Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(žollia @ 2017 03 20, 09:42)

O juos sudetinga paspesti? Art reikia i jų urvus sukišti? KAžkaip neisivaizduoju kaip jie veikia?

O svarbiausia ar kurmis juose dar buna gyvas? unsure.gif
Atsakyti
Nesudėtinga spęsti , o dėl gyvumo, tai nereik iškart traukt lauk, kai papuola.
filmukas panašūs spąsteliai, tie maniškiai patogesni, nes tas rankenėles lengviau spaust, kad užkabint liežuvėlį. ir su pirštinėm guminėm aš dedu, kad kvapo nepajaustų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 20 kovo 2017 - 15:32
Laba,

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 18, 20:54)
Labai šaltos naktys. Turiu pasėjus į lovius ridikėlių ir špinatų. Šiltnamyje dar uždengta agro. Va, jau gal keturios dienos ir nė negalvoja dygti.
Iškarpiau rožes, vaikai su kurmiais kovą pradėjo. Išrovėme slyvą, kuri nenorėjo dalintis derliumi.

Aš niekur neskubu, gali nedygti kol jiems per šalta, svarbu sėkla nesupūtu, bet krapų, salotų sėklytės net peržiemojo, tai gal ir maniškėms viskas bus gerai. Nežinau kaip špinatai ar atlaikys ilgesnį pasibuvimą šaltoje žemėje, bet sėklų turėjau tai neverksiu jei ir supus, o be to daug nesėjau, už poros savaičių vėl pabersiu... na, kad ne vienu metu augtų viskas.

Žolia, pradžioj planavau parašyt, kad neskaičiau tongue.gif bet po paskutnio sakinuko neišlaikiau, na gal galėtumėt kas nors jį greičiau pribaigt, o ne laikyt kol iš bado nustips 4u.gif Arba paleist kur toliau nunešę, nuvežę į laukus jei ranka nekyla patiems pribaiginėt. mirksiukas.gif

Namie kelis svogūnus į žemę įkišau tai MB jau ratus aplink suka, laiškiuką nuskint nori. O, kad kas nors į žemę ar vandenį dygstantį svogūną įkištų tai nesulauksi ax.gif

Pavasaris mano sodybėlėje:

vartotojo įkelta nuotrauka

Maždaug trečdalis nuotraukos nuo viršaus matosi žolės juosta, tai šioks toks pylimas kuris skiria senąją kūdrą nuo pievos. Na jei pavasaris nebus labai lietingas tai iki gegužės išdžius. Gandro džiaugsmas ta mano pieva, varlių milijonas, buožgalvių vėliau irgi pilna, tai tuos žioplius vaikai gelbėdavo, pieva kai pradeda džiūti buožgalviai lieka įkalinti duobėse, žemesnėse vietose... ir jei nespėja užaugti varliukai ar išgaudyti gandras tai jie tiesiog pasmerkti išdžiūvimui būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 20 kovo 2017 - 18:38
Niurzga antis laikykit, ot būtų joms ten džiaugsmo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 03 20, 18:25)

Maždaug trečdalis nuotraukos nuo viršaus matosi žolės juosta, tai šioks toks pylimas kuris skiria senąją kūdrą nuo pievos. Na jei pavasaris nebus labai lietingas tai iki gegužės išdžius. Gandro džiaugsmas ta mano pieva, varlių milijonas, buožgalvių vėliau irgi pilna, tai tuos žioplius vaikai gelbėdavo, pieva kai pradeda džiūti buožgalviai lieka įkalinti duobėse, žemesnėse vietose... ir jei nespėja užaugti varliukai ar išgaudyti gandras tai jie tiesiog pasmerkti išdžiūvimui būna.

MB pamatęs nuotrauką "paguodė" , sakė Jums bent laistyt nieko nereikia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 20, 18:55)
Niurzga antis laikykit, ot būtų joms ten džiaugsmo  bigsmile.gif

Ir lapėms , ne tik antims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 20, 19:10)
MB pamatęs nuotrauką "paguodė" , sakė Jums bent laistyt nieko nereikia  biggrin.gif
Papildyta:
Ir lapėms , ne tik antims smile.gif

reikia ganyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Niurzga, jis ten iš bado nemiršta. Spąstai jį užmuša unsure.gif Tik tiek, kad gal kelias minutes dar būna gyvas. kaip ir pelė spąstuose, kol numiršta. O gyvus aš nešiojau kelis metus su kitais spąstais gaudydama paupin. Nu ir ką, ogi jų kažkokiu būdu daugėja. Gal tie išneštieji grįžta su pastiprinimu g.gif
Šiandien aliexprese mirkstu huh.gif Nu ten tai laikas dingsta...
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 20, 18:55)
Niurzga antis laikykit, ot būtų joms ten džiaugsmo  bigsmile.gif

Taip ir žinojau, kad ,,paguosit" tongue.gif
Jei gyvenčiau ten tai tikrai laikyčiau ax.gif
Dėl laistymo tai jau tikrai, žilvičio ar sedulos laistyt netenka. O ir kitose sklypo vietose kai tokį šlapią pavasarį noriu sodint naują medelį iškasus duobę medį kartais tenka balon sodinti, tai pilu sausesnių žemių, kad pliurzė gautųsi, peržegnoju ir tikiuosi, kad po kurio laiko žemė pradžius, kad neužmirks šaknys, vaismedžiai kol kas prigijo beveik visi. Per tiek metų neišgyveno tik kriaušė ir trešnė.

Pernai sodintas sausmedis jau su pumpuriukais wub.gif O labiausiai rūpi magnolija, nes po pasodinimo labai vargo, tai po poros savaičių sužinosiu.

Žolia, na tuomet šaunu, kad tokie spąstukai. Ir aš ne šventoji, man labai pelių gaila, bet žiemą nuodus irgi dedu, o tai labai jau jos saiko neturi, ribų nejaučia. Na pasitenkintu kokiu vienu skuduru, susisuktu guolį ir žiemotų, bet kur tau, kliūna ir knygoms, ir patalams, o labiausiai dievina kempinėles indams, medines menteles ir kažkodėl kepimo foliją unsure.gif

Dusia berods apie biteles klausei, gyvos visos ax.gif Ėjau mokintis su MB kaip kandi tešlą uždėt tai kaip skėriai iš plyšelio pasipylė kai skirtuką išėmė. Nesigirdėjo jų dūzgimo matyt dėl apšiltinimo ir net pagalvę nukėlus dar tylu buvo, MB prie rėmukų ausį glaudė ir nebuvo užtikrintas ar viskas gerai - tokios tylios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 20 kovo 2017 - 20:34
Niurzga, reikėtų pasiaiškinti, kodėl semia. Taip neturi būti. Kažkur pažeista melioracija. Ar toli nuo tavo sodybos iki melioracijos griovio? Gal galima nusitiesti kad ir nedidelio skersmens vamzdį vandens nuvedimui ?

Oi nesuprantu pelių kurmių gynėjų. biggrin.gif Aršūs mano priešai, daigojame visais įmanomais būdais. Dabar kažko nuodų neryja, gal nusibodo.
Atsakyti
Kaimietuke, pelės tai kekėjau, bet gi jos tokios gražios wub.gif
Toje sklypo vietoje, t.y. namų valdoje melioracijos niekada nebuvo. Griovys netoli, bet iki jo medžių juosta, tiksliau kampas, išlaidų per daug. Šioje pievoje tiesiog nieko nesodinu. Sedula tą vietą tiesiog dievina tai galvoju gal dar porą tokių pat pasodinti. Svyruoklinis gluosnis ant kampo puikiai auga, gal dar kokį vieną pasodinsiu, jie dideli auga. Galvojau tą seną kūdrą naikint, bet man ji labai gerai tinka daržui ar gėlėms liet jei jau kada būna labai sausa ir vien su mulču nesusitvarkau.
Na minčių buvo įvairių, galvojau ir nedidelį daržiuką ir ten pasidaryt ir sėti - sodinti tokius augalus kur gegužę sodint galima, bet kelias šalia, dulka...tai galvos nebesuku.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 03 20, 20:28)

Dusia berods apie biteles klausei, gyvos visos  ax.gif  Ėjau mokintis su MB kaip kandi tešlą uždėt tai kaip skėriai iš plyšelio pasipylė kai skirtuką išėmė. Nesigirdėjo jų dūzgimo matyt dėl apšiltinimo ir net pagalvę nukėlus dar tylu buvo, MB prie rėmukų ausį glaudė ir nebuvo užtikrintas ar viskas gerai - tokios tylios.

Bitutėms 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Kurmiai manęs kol kas nejaudina, nei vejos nei gėlynų nėr ... tegu gaudo grambuolius, kurklius ir kitokį gėrį . Žiemos darbus pavasarį palyginu , ir tiek žinių . O vat pelės tai negeri padarai ... Negana , kad lenda į vidų, bet rudeniop po daržą šeimininkauja , ir per burokėlius ir per morkas eina. Buvo laukinis katinas apsigyvenęs- nešdavom maisto savaitgaliais už tvarto padėt, nes žmonių tai bijojo. Bet mašina nutrenkė, teko laidot .
Atsakyti
Dusia, o kaip tavo bitutės?

Katės (katinai) pas mus du, pernai rudeniop vieno nebesimatė, užtai šiemet antras (kitoks) atsirado, daržinė apsigyveno, bet tvarkingai ax.gif Yra ir kažkoks kitas plėšrus žvėriukas, tik vat pamatyt kas toks taip ir neišeina. Turim ir ežių ir varnų...visas minizoo, vargšės pelės, daug joms priešų.

Kurmiai į daržą nelenda, matyt baidyklė padeda, nuo saulės baterijos zirzimas girdisi, tai mums veikia puikia ir jau daug metų ta pati. kaip jau matėt nėra jokių išglostytų pievučių tai kurmiarausius reguliariai palyginu ir tiek tos bėdos, užtat kiek jie man parazitų suvalgo ax.gif Grambuolių pas mane galybė todėl kurmius saugau ir myliu ax.gif O be to jie kaip ir pelytės man gražūs labai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 20 kovo 2017 - 23:00