Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Laba,

Maniškė kai sveikatos turėjo oi kokias duobes rausdavo, galvodavau pelių ar kurmių ieško, o dabar net suabejojau. Gal ir ji lervas knisdavo, bet nesu pastebėjusi ką valgo.

Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2020 09 18, 07:02)
La,sodybeciai 4u.gif Nieks nevalgot?Buvau dvi sav Klaipedoj,dirbau aukle mirksiukas.gif Parsiradau,tiesiai i miska biggrin.gif Prisiroviau baravyku,prisidziovinau,visai giminei uzteks biggrin.gif IK,uzeini kartais,duok patarima ax.gif Reik patikrint zemes rugstinguma,kaip tas dalykas vyksta?O naminem salygom?tik ydomumo delei?

Yra Ph matuokliai , bet geri ir patikimi nepigūs, kažkur nuo 100 eurų. Tie po 10-20 eurų man nelabai kokie atrodo.
Pigesnis variantas - Ph testo juostelės. Jų būna daržo - sodo reikmenų parduotuvėse.
Nesudėtingas tas nustatymas. Įmeti atsvėrusi kelias saujas žemės, užpili vandeniu, sukratai ir po kokių 5 min pamatuoji. Paprastai būna instrukcija ir spalvos gradacija.
Dar Ph gali rodyti augalai - indikatoriai. Paprastai rašoma, kad rūgščios žemės indikatorius - asiūklis. Neapsigaukite, tik viena asiūklių rūšis. Pas mane žemės šarminės, ir visur , kur praeina rinktuvai - asiūklių juostos. Rūgščią žemę rodo smulkioji rūgštynė ( ne ta valgoma, o tokia plonais stiebeliais ir ryškesniais žiedynais) , gargždenis, perluotis. Tuo tarpu šarminėse dirvose - barkūnas.
Atsakyti
IK,arciau butum,isbuciuociau biggrin.gif ,arba dziovintu baravyku prikrauciau.Asiukliu mase...,rugstyniu taip pat unsure.gif Paieskosiu ir juosteliu.
Atsakyti
Nu įdomiai sužinojau per žinias.Per elnių rują geriau į mišką neiti baltai apsirengus ir šviesiais plaukais. blink.gif blink.gif
Ką reiks dėtis kepurę ant baltų plaukų,neerzinti gražuolių? biggrin.gif
O antradienį radau šešių šakų,-,septintas kaip ir nulaužtas ragus vienos pusės.Man atrodo jau šiumetinis. mirksiukas.gif
Rytoj važiuoju į Šimonis,taip nemėgstu kepurių,teks mautis ant galvos? bigsmile.gif
Atsakyti
Tai man ,zilajai,kepure privaloma.Svieciu,kaip pienes pukai,is tolo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2020 09 20, 19:03)
Nu įdomiai sužinojau per žinias.Per elnių rują geriau į mišką neiti baltai apsirengus ir šviesiais plaukais. blink.gif  blink.gif
Ką reiks dėtis kepurę ant baltų plaukų,neerzinti gražuolių? biggrin.gif
O antradienį radau šešių šakų,-,septintas kaip ir nulaužtas ragus vienos pusės.Man atrodo jau šiumetinis. mirksiukas.gif
Rytoj važiuoju į Šimonis,taip nemėgstu kepurių,teks mautis ant galvos? bigsmile.gif

Tai elniai brunetes mėgsta ? Bijai , kad neišprievartautų ? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Buvusioji, baravykų jau turiu pasidžiovinusi. Bado nebus.
Sukonservavau 3 kibirus paprikos. Bet įtariu, bus ir pusiau aitriosios pakliuvę. Sėdžiu, palaižau pirštus, o jie kartūs.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
O tai kam IK šneka per tv ,matyt patinka brunetės elniams? blink.gif blink.gif biggrin.gif
Tu nesijuok,pernai prie pat tavęs baubė gražuolis,kitoje pusėje kirtimo,o man rūpi baravykai vienoje vietoje.Bėgau bėgte,dieve kaip jis baisiai baubė ir visai nebijojo manęs.Tai dar nežinojau apie baltus plaukus.
Buvusioji,jei nedažyčiau plaukų,būčiau irgi balta kaip obelis.Mano vaikai jau beveik pusiau žili. ax.gif Ypač viduriniukas,dar trisddešimt nėra,o smilkiniai baltutėliai. bigsmile.gif bigsmile.gif Kiti du dažo plaukus tai nesimato,aš irgi virš dvidešimt pradėjau žilti. ax.gif Man vyrai švelniai pražilę-gražu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Papusryčiaukime vintažiškai. mirksiukas.gif
Atsakyti

Labas rytas, 

Tikrai vintažiškai, indų komplektai išsidaužė tai iš skirtingų komplektų po puoduką, induką belikę :D  :B​ 

Atsakyti
Šiemet dar bruknių neragavau. Kažkaip nuo pernai dar yra visokių uogienių.
Dabar iš uogų - vynuogės. Visokių skonių.
Atsakyti

IK gal gali kokią veislę parekomenduot? Kolegai reikia.

Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti