IK, ne ant žolės, bet be mėsos.Jau antra dukra vegetarė.Didžioji tai jau 17 metų, vidurėlė pusantrų metų.Bet valgo pieno produktus, kiaušinius, žuvį, silkę.Ypač pastebiu, kad įvairųs sūriai, užtepėlės, daržovių troškiniai su grietinėle dabar paklausūs.Jei mudu prie bulvių ir daržovių prikandam kokį kepsniuką ar kotletą, tai dukra vietoj mėsos kąstinio prikanda.Sriubą, kurioje virė mėsa, valgo, tik pačios mėsos ne.Pirmi metai, kaip pradėjau kepti grybų kotletus, visi valgom, ir rūgštis nekyla, kas būdavo valgant grybų patiekalus su grietine.Ir aš jau išmokau įvairiau pagaminti , ne tik bulbynę ir šutynę
Naktį vėl prisnigo, nors ir užvakarykštis sniegas dar nenutirpęs buvo, bet dabar lynoja, gal jau paskutiniai dideli šalčiai buvo.Jau gandrą parskridusį matėm.
Bangele, įmesk grybų kotletų receptą. Gal du kartus bandžiau, man išyra. O turiu dar kelis indelius šaldiklyje apvirtų raudonikių.
IK, na aš paprastai dariau, truputį kaimynė pasakė, truputį iš interneto nužiūrėjau.Atvirinau grybus, sudėjau į dubenį, pakepinau svogūną aliejuje, sudėjau ant grybų, tris kiaušinius įmušiau ir pablenderiavau, bet labai nesmulkinau, nieko, jei ten kokios voveruškos galva ir ciela liko.Padruskinau, papirininau ir įdėjau kelis šaukšus, nu kokius 3 džiūvėsių.Truputį palaukiau, kad išbrinktų.Ir viskas, rašo kad šaukštu dėti į keptuvę, bet aš šlapiom rankom padariau kotletukus, apkepiau iš abiejų pusių ir viskas.Padažo jokio nedarau.Gal dar ko reikia, bet aš nežinau, skanu ir taip.Čia būtų ant kkokių 600-700 gramų grybų.Pas mane tokiaom porcijom sušaldyti.baravykų gailiu, mixą naudoju.
PS turbūt dzūkai geriau moka grybus paruošti, žemaičiams iki jų grybų paruošimo lygio toli, bet net savo sesę mokinau, nors ji Alytuje jau 40 metų gyvena Bet aš niekaip dar nesuprantu kaip džiovintus grybus naudoti.Džiovinimas po šiai dienai man atrodo grybo gadinimas Dzūkai turbūt kitaip galvoja.Buvusioji, pamokink, a
PS turbūt dzūkai geriau moka grybus paruošti, žemaičiams iki jų grybų paruošimo lygio toli, bet net savo sesę mokinau, nors ji Alytuje jau 40 metų gyvena Bet aš niekaip dar nesuprantu kaip džiovintus grybus naudoti.Džiovinimas po šiai dienai man atrodo grybo gadinimas Dzūkai turbūt kitaip galvoja.Buvusioji, pamokink, a
Jau net susugedau Mergicos,malu dedu daug cibulio,miltu...ir ant petelnios su saukstu..Gaunasi kaip blynai-kotletai.Pati galiu valgyt pora dienu ,is eiles,paskui iiiilllga pertrauka.Maisau su farsu-kotletai.Maisau su farsu-balandeliams.Visur einami baravykai,silbaravykiai.Dazniausiai kitu neturiu,pro reta turiu lepesku,bet cia jau vyro teritorija.Kartais ,ir ziema pasikepu ant sviesto.Dziovintus baravykus-apsiverdu,malu.Maisau su prieskoniukais ir dedu i blynus(dukriukas megsta).Jeigu netingiu,pridarau,prisaldau,lieka tik pasiimt.sese naudoja kiausiniams idaryt.Jeigu verdu burokeliu sriuba,tai bulviu maziau nei baravyku,va cia tai as juos megstu.O taip as ne gaspadine,nei grybu pazystu,nei labai gamint moku : labai daug dziovintu-isdovanoju IK,o raudonikiai nebuna juodi?
Ik, gal tu atpažintum, kas čia UK žydi? Dukra ėjo pasivaikščiot ir taip apsidžiaugė pamačiusi
Žolia, kamelijos čia žydi. Camellia japonica. Būna visokių spalvų. Pas mus tik kambariuose, bet šiltame kambaryje nežiemoja. Ir ant palangės reikia nuo rudens nejudinti, nes nubarsto pumpurus. Pasigirsiu, pernai pas mane mažutė kaip znackas buvo išleidusi du žiedus. Šiemet katė nuvertė nuo palangės, tai sėdi tokia pasipiktinusi ir greičiausiai nežydės. Vokietijoje mačiau ir Olandijoje, tik ten kiek vėliau - fantastika, kokie krūmai.
https://www.google.l...p...129&bih=549
Buvusioji, apvirdama raudonikius įdedu vos vos citrinos rūgšties. Tamsūs, bet nebe juodi raudonikiai lieka. Tik nepadaugink, jei bus šviesūs - tai ir rūgštūs.
Man džiovinti baravykai pirmiausia Kūčioms sultiniui ir pyragėlių įdarui. Nerealaus skonio būna.
O šiaip - kopūstų ir burokėlių sriuboms labai tinka. Sueina visokie jau trupiniai ir miltai. Džiovinu ir gražesnius lepšius ar raudonikius, šilbaravykius. Atskirai nuo baravykų, Gerai būna išmirkyti ir kiek pavirti bei apkepti silkei arba kokiam prašmatniam padažui.
Ačiū, mergaitės, už receptus. Reikės pabandyti. Grybų blynai man šiaip sau, brolienė kartais kepa.
https://www.google.l...p...129&bih=549
Buvusioji, apvirdama raudonikius įdedu vos vos citrinos rūgšties. Tamsūs, bet nebe juodi raudonikiai lieka. Tik nepadaugink, jei bus šviesūs - tai ir rūgštūs.
Man džiovinti baravykai pirmiausia Kūčioms sultiniui ir pyragėlių įdarui. Nerealaus skonio būna.
O šiaip - kopūstų ir burokėlių sriuboms labai tinka. Sueina visokie jau trupiniai ir miltai. Džiovinu ir gražesnius lepšius ar raudonikius, šilbaravykius. Atskirai nuo baravykų, Gerai būna išmirkyti ir kiek pavirti bei apkepti silkei arba kokiam prašmatniam padažui.
Ačiū, mergaitės, už receptus. Reikės pabandyti. Grybų blynai man šiaip sau, brolienė kartais kepa.
Ačiū, IK Perdaviau pavadinimą dukrai Kažkokiam parke vaikšto, tai ten visokių spalvų jos žydi
nu bet ir bagotumas jūsų čia iš grybų kotletus kepat Aš džiaugiuosi kelis puslitrius užsukusi ir psio Nu bet pati kalta, kad retai grybauju Reiktų pyragėlius kada pabandyt . O tešla mielinė turbūt?
nu bet ir bagotumas jūsų čia iš grybų kotletus kepat Aš džiaugiuosi kelis puslitrius užsukusi ir psio Nu bet pati kalta, kad retai grybauju Reiktų pyragėlius kada pabandyt . O tešla mielinė turbūt?
Šiemet pamėgau keptus pyragėlius su džiovintais grybais.Užmerkiu iš vakaro grybus,paskui paverdu,sublenderiuoju(nemėgstu mėsmalės),pakepinu su prieskoniais ir svogūnais.Tada gaminu tešlą.Sviestas ,kaišiniai,varškė,miltai,kepimo milteliai,druska.Kepu karšto oro grūzdintuvėje,paverčiant per pusę laiko.Lieka minkšti ilgiau.
o kiek laiko kepi gruzdintuvėj? Turiu ir aš, gal greičiau iškeptų, nei orkaitėje
Bijau dabar sumeluoti,apie 170 laipsnių,iš vienos pusės kažkur 12 minučių iš kitos apie 7-8.Matai pgelsta tešla.Tikrai ne ilgiau. Man patibnka,kad nesudaga,orkaitėje tai žiūrėk padas pasvilo,čia ramiau man.
Labas rytas.
Ryte vėl 6 stirnos ganosi po langais,pirmas vaizdas nubudus.