Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Labas rytas,

jeeeetus koks pusryčių stalo grožis wub.gif

Kaimietuke ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 02 balandžio 2017 - 08:05
Labuks 4u.gif
Sakyčiau, ne šilta, bet karšta biggrin.gif Vakar tai jau maudymkę buvo galima užsidėt ir degintis smile.gif
Prapjoviau priešpaskutinį moliūgą - toks ryškus ir sultingas wub.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Na šiandien atsiėmiau už vakar praleistą dieną. Ne viską padariau ką planavau, bet ir planavau darbus dviem dienom, o ne vienai, o be to padariau ir tokius darbus kur neplanavau.
Pasirinkau saujelę šalpusnių. Persodinau šeivamedžius į nuolatinę vietą. Dar du serbentai, vienas agrastas. Bitutės žiedadulkes tik neša wub.gif Drugelis ryškiai geltonas ant krokų tupinėja ax.gif
Nu ne mažas vaikas aš, bet tiek varlių nesu mačiusi, toj mano apsemtoj pievoj tai vanduo tik raibliuoja, o jau kurkimas, o jau pilvų balltumas (visada galvojau, kad avrlių pilvai gelsvi, žalsvi...) ot atradimas man.
Nepasisėjau žirnių, nenupurškaiu agrastų nuo valkties, po savaitės jau tikriausiai per vėlu bus?
Žydi žibutės, snieguolės, krokai, kelios saulutės, jetus kaip gera sodybėlėj wub.gif
Dalis pušelių neperžiemojo, tačiau visi kiti pernai sodinti augalai gyvi, na bent jau tiek kuriem laikas sprogti, augti...
Svogūnų laiškiukai dar per maži skinti tai česnakų laikšiukų prie lašinukų pasiskabiau. Dar rugštynių pavalgiau, vitaminai prasideda bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 02 balandžio 2017 - 18:54
QUOTE(Niurzga @ 2017 04 02, 19:53)

Nepasisėjau žirnių, nenupurškaiu agrastų nuo valkties, po savaitės jau tikriausiai per vėlu bus?

Ant agrastų užpilk pelenų-nebus jokios valkties ir miltligės-išbandyta mirksiukas.gif
Aš nejaučiu irgi nei rankų, nei kojų. Vakar sodyboje sodą perkėlinėjau į kitą vietą, tai gervuogės mane taip sudraskė, sakytum, šimtas kačių biggrin.gif O šiandien jau išpikiavau 500vnt pomidorų ir dar braškes sodinau, tai jau dabar prišliaužiau tik prie lovos. Net pėdas sutraukė...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 04 02, 20:41)
Ant agrastų užpilk pelenų-nebus jokios valkties ir miltligės-išbandyta mirksiukas.gif
Aš nejaučiu irgi nei rankų, nei kojų. Vakar sodyboje sodą perkėlinėjau į kitą vietą, tai gervuogės mane taip sudraskė, sakytum, šimtas kačių biggrin.gif O šiandien jau išpikiavau 500vnt pomidorų ir dar braškes sodinau, tai jau dabar prišliaužiau tik prie lovos. Net pėdas sutraukė...

Aš pikiaviau 45 daigus pomidorų ir kelias pelargonijas persodinau irgi kaip tik iki lovos šliaužte biggrin.gif

Sveikos 4u.gif

pavydžiu baltai žmonems tokios neišsenkančios energijos mirksiukas.gif , o man tai amžinai kas nors negerai, tai šalta, tai per karšta, pvz šiandien, tai galva, tai uodega sopa bigsmile.gif
Atsakyti
Žolia, man irgi moliūgai puikiai laikosi. Dar po kelis didesnius ir mažiukus turiu. Didesnį prapjoviau, tai taip skaniai kvepia, sultingas. Jau šiandien tai ir pas mus pavėsy popiet 21 buvo. Šiemet gal būsiu prašovusi, kad sėjau pomidorus Promyk, o ne Betaliux ankstyvam derliui. Kažko nelabai jie man. Išnešiau į šiltnamį, uždengiau su agro, kaip jau norės, taip gyvens.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 04 02, 19:41)

Tiesiog paprastai sausų pelenų? O kada geriausia pilti? Ar bent laikas ne vėliau kaip...

QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 02, 20:04)
pavydžiu baltai žmonems tokios neišsenkančios energijos  mirksiukas.gif , o man tai amžinai kas nors negerai, tai šalta, tai per karšta, pvz šiandien, tai galva, tai uodega sopa  bigsmile.gif

Ir aš tokia, vis man kažkur negerai 4u.gif Šiandien per karšta buvo todėl nesutvarkiau visų senų gėlių stagarų prie kūdros, bet jie niekur nedings, kito savaitgalio palauks.
Atsakyti
Šaunuolės, darbštuolės visos wub.gif
Aš tai išvis šiandien susnarvojau biggrin.gif . Suskaičiavau 50 daigų pomidorų , kai reikia tik 20 doh.gif Reiks lauke sodint. Galvojau sėdama, kad ne visi sudygs, tai po 2-3 sėkliukes sėjau. Ir neskaičiavau jų. O šiandien nudengiau agro ir galvoju: reik suskaičiuot, kiek aš čia jų turiu smile.gif Pernai lauke irgi turėjau, bet nedaug. Tai maras suėdė juos greit verysad.gif Bet kažko šviesoki jie man g.gif Gal substratas liesas buvo rolleyes.gif
Niurzga, aš paimu pelenų saują ir dulkinu ant visų šakelių, kad kuo daugiau kliūtų . Kol neišsiskleidę, tol drąsiai. Paskui jau gali lapelius nudegint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 02 balandžio 2017 - 20:58
Tai vat, kad lapeliai jau labai išsiskleidę unsure.gif O jei maišyti su vandeniu ir purkšti?
Na matysiu, gal vis tik pabarstysi, nudegins tai nudegins, storai nebersiu, iš toliau papūsiu dulkelių.

Beje praeitų metų atradimas šaldyti trinti agrastai, jetus kaip man skanu buvo juos žiemą valgyt.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 04 02, 23:10)

Beje praeitų metų atradimas šaldyti trinti agrastai, jetus kaip man skanu buvo juos žiemą valgyt.

Kažkoki recepta pernai čia raše sodybietės irgi aragrastai ar kas ten trinta ir dar aguonu ideda tipo kiviai gaunas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 03, 08:42)
Kažkoki recepta pernai čia raše sodybietės irgi aragrastai ar kas ten trinta ir dar aguonu ideda tipo kiviai gaunas  bigsmile.gif

Rabarbarai su cukrum ir aguonom :
Receptas
Atsakyti