Taigi sakiau, gal 6-7 skonių buvo. Su cukrumi dariau anyžinį, citrininį , gvazdikėlinį ir dar tokio nenusakomo kvapo, bet daugiau konditerinio. O daroma paprastai. Imi saują lapų, supjaustai smulkiai ir su blenderiu, o dar geriau lėtaeige sulčiaspaude patvarkai. Paskui pili cukrų ir maišai, kol cukrus būna vos drėgnokas, apsivėlęs tomis sultimis. Pas mane gerai nesusiblenderiavo, tai pilna tų lapų likučių. Maždaug puskilis cukraus ant didelės saujos lapų.
Sakė, kad kepant keksiukus ar pyragus ant dar šilto to cukriuko galima pabarstyti. Galima taip daryti ir mėtinį, melisinį cukrų.
O tuos aštresnių skonių darysiu analogiškai su druska. Bus į salotas.
Beje , praeitą savaitę buvau parsivežusi bazilikų uogienės. Gal teisingiau - drebučių , darytų su agaru. NEREALI
Žolia, gali pabandyti su primaišytomis melisomis. Tikrai labai liuks kvapas to baziliko, sutrintas jis pasidaro konditerinis. Kažkuo primena gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus , dar kažką. O atsidarius stiklainiuką įkvėpti tokio kvapo - kažkas toookio.