Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Labas rytas.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 10 liepos 2020 - 06:36

Labas rytas,

Darbe niekaip nepavyksta nufilmuot kaip strazdai voverėms į kuprą duoda. Tik voverė prie medžio prieina taip ir puola strazdas iš viršaus. Ant žolės kiaušinio lukštas tik neaišku ar voverė suvalgė kiaušinį ar paukščiukas išsirito. Viena voverė tai nelabai strazdo puolimo bijo, o kita tai sprunka. Šiap nebaikščios jos pas mus.

Atsakyti
Kaip tik savaitgalį sakiau MB , kad pas mus sodyboje tiek paukščių kaip šiemet dar nebuvo . Ir su kiekvienais metais vis daugėja . Kregždės, kielės, varnėnai ir gegutė visada trindavosi ... O šiemet dar kažkokių ale spalvotų ir nespalvotų žvirblių kelios šeimynos , apuokas naktimis atskrenda , varnai ( dideli , juodi gražūs paukščiai ) ir putpelių šeimyna. Tos tai vis išgąsdina mane - laukia kol prieisiu ir tada šoka iš po kojų ... Gerai , kad dažas mulčiuotas. Pasiprausti mėgsta darže jei randa laisvą plotą .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 07 08, 09:25)
Lapė jei su lapiukais gaila būtų  ax.gif

IK pardavimui bus ropių ? Miestiečiams ?
Paguuglinau , daug jų visokių ? Kokios skanios ? AA MB mama kažkada augindavo tai tokios smirdinčios  būdavo , man neskanios ...
Jei ne paslaptis kurias sėklas galima būtų pirkti :
Sėklos ŽS

IKi sistema žada imti. Bet kol kas nelabai kas perka, čia žiemos prekė. Geltonosios tokios aštrios, siera atsiduoda. Tos Milano White - purple tai labai skanios, net bedieviškai kirmyja.
ŽS man neatidaro per šią programą, reikia eiti per Chrome, o ten jau SM tik nauja versija, nepatinka ji man.

Lapes gal ir galima nunuodyti, bet dar lapiukai maži. Gal nebent iš šratų pagąsdinti. Vienais metais pas mus jų buvo begalės, tiesiog žmonių nebijodamos po kojomis maldavosi. Nusibodo kasdieniniai išpuoliai prieš vištas, tai kaimynas įvijo į pralaidos vamzdį , uždarė iš abejų galų ir tada jau pylė šratais . Taip kelias sumedžiojo, kitos nėjo.
Atsakyti

Sveikos, vakar buvom grybauti. Nieko gero vienas sukirmijęs baravykas, gražus raudonviršis ir sriubai voveruškų. Miškai net traška kokie sausi, gal šios dienos lietus padės grybams augti. MB juokiasi, kad vakar eidami vis kartojom,kad lietaus reikia, matyt kažkokią, šventą vietą praėjom ir mūsų norai buvo išklausyti  :angel_not:  Tai šiandien lyja nemažai, visiems lietaus užteks. Oi juk šiandien 7 broliai miegantys  :hmm: 

O paukščių tai tikrai daugėja, kiekvienais metais vis nauja pavadinimą sužinau. Tų mažiukų net ir už žvirblį mažesnių, melsvų paukščiukų šiemet labai daug pas mus ir zylės kitokios atskrido -mėlynosios, labai gražios. Bet užtai lipikas nesugrįžo į obelį perėti, zylė jo vietą užėmė.

Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti

Laba, 

Atėjau priešpiečių. Neprašoviau. Meniu kaip tik man.

Atsakyti
Vakar vakarienei kepėm blynelius. Nu nemėgstu aš jų. blink.gif
Man jau geriau grūdėta varškė su šviežiomis trintomis uogomis.
Arba dar skaniau - elementarus sumuštinis su sūriu.
Atsakyti
Labas rytas.
O pas mane dabar svečias namie iš Anglijos(dičkis),tai taip sunku įtikti,svogūnų,grietinės,varškės nevalgo. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kas esate susidūrusios su Lietuvoje paplitusia praktika - "šiukšlių nevežam, bet už išvežimą susimokėkite"? Ir dar atgaline data. Kaimas į maršrutą neįtrauktas, grafikas nesudarytas, konteinerio nėra... Tik po savivaldybės įsikišimo pavyko išsireikalauti. Bet už praėjusį laikotarpį, kai šiukšlių nevežė, UABas tebereikalauja "skolos". Vis tebevyksta psichologinis spaudimas grąsinančiais laiškais...

O gal kas žinote advokatą ieškiniui ir atstovavimui teisme? Dokumentų pilna papkė surinkta. Suma juokinga, bet principo reikalas... Veiksmas - Panevėžys... smile.gif

O gal (netyčia) yra norinčių prisijungti..?
Atsakyti
Gladijau , užsiimk ir pastatyk pagaliau juos į vietą. Bus bent teisminis precedentas. Visoje Lietuvoje šitaip. Numirė diedukas, sodyba negyvenama, o paveldėtojai turi už šiukšles mokėti. Arba sodyboje apsilanko kelis kartus per metus , bet mokėk.

Ingrida, o kas Anglijoje ? Badas ? Svogūnų galiu pavaryti. Varške ir grietine bent lietuvius galėtume aprūpinti. biggrin.gif
O jeigu rimtai - jis vegetaras?
Atsakyti