Tai šį savaitgalį net nevsžiuosiu sodint, sulauksiu naujo pirkinio
Sveikos, na, tulpėms ir narcizams esu atspari.Darželiuose priviso daugiamečių piktžolių, garšvų ir pakrūminių katilėlių, ravėt nuo vasaros vidurio nusibosta, tai praėjo noras ir gėles auginti.Tai auga daugiausia daugiametės, apravėjamos žoliapjove Aišku ir tulpių ir kitų svogūninių daug turiu, bet jos jau šimtą metų neiškastos, nužydi, nuvysta, ir nuravimos su žoliapjove.Vieną juodą plastmasinę dėžę tulpių pasodinau rudenį pagal SP rekomendaciją su visa dėže.Tikiuosi , kad gražu bus.Bet 11 amarilių rinkinį iš Nojaus vis tiek parsisiunčiau.Keturi svogūnai jau žydi, ir visi atitinka veislės požymius, dar keturi jau žiedynus iškėlė, tuoj žydės, vienas tik pradėjo kišti žiedyno nosį iš svogūno, tai dar jo žydėjimo reikės ilgokai palaukti, ir dar du svogūnai žiedyno nerodo, gal iš vis nežydės, nes vienas lapus augina, o kitas nieko nerodo, bet ir nepūna.Tai džiaugiuos gėlėmis ant palangių.
Savaitgaliui jau minusinę temperatūrą ir dienai žada, gal, Niurzga, nevyks tau pasodinti tulpių Aš dar porus ir salierus lauke turiu.Nesugalvoju, rauti ar dar laukti.Salierai tik 5, bet nelabai naudojami, tik sriubai verdant įdedu griežinėlio gabalą, porai tai naudojami, bet skaniausi tiesiai iš dirvos išrauti
Žvalgiausi ir aš jau Balticsesds sėklų internetinėje parduotuvėje.Renkuosi neskubėdama, ko čia man gali prireikti
Savaitgaliui jau minusinę temperatūrą ir dienai žada, gal, Niurzga, nevyks tau pasodinti tulpių Aš dar porus ir salierus lauke turiu.Nesugalvoju, rauti ar dar laukti.Salierai tik 5, bet nelabai naudojami, tik sriubai verdant įdedu griežinėlio gabalą, porai tai naudojami, bet skaniausi tiesiai iš dirvos išrauti
Žvalgiausi ir aš jau Balticsesds sėklų internetinėje parduotuvėje.Renkuosi neskubėdama, ko čia man gali prireikti
Baik Bangele,turėtų dar atšilti.Nes ir man reiks susodinti.Hiacintus sodinsiu kažkiek į vazonus,paliksiu lauke,pavasarį parsinešiu anksti namo,tegul kvepia. (jei bebu vietos).
Niurzga, tau jau stogą nurovė tos tulpės.
Bangele, salierus būtinai kask. Kokie -4 ir jau minkštėja. O porus apklok šiaudais, t.y apmulčiuok, ir galėsi kad ir iki pavasario laikyti. Svarbu, nepašaltų jų dugnelis. Jam -10 jau būna kritinė riba, Bet jeigu užmeti durpių, šiaudų, tai lapai atlaiko ir -25.
Garšvas ir pakrūminius katilėlius bandyk su tepamu roundapu, kol mažos. Katilėliai tai tikrai turėtų griūti. Arba paprastą roundapą įsipilk į išplautą nagų lako buteliuką ir pirmyn.
Na viskas, rytoj turiu suspėti išsikasti kelis jurginus ir pasodinti tulpes. Per darbus nematau kada rytas, kada vakaras. Kadangi žmonių trūkumas, tai vienos nėra, tai kitos, pati vynioju pekinukus. Gerai , kad rytoj dukra iš mokslų grįžta, nors nuo pietų mane pakeis.
Bangele, salierus būtinai kask. Kokie -4 ir jau minkštėja. O porus apklok šiaudais, t.y apmulčiuok, ir galėsi kad ir iki pavasario laikyti. Svarbu, nepašaltų jų dugnelis. Jam -10 jau būna kritinė riba, Bet jeigu užmeti durpių, šiaudų, tai lapai atlaiko ir -25.
Garšvas ir pakrūminius katilėlius bandyk su tepamu roundapu, kol mažos. Katilėliai tai tikrai turėtų griūti. Arba paprastą roundapą įsipilk į išplautą nagų lako buteliuką ir pirmyn.
Na viskas, rytoj turiu suspėti išsikasti kelis jurginus ir pasodinti tulpes. Per darbus nematau kada rytas, kada vakaras. Kadangi žmonių trūkumas, tai vienos nėra, tai kitos, pati vynioju pekinukus. Gerai , kad rytoj dukra iš mokslų grįžta, nors nuo pietų mane pakeis.
Labas rytas.
QUOTE(Dusia37 @ 2020 11 26, 09:57)
Žole , o jei į specialius indukus sodintumei , gal nesugraužtų ?
Kažkaip galvoju, kad sugrauš ir ten Nors IK jau išaiškino, kad tikrai taip. Pabandyt reiktų, aišku, su tuo vazonėliu ir tinkleliu. Bet pamirštu nusipirkt Reik užsirašyt
Žolia, galvoju, kad galima bandyti tiesiog po 2-3 svogūnus į tokius "lauknešėlius" vynioti. Pasižiūrėk, būna tokio lyg tai metalinio, lyg palstikinio tinkliuko, jis gana stiprus, bet laisvai karposi. Kai katės buvo pamėgusios man į vazonus savo gėrybes krauti, tai aptraukiau visų viršų. Bandė prasidraskyti , bet nepajėgė.
IK, o kur žiūrėt? Ūkiniam skyriuj? Statybiniam? Ar daržo?
QUOTE(žollia @ 2020 11 27, 19:29)
IK, o kur žiūrėt? Ūkiniam skyriuj? Statybiniam? Ar daržo?
Ten kur tinklai nuo paukščių, visokie vištų aptvėrimai. Ne statybinės, greičiau daržo.
Ačiū Bandysiu
Laba,
IK anksčiau tulpių nemėgau, laikiausi nuomonės, kad greit nužydi. Bet vėliau pastebėjau, kad sodyboj ,,šiaurė", jos ilgai žydi, be to pamačiau daug rūšių skirtingu laiku pražįstančių, o paskui padariau atradimą, kad jos gali augti pievoje, nepersodinėjamos....
O dabar turiu svajonę, visą pievą, tiksliau savo parkiuką pilną tulpių
Bet šiemetinių ten nesodinsiu, sodinsiu abipus keliuko kuriuo įvažiuojame į sodybą. Pavasarį man vietoj raudono kilimo bus
Labas rytas.