Baltijos pajūriu labai mėgstu pasivaikščioti . Gintarų paieškoti ... Tik labai senai buvau . Maudytis ji man per šalta jau o vaikystėje galėdavau bele kiek mirkti , nebūdavo šalta.
Niurzga pas mane šiemet jau liepos pražydo !!! po pasodinimo praėjo 6 ar 5 metai .
O čia tau trešnes ne strazdai ryja? Nes pas mane kieme ir pilkų ir juodų ir rudų pilna, vieni kirminus rankoje, kiti braškes tikrina, kur blogai uzdenkta
Miškininkai sako strazdai kaimietiškai špokai ... arba varnėnai visi jie strazdų giminės
Man jau per daug uogų. Šiandien sulapnojau pusę gabalo Bri sūrio. Nes uogos ir uogos - dantys atšimpa.
Labas rytas.
Pas mus apniukęs oras, šiek tiek palynojo jau nuo pat ryto. Šiltnamyje uždarytam tik +15 Šalta...
Kažin, ar įmanoma lapę su ėdesiu nunuodyt? Nu užkniso, kas vakarą atsibeldžia po langais ir šunis lodo. Juk jos ligų platintojos. Matyt močia su vaiku. Ir toks laukinis katinas sandėly gyveno, nebematom jo. Ar galėjo lapė jį patvarkyt?
Labas rytas
Miškininkai sako strazdai kaimietiškai špokai ... arba varnėnai visi jie strazdų giminės
Šiaip tai jie yra žvirbliniai. Ir strazdai didesni nei varnėnai, žiemojantys Lietuvoje. Varnėnai jau palikę seniai inkilėlius, o strazdai besikuičia darže. Nervuoja jie mane, nors kai neliečia braškių gražu pažiūrėti. Aną dieną mačiau kaip renka sliekus: atšokavo jau du sliekus turėdamas snape, bandė trečią iš žemės ištraukti, bet nepasisekė, padėjo sliekus ant žemės, ištraukė tą trečią, po vieną susirinko jau turėtus ir vėl šokinėjo, dar vieną surado slieką, vėl visus padėjo ant žemės išsitraukė slieką, susirinko ankstesnius gražiai ir nuskrido. Kitas atšokavo pilnu snapu: du sliekai, žalias vabaliukas, musė ir sliekas pabaigoje.. Jie labai nagli, vienais metais labai pykomės, buvom mirtini priešai. Jie turėjo lizdą žemai pušyje, tai neleisdavo man dirbti darže. Kai tik išeidavau ir pradėdavau ravėti ar šiaip ką nors veikti darže, skrisdavo virs galvos ir rėkdavo, gąsdindavo mane, arba..... apšikdavo.... O vyrui nieko. Vieną diena įsiutau ir pasakiau garsiai, net labai garsiai, kad nušausiu, visą šeimyną išnaikinsiu. Padėjo, nuo tos dienos atstojo, galėjau normaliai vaikščioti po daržą.
Labas rytas.
Pas mane tai ūkiniame kregždžių šeimyna gyvena. Jau irgi išdresiruotos.Per langą įlindo(keli stiklo blokeliai išimti),nepaklausė leidimo. Tai jau įpratome vieni prie kitų.Aš ir muzikos pasileidžiu ir pasisveikinu. 4 mažyliai jau ciksi.Nakčiai viena miega su vaikais kitas ar kita šoniniame tuščiame lizde. Na gal jau užaugs vaikai?Daugiau reiks neįleisti.
iš vienos pusės gaila, gyvūnas gi... Bet iš kitos, tai tų lapių privisę , ligas platina. Mūsų kaimynui vis dingsta kalakutas ar pentarda, ar višta... Dažnai matau nuo melioracijos griovio jas slenkant į jo sodybą Ir net ne naktimis, o pavakare. O paskui tik plunksnų kalnai laukuos. Vaikšto kaimynas , ieškodamas ...
O braškėse pas mane tas paukštis pakabintas ir diskeliai. Strazdai nelenda, bet žvirbliai, mačiau , malasi po lysves. Ko jie ten ? Nes uogos nesukapotos. Gal kokių vabalų randa?