017 04 03, 13:02)
Rabarbarai su cukrum ir aguonom :
Receptas

Ačiū Dusia smile.gif

na ir kaip pasiteisino ? Gaminsi kitais metais?
Atsakyti
Laba 4u.gif
Nu kaip man gražu wub.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Gerai, kad temos netrinamos. Receptus galima bus rasti ir neišsisaugojus smile.gif
Bangelės pasidalintas rabarbaras šiemet gal ir nestipriai to derliaus duos, bet ateity tai tikrai reiks pasidaryt tų „kivių " pagal Dusios receptą 4u.gif
Liniux, o kokios veislės tavo moliūgas? man kvapo norėtųsi intensyvesnio. maniškiai kvepia, bet nelabai stipriai. Tie didieji man labai kvapnūs būdavo, bet šiemet jų laikymui neužaugo - iš rudens suvartojau.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 03, 15:21)
Ačiū Dusia smile.gif

na ir kaip pasiteisino ? Gaminsi kitais metais?

Skanu . Tik valgytojų nelabai yra smile.gifsmile.gifsmile.gif Nebegaminsiu. Rabarbaras nerelaus dydžio , o kas valgo nėr smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 04 03, 15:37)
Skanu . Tik valgytojų nelabai yra smile.gifsmile.gifsmile.gif  Nebegaminsiu. Rabarbaras nerelaus dydžio , o kas valgo nėr smile.gif

Visur tas pats, pritrinu, prišaldau, o paskui suku galvą kur sunaudot
Atsakyti
Pas mane tik juodi serbentai nevalgomi. Kepu trupininį vos ne kas savaitę, jau ir to neėda chebra,. Kad geras neprapultų, turiu pati suvartoti ir ant šonų pasidėti. blink.gif Rabarbarų pas mus neliktų, vaikai vos išdygusius gal su lapais supunta. Man skaniausia šaldytos nukaulintos tręšnės su trupučiu cukraus
Šiemet labai suėjo moliūgienė tokia nelabai suvirusi su daug apelsino.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 03, 16:25)
Pas mane tik juodi serbentai nevalgomi. Kepu trupininį vos ne kas savaitę, jau ir to neėda chebra,. Kad geras neprapultų, turiu pati suvartoti ir ant šonų pasidėti. blink.gif  Rabarbarų pas mus neliktų, vaikai vos išdygusius gal su lapais supunta. Man skaniausia šaldytos nukaulintos tręšnės su trupučiu cukraus
Šiemet labai suėjo moliūgienė tokia nelabai suvirusi su daug apelsino.

O trešnių vynas koks skanus smile.gifsmile.gifsmile.gif
Atsakyti
Laba,

rabarbarai nepasiteisino, nelabai man jie šaldyti. Gal reiks bandyti kompotą virti?
Trešnė žydi, o uogų mažai.. Rudenį stipriai viršūnę pritrumpinom, įdomu kaip medis sureaguos. Pernai jau vyšnių daugiau turėjau ax.gif Kaimietukės pamokyta, kur mažesni medeliai priaugę tai irgi viršūnes nurėžiau, kad aukštos neaugtų. Vyšnių šabarkštynas pas mane, bet prieš mėnesį gerokai praretinom, bus saulės daugiau ir maisto medžiagų iš dirvos paliktiems augalams.
Atsakyti
O pas tave kokios vyšnios, Niurzga? Gal žagarvyšnės?
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 04 03, 20:20)
O pas tave kokios vyšnios, Niurzga?  Gal  žagarvyšnės?

Žagarvysnes dar tikrai ne žydi net panašumo ner bent pas mus, šiandien gerokai irgi prapjovem jų šakų kad būt patogiau apdengti

Skaičiau kad sedulos žydi tai irgi ne ir net aplamai nežada

Issodinau naslaites į pastovią vietą

Kaip džiaugiuosi kad į šiltnamį tulpių prisodinau, nors yra ką pasimerkti nors ir gaila skinti jas
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 04 03, 19:34)
Laba,

rabarbarai nepasiteisino, nelabai man jie šaldyti. Gal reiks bandyti kompotą virti?
Trešnė žydi, o uogų mažai.. Rudenį stipriai viršūnę pritrumpinom, įdomu kaip medis sureaguos. Pernai jau vyšnių daugiau turėjau ax.gif  Kaimietukės pamokyta, kur mažesni medeliai priaugę tai irgi viršūnes nurėžiau, kad aukštos neaugtų. Vyšnių šabarkštynas pas mane, bet prieš mėnesį gerokai praretinom, bus saulės daugiau ir maisto medžiagų iš dirvos paliktiems augalams.

Niurzga gal tik vieną trešę turit ? kad ir ką rašo augintojai apie savidulkes , jos geriau dera kai yra kaimynė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 04 03, 17:04)
O trešnių vynas koks skanus smile.gifsmile.gifsmile.gif

O jeigu ragauji sėdėdama trešnėje, tai ir labai svaigus gali būti biggrin.gif

Bet mes negadiname to gėrio vynui. Dvi trešnės pagal sunokimą eina viena paskui kitą, dar trečia baigia priaugti. Sėdim po tinklais nuo ryto iki vakaro, po kelis kg per dieną sulesame.
Turiu dar jauną tamsią trešnę, bandau suvaldyti, kad nereiktų į padanges kabarotis. Pernai kelias šakas atlenkiau horizontaliai, viena pabėgo nuo virvės. Nežinau, gal reikėtų išpjauti, bet jau šonines derančias turi. unsure.gif Šiaip esu mėgėja lankstyti šakas. Kriaušei per nauja antrą aukštą suformavau, šiemet reikės į protą saldinę obelaitę kreipti. Visos šakos į rytų-pietų - vakarų pusę, o šiaurėn nė vienos. Jei pradės derėti gausiau , taigi nusvirs kaip gluosnis. Rišiu lenksiu šakas šiaurėn.
Atsakyti
Žolia, prapjoviau iš didžiųjų veislės, lygtai Big max, o dukra tuos muskatinius mažiukus į kriaušes panašius vežėsi, jai labai patiko. Mes nemėgėjai moliūgų, bet kai kur įmaišau, tai sueina. Dabar morkų, moliųgų salotaos buvo.
Atsakyti