Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Ate, žiūriu skaitinėji.
Ar begyva iš po sniego ?
Atsakyti
Ne, IK, mes nesame ūkininkai, turim nuosavus 4,3 ha, bet pasėlius deklaruojam, gaunam žymėtą dyzeliną.Buvo laikas, kai virš 8 ha turėjom, tokia pusiau nuoma buvo, nes mes dirbom žemę, o deklaruodavo savininkai.Atskirai jiems nemokėjom.Bet po infarkto pasibaigė visos nuomos, džiaugiamės savo apsidirbdami.Tuo labiau , kad abu visąlaik turėjom valdiškus darbus, tai ž.ū mums buvo vieta algoms išleisti biggrin.gif nors langus keitėm, baldus pirkom tada, kai kokį jautį ar kiaules parduodavom ax.gif Dabar MB jau nebedirba nuo lapkričio, senjoras, nors dar pusantrų metų beveik išdirbo pensijoje.Darbo stažas išeinant į pensiją buvo vos ne 47 metai, dabar tie pusantrų metų turbūt dar prisipliusuos.
Aš dar nieko nesėju.Kol kas nusprendžiau nebeauginti baklažanų, melionų ir arbūzų. Gal pavyks nepalūžti.Nelabai valgom, o arbūzą pigiau nusipirkti.Labai gaila pernai buvo, kai vos ne per dieną nuo vytulio sunyko 15 metrų ilgumo žydinčių ir jau puslitrio didumo arbūzus auginti pradėjusi lysvė
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2021 01 30, 18:59)
Ate, žiūriu skaitinėji.
Ar begyva iš po sniego ?

Laba.
Gerai sniegas. Atsigaus upės.
Atkasa MB. wub.gif
Jau lyg apsistovėjo. Džiaugiuosi, kad į darbą kasdien nereikia.
Atsakyti
Laba.
Niurzga, ar čia tavo veikla ?
Rūsyje pradėjo apipelyt pelergonijų žemės paviršius... Drėgna ten. Taip nenoriu namo nešt šiukšlintis. Gal dar pratemps iki kovo mėn, o tada jau tiesiai šiltnamin ax.gif
IK, tas pacas tai gal net ne pacas? unsure.gif Gal kaimyno nutrijas gaudot? mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 31 sausio 2021 - 20:51
Labas rytas.
Atsakyti

Laba,

Aš šiltnamį iš rudens nudraskiau, kad žrmė sniego, lietaus gautų.

Planavau polikarbonatinį pirkt, bet ir remontas namie suplanuotas ir panašu, kad kainuos brangiau nei planavau. Tai bus matyt ar neteks kitiems metams šiltnamio pirkimo atidėt.

Bet ne bėda. Tik plėvės nupikt. Ir pertempt.

Mes prieš pora metų irgi sprendėm tokią dilema, bet paskaičiavom, kad plėvelės kaina, dar ir truputį remontuot reikėjo, tai nutarėm naują pirkti ir tikrai nesigailim, dabar apie antrą tokį svajoju, pavasarį morkų pusmetris, ridikėlių, burokėlių pusmetris..... tikrai nesigailiu, daržovės nuosavos tada kai jų labiausiai reikia ir kada jos brangiausios. Šiemet planuojam stacionarų šildomą kokių 10 kv.m. statyti, nežinau ar atsipirks, bet kai sakoma hobiai visada brangūs būna

Laba.

IK, tas pacas tai gal net ne pacas? unsure.gifGal kaimyno nutrijas gaudot? mirksiukas.gifbiggrin.gif

Dabar kai nutrijas uždraudė auginti tai matyt kaimynai paleido į laisvę ir IK susigaudo:)

Mano viena pažystama bandė žiurkių nuodais kates nuodyti, tai sakė neveikia jų, tik privėmė visur aplinkui. Tai gal kažkuo kitų nunuodijo?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auda: 01 vasario 2021 - 16:46
Mano šiltnamio lankus sualužė sniegas . Tuose kraštuose jo dvigubai daugiau negu Kaune . Kada į kiemą įvažiuosim ? Gal balandį ?
Dėl nuodų ... Tie paprasti vet vaistinėse pardavinėjami saldainiai nei katei nei šuniui pakenkti negali . Nuodų norma yra paskaičiuota pelei . Jei suvalgys daug žinoma , kad suveiks . Mano sesė vet gydytoja, man taip išaiškino . Pasakojo , kad tik vieną kartą plovė vilkušio skrandį , nes du pakelius buvo suryjęs . Nuo 1-2 saldainių nieko blogo nebūna ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Levandų sėklas reikia pašaldyti?Kažkada sėjau,labai gerai sudygo.Galvoje užsiciklino,kad reikia stratifikuoti?(och koks bltnas žodis mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 02 vasario 2021 - 08:40
La,o pas mus jau pusto unsure.gif
Atsakyti
Levandas reikia drėgnai pašaldyti apie mėnesį.
Pas nuodus deda profai. Jie užpildo visas tas deklaracijas ir kitus briedus. Bet nuo tų nuodų žiurkės kaip lapai krenta. Vakar su Baskiu tik užsukau į sandėlį, bandau neleisti į šaldytuvą, kur nuodų dėta, vis žiūriu kad ko neprarytų. O jis tiesiog kaip pasiutęs veržiasi už konteinerių eilės. Ir ką - išlenda, dantyse pacas pusės katės dydžio. Kol pabandžiau atimti, jis nulėkė iki darbininkės. Tik girdžiu, ta spiegia ne savo balsu. Sulėkėme visi, MB atėmė tą negyvą grobį ir išnešė į kiemą. Niekaip nesuprantu, kaip tos žiurkės sugeba įlisti. Matyt, iš rudens suplaukia, kai dažnai būna vartai pakelti.
Atsakyti

Laba, 

Žolia ką turi galvoj ,,mano bėda"? Šiltnamį?

Visa sodyba mano bėda :D  MB jos nereikia. Tai esu dėkinga, kad padaro tai kas būtiniausia. Tame tarpe ir šiltnamį uždengs.

Atsakyti