Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Dalinuosi kūčių patiekalų receptais iš FB, gal skaitėt ?
Labai ūkiški patarimai ax.gif

Beveik kožną dieną kas nors čia vis pasiklausia ar išsipasakoja, ką če tokio prašmatnesnio tom Kūčiom sumąstė. Paskaitau, pavartau ir mįslinu, ka musiet aš viena ant šito balto svieto likus, kuriai Kūčios yra gražu, bet ka te pajiest ką tektų, tai gyvenime taip nier buvę. Geriausia žiuvis man vistiek yra keule, silkės aš iš principo nejiedu, o grybai jiedami yra tik ką tik nuskinti iš miško ir padaryti su bulbom ir grietine. O visoki te šampinjonai man negroj, nors ir įmetu retkarčiais aš juos pačečkavojus kokion pachliobkėn ar kokian padažan, tipo a le skonis pagerieja, nieka aš nesuprantu, bet stengiuos tuom šventai patikiet.
Tai, vien žo, kaip čia tas Kūčias labiau jiedamas padaryt ir ka mažiau prie tos dukofkės reiktų stoviniuot? Bo man, žinokit te tie visi karpiai pataluose, upėtakiai garbiniuose ir lašišos debesyse, tai skamb taip, lyg man kas lieptų dabar tuoj pat priskust bulbių 400-ams snukių i da iškart rankytėm sutarkuot jąsias, kad maža nepasirodytų.
Žiekit, reik ka būtų dvyleka patiekalų. Nu i skaičiuojam:
1. Duona I bulka (galiam ir du patiekalus padaryt viens duona, kits – bulka).
2. Virtos bulbos. Arba keptos. Arba su lupynom. Arba visos trys atskiruose bliūduose, tai če jau trys patiekalai.
3. Rauginti kopūstai. Tokie tiesiai iš bačkos arba iš slovikėlio, kurių pilna visuose prekybos centruose ir kur jie kažkodėl vokiškai vadinasi zauerkrautais. Kas netingiat, galit pusę susismožyt su cibuliais ir morkom, beigi pomidorų pasta. I bus jum du patiekalai. Su bulbom - pats tas.
4. Burokėlių i pupelių mišrainė su cibuliais. Paprasčiausis dalyks žemėj. Man skaniau tie nemarinuoti, tai tik sutarkuoni, cibulio smulkiai papjaustai ir pupelių skarbonkę išpili, išmaišai su keliais lašais aliejaus ir vualia, ir kabliuok su tom bulbom ir žiuvim. Ant rytojaus, jeigu dvasios naktį nesujied, tai galiama majonezo šmurkštelt ir bus jau nebe Kūčių, o Kaliedų mišrainė.
5. Žiuvis. Nu gerai. Tik jokių ten iškamšų ir priekamšų. Pajemi paprastą šaldytą heką, nu būn ten ir ne hekas, o visokios makadamijos ir poseidonijos, koks te skirtums. Tik lai būn file, kas dažniausiai reišk, ka nebus tų ašakų, kuriomis gerklę gali persibest ir čiupinėtis visa vakarą juos iš gomuria rankiojant ir klijuojant ant lėkštutės krašto. Tai va. Pajemi tą heką. Atšildai. Apkrapini mėgstamais prieskoniais, pavolioji miltuose su kiaušinia plakiniu i kepi. Greitai ir paprastai, ir būn skanu dažniausiai. Jeigu kas čia daba bandys kabinietis, kad kiaušinia plakinys netink, tai jum i bulka tada netink, nes ten yr tikimybė, kad kiaušių yra įmakliuota. Man tink, nes aš tokion gilion religinėn ekstazėn da neįkritus.
6. Silke. Tai su ja nieka daryt nereik. Pajiemei ir patiesei iš viedriuko tiesiai. Prie bulbių – pats tas. Arba prie burokielių mišrainies. Kas netingiat, galit pakepyt morkų su cibuliais ir užklot, ka nesušaltų ar savo nuogybės nesigiedytų. A kas tingiat kaip aš, tai galiama gatavos nuspirkt su viskuo. Man net labiau patink, bo ten dažniausiai to kažko būn daugiau nei silkės, tai su bulbom ar duona, nenumirštu paragavus ir aš. Aplamai tai, jei kas mėgst tą silkę, tai Kūčios gali būt kaip 2x2. Bulbos, duona ir 10 silkių su skirtingom kaldrom: burokėlių, grybų, morkų etc. Kūčios – done.
7. Šprotai. Va. Šita žiuvis yra vienintelė žiuvis, kurią aš jiedu su pasimėgavimu. Dažniausiai viską per Kūčias ir sujiedu, bet jeigu kam liktų, tai ant rytojaus sugrūdat su majoniezu ir kiaušinia tryniu ir pridedat į kiaušinia baltymą. Nu supratot, čia tokie vieno gurkšnio krepšeliai gaunas.
8. Žuvies piršteliai. Iš vis – pfff. Pakepei 2 minutes ir sudėjai lėkštutėn. Galiama sudiet kaip tam kaladielių žaidime ka būtų. Kur apatinį ištrauki i visas bokštelis nuvirst velniop. Užtat smagu.
9. Žirneliai. Iš slovikiuko. Taip va bliūdelin supili i visks. I patiekals. I prie bulbių, i prie pirštelių. O ant rytojaus tiesiai balton mišrainėn ir kaliedinis laifhack’as.
10. Grybai. Aš jau apie juos kažkur aukščiau pasisakiau, kokius aš juos miegstu, bet ne apie didvyrius daina. Bet šampinjonų aš Kūčiom neperku ir ką jūs man. Vienžo, man patink tie marinuoti iš slovikiukų. Prie bulbų – pats tas. Bet, kad jau nebūt visai tingine, tai aš juos dar pakepu. Kol visi actai iš jų išgaruoj ir jie šokiniet iš petelnės praded. Todėl jie mane bišk nervin, tai duodu savo Apolonui kept, jeigu nedirb nabags. Tegu atsišaudo. Prieskonių jiem jokių nebereik. Pakepi, kol sukepa ir krauni bliūdelin, kol visi neiššokiniejo bekepant. Arba jiedat tiesiog marinuotus. Tokie mažiūčiai būn su kepurytėm i koteliais. Nežinau, kaip vadinas, bet gražiai atrodo ir yra jiedami.
11. Šližikai. Nuspirkau šįmet trijų rūšių ir dydžių. Tai, jeigu supilsiu vienan bliūdan, bus viens patiekals, o jei į tris, tai trys, palei mano skaičiavimus. Dar įsigijau gatavai maltų aguonų ir jei netingėsiu, tai užpilsiu saldytu vandeniu i bus da viens patiekals.
12. Kisielius. Aišku, kad spanguolių. Aišku, ka iš pakelio. Gerai ten yra su juo. Su šližikais nugurgt – pats tas.
Aš va tik nežinau skaičiuot Kristaus kūną ir kraują prie tų 12 patiekalų a neskaičiuot. Nu, ta prasme plotkelę ir vyną. Kas tingiat – skaičiuokit, o kas netingiat – neskaičiuokit. Taip, kažkaip.
Va i visks. Mano Kūčios bus greita bimbima i be jokia galvos skausma, be jokių nėriniuotų upėtakių ir lašišos trikampiukų avokado kvadratukuose. Kas tur laiko te su jais žaist, lai sau žaidž, aš kartais net ir Like’ą galiu padiet. Už ištvermę. O man už šitą jovalą prašom atleist, nu nesmi aš ideali šeiminykė. Ir jau nebūsiu.
Gerų jaukių artėjančių Kūčių, ka nebūtumiet nusiplūkusios kai artojai ir turietumėt jiegų su savo brangiausiais žmoniem pabūt i pabazarint ne tik apie puodus tą tylų vakarą
Atsakyti
smagiai susiskaitė, bet realiai seniau ir panašiai valgeme, tik silke su visa galva budavo , bet tu visų "kaldrų", "šubų" ir neriniu niekas nedėjo, o jau pievagrybis tai buvo pievos grybas o ne "lentynos" smile.gif
Atsakyti
la,pasirodo dar gyvos esam mirksiukas.gif Pusryciai,kiekviena diena mandresni ir skanesni biggrin.gif Dusia-man tinka,visapusiskai....vyras sake,kad bus bulbos su desrelem biggrin.gif Mes busim tryse,na dar katinas ir suo.Mama silkes nebevalgo,vyras ne i ta puse neziuri,tai ka jau cia del saves biggrin.gif O ir nuotaikos,neprudai.Dar suzinojom,kad draugu mergaitei smegenu vezys cry.gif Daktarai statistika reze-5 metai...Palaikom,kaip galim,vieni su mergaite bendraujam,kiti su tevais.Musu Kali dar lauke riogso,nezinau kada cia vyras uzsiims biggrin.gif
Atsakyti

Laba, Buvusioji kaip liūnai :unsure: . Na žmogaus galimybės beribės, kartais stebuklų būna. Ir dažnai nugyvena kur kas ilgiau nei medikai prognozuoja. O be to viskas dabar be proto greit keičiasi, tobulėja, naujų vaistų ir metodų išrandama. Pažistamų nergaitei galvos auglį per nosį išoperavo. :blink: nors bijojo, kad neprieis nes per toli nuo nosies buvo. Pavyko.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 22 gruodžio 2020 - 12:24
Tai mūsų miestas muša rekordus.Baisiausias miestas pasaulyje.LT baisiausia pasaulyje,o tarp savivaldybių Mūsų miestas baisiausias tarp savivaldynių.Tai nėra ko ir kišti nosies į lauką? rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Dusia, prisijuokiau iš širdies.

Ruošiu 12 patiekalų ir jokių bulbių. Bulvės lietuvoje gal 150 metų kaip auginamos plačiau, tad jų nė negali būti Kūčių patiekaluose. Kaip ir pupelių. Pupos, žirniai, miežiai, kviečiai, rugiai, avižos. Pas mane 1 silkės patiekalas, 1 žuvies, daugiau iš daržovių -grūdų senoviniai.

Buvusioji, nėra baisiau už vaiko laidojimą. Bet gal paleis kokią taikinių terapiją, dabar jau kalbama apie telomerų gabalų sintezavimą. Žodžiu, genų inžinerijos produktai.

Ingrida, ko čia kakoji ant Panevėžio. Miestas kaip miestas. Šiandien buvau, praleido. Na bet žmonių į Maksę Klaipėdos gatvėje patekti, blink.gif įsivaizduok, eilė net per mašinų aikštelę. O tai viduje gi dar per visą ilgį. Pamačiau, vėl puoliau į mašiną ir nuvažiavau į kitą gatvės pusę, į Rimi. Apsiprekinau savaitei. Kuo toliau , tuo labiau Rimi patinka. Gal kiek prabangesnė parduotuvė, bet nėra tų šliaužiojančių babulkų - kapeikautojų. Na, kur dėl 2 centais pigesnio sūrelio eis kelis kilometrus.
Dar rytoj verkiant reikės palėkti, nes teks užsakytą dovaną pasiimti. Tuo pačiu labdarą nuvešiu į krizių centrą.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka]My Webpage[/URL]
Nebemoku įdėt į supermamas nuotraukų.O ir kokybiškas nuotraukas padaryt su tokiais judančiais padarais beviltiška.Turiu keturis, trys rudi, beveik vienodi, vienas juodas, trys mergaitės ir berniukas.Nuotraukoje porelė.
Atsakyti
Bangele, koks grožis. wub.gif
O tu įsitikinusi , kad čia ožiukai ? Jų ausys kaip spanielių. Gal ožkelė sugriešijo ? biggrin.gif
O jeigu rimtai, tai kokia čia veislė ?
Atsakyti
biggrin.gif .IK, tikrai ožiukai.Tėvas Anglų Nubijų veislės šimtaprocentinis ožys su dokumentais , o mamos anglo nubijų ir zaaneno mišrūnės.Mano ožkų dukroms to zaaneno kraujo dar mažiau, daugiau anglų nubijų.Nuo vasaros ir ožį turiu.Sako, kad tos veislės ožiai nesmirda, bet man vistiek kažkiek smirda.O gal, kad turiu dar nekergtų paauglių panelių, kurios mėgsta pabliauti ir vilioti tą ožį.Iš kitos pusės, kol ožį užuodžiam, reiškias corona dar nesergam.Pasiguodžiam save biggrin.gif Jo, ausys jų ir pavergė mane.Ir ragus ne visi turi, ožys ir trys ožkos beragiai, pora raguotų, o ar vaikai ragus turės dar neaišku.Na, sako, ožka ne gyvulys, bet reikia per gyvenimą viską pabandyti, kažkada buvo karvės, senatvėj tokių padarų įsitaisiau.Bet jų meilumas atperka.
Atsakyti
Kokia kalėdine nuotrauka, nereikia ir atvirukų smile.gif

Aha pas mus niekad bulvių ant kūčių stalo nebuvo ir kadangi Kūčios vienas iš 3-jų grieščiausių pasninkų metuose (tik dabar jau padaryta apsirijimo vakariene) tai stalas budavo kuklus pas mus : silke, žuvis, aguonpienis su laužytomis bandelemis, Kūčių dieną: avižu kisielius ir pupos smile.gif, grybū neturėjome nes mišku nebuvo tai džiagemes vasara pievagribį ar koki lepšį radęsmile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Aš irgi norėjau parašyti kaip atvirukas. wub.gif wub.gif
Laikėme dvi ožkas.Žinau labai malonūs gyvūliukai.Bet ožkos turbūt veda po du vikus?Nes ir mūsų po du ožiukus atsivedė? mirksiukas.gif Du paaugintus papjovėme,bet neglėjau valgyti,akyse stovi,o kitus du atidavėme daugiavaikei šeimai sodyboje kartu su ožkomis,kai baigėme "ūkininkauti".
Atrodo visiems sakiau kaip gerai mūsų giminėje niekas neserga,bac sesė pasigavo coroną darbe. unsure.gif
O man dar lidlas patinka,viskas sufasuota,kaip į sandėlį atvažiuoji susimeti į vežimą. mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, ne, Ingrida.Šiemet man pirmą kartą gimė po du.O užpernai ožka atvedė ketvertuką, pernai ta pati trejetuką, šiemet ves kovo gale.Antra ožka, kurią dešimties dienų gavau kaip magaryčią, pirkdama pirmąją, pas mane užaugo ir pirmi jos vaikai irgi buvo trejetukas.Dabar ji dvi mergytes atvedė, bet nepavyko aiškiai jos vaikų nufotografuoti, tai neįkėliau.O nuotraukoje mano pirktosios ožkos dukters, vienos iš ketveruko, atvesta porelė, anūkai jau.Su valgymu ir man problema.Kol kas visos mūsų tvarte gimusios mergaitės auga, o berniuką vieną veislei pardaviau, du papjovėm, bet su valgymu sunkiai, o kitus atidaviau vienai kaime gyvenančiai šeimai.Vyras turkas, jam tai maistas, pasiaugino kiek norėjo ir...Nežinau ir nenoriu žinot, ką padarė.Turbūt ir šiemet su perteklium taip padarysiu.
Giminėj jau yra persirgusių.Kaimynų irgi.Bijau ligos, stengiuosi niekur neiti iš savo kiemo.
Atsakyti