Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

IK, o kaip kaitini stiklainius?

Man tik yra rūsyje sprogęs sulos butelis.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 08 13, 08:35)
Pyragų nevalgau.
Einu virtuvės plauti , vakar dariau agurkus su ciberžole. Vienas stiklainis išėmus iš kaitinimo apverčiant plyšo . Nu joma jooo. Spintelė. grindys kaip skiestu vaikučio kakučiu apvaryti. blink.gif

Ninado lialia biggrin.gif Kažkada gyreis, kad iškepei ir pusę prarijai iškart biggrin.gif Nu ne tokį aišku, kaip aš daba įdėjau ax.gif
Buvau dariusi labai senai su ciberžole, tik nepatiko. Neprisimenu daba, kas ten man juose netiko, bet tik vieną kartą dariau ir psio. Man rods, dar ir sunkiai nusivalo tas geltonumas.
Atsakyti
Žolia, būna gi nuodėmių. Jeigu suvalgau, turiu keliais eiti 100 ratų apie stalą. Turiu eiti , bet neinu. biggrin.gif Prieinu iki sofutės....

Kaitinu plačiame puode. Dedu groteles, turiu nuo seno . Buvo dar rusiškame greitpuodyje. Naudoju jas ir virdama balandėlius, ir kitokius "kimbančius" patiekalus. Sustatau vos prisuktus stiklainius , pilu drungną vandenį ir kaitinu iki užvirimo. Tada dar apie 5-8 min. Bjauriausias darbas - iškelti pirmą stiklainį. Kasmet prisižadu nusipirkti gumines pirštines su kailiuku viduje. Nusiperku, bet rudenį kokiam krovėjui, nušalusiam pirštus, atiduodu Taigi ištraukiu, užsuku galutinai dangtelį ir verčiu.

Vakar iš draugės prisivežiau dėžę 6 skonių baziliko. Tai šiandie dariau aromatizuotą` cukrų. Tik pas ją labai jau preciziškai padaryta buvo, o pas mane gavosi tiap liap. Bet pakvipo visi namai. O jau kvapas iš stiklainiuko wub.gif Turėsiu žiemai po trupinėlį į arbatas. Ir dovanėlėms. Prisipirkau Depe tokių mikroskopinių stiklainiukų.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
IK prašau receptą į eterį. wub.gif Kaip tik vakar laiščiau šiltnamius ir galvojau reiktų,kad rankos prieitų prie bazilikų,virsta iš proto.Pernai šaldžiau tik,patiko,kvapas išlieka. mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš pirmą kart skaitau, kad bazilikas su cukrum. Daržovėms ir mėsai kažkaip įprasta. Ir Kaip jį naudot? Turiu ir aš šiek tiek bazilikų, džiovinau jau nupjovus. Įdomu būtų ir su cukrum pabandyt, jei naudojama 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 15 rugpjūčio 2020 - 07:47
Taigi sakiau, gal 6-7 skonių buvo. Su cukrumi dariau anyžinį, citrininį , gvazdikėlinį ir dar tokio nenusakomo kvapo, bet daugiau konditerinio. O daroma paprastai. Imi saują lapų, supjaustai smulkiai ir su blenderiu, o dar geriau lėtaeige sulčiaspaude patvarkai. Paskui pili cukrų ir maišai, kol cukrus būna vos drėgnokas, apsivėlęs tomis sultimis. Pas mane gerai nesusiblenderiavo, tai pilna tų lapų likučių. Maždaug puskilis cukraus ant didelės saujos lapų.
Sakė, kad kepant keksiukus ar pyragus ant dar šilto to cukriuko galima pabarstyti. Galima taip daryti ir mėtinį, melisinį cukrų.
O tuos aštresnių skonių darysiu analogiškai su druska. Bus į salotas.
Beje , praeitą savaitę buvau parsivežusi bazilikų uogienės. Gal teisingiau - drebučių , darytų su agaru. NEREALI wub.gif
Žolia, gali pabandyti su primaišytomis melisomis. Tikrai labai liuks kvapas to baziliko, sutrintas jis pasidaro konditerinis. Kažkuo primena gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus , dar kažką. O atsidarius stiklainiuką įkvėpti tokio kvapo - kažkas toookio. wub.gif
Atsakyti
Ai, gal neužsiimsiu šiemet... Padžiovinsiu ir tiek. Reiktų ieškot mažų stiklainiukų. O kur laikyt? Šaldytuve? Ar šiaip spintelėj? Nors aprašymas labai viliojančiai veikia 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.
vISKAS PUIKU IR ŽOLELĖS VIRSTA IR STIKLAINIUKŲ TURIU,MES ANTRI METAI PILSTOME MEDŲ Į JUOS TADA ARBA MAIŠINE MEDŽIAGA PUOŠI ARBA SAUSIUKUS KLIJUOJI ANT DANGTELIŲ,Bet kur pasisemti laiko???????? bigsmile.gif Dienos nebėga,bet šoliuoja goveda. mirksiukas.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 18 rugpjūčio 2020 - 04:38
QUOTE(žollia @ 2020 08 17, 22:59)
Ai, gal neužsiimsiu  šiemet... Padžiovinsiu  ir tiek.  Reiktų ieškot mažų stiklainiukų. O kur laikyt? Šaldytuve? Ar šiaip spintelėj? Nors aprašymas labai viliojančiai veikia 4u.gif

Sukišau dėl visa ko į šaldytuvą.
Depo nusipirkau rinkinį tokių super mažų stiklainiukų, gal po 50 ar 100 ml. Du šaukštai nepilni telpa, ne daugiau.

Jetau, per darbus nespėju sutvarkyti pomidorų, šiltnamyje vien raudona spalva.

Bet nusikūlėme, gal rytoj šiaudus sutvarkysime, grūdus išvešime ir sulėkščiuosime ražienas. Tada trumpas įkvėpimas ir nersime į svogūnų pasaulį.

Prinoko melionai, kasdein po kelis papjauname. O tokį didulį arbūzą parsitempiau, prapjovėme - o jis vos rausvas. Nuėjo į kompostą, gaila.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti