Bitės ne dėl medaus. Medaus sukimas pats sunkiausias ir neidomiausias darbas. Man smagu ir įdomu. Finansiškai pigiau medų nusipirkti mano šeimynai. Man tai hobis.. o kai sutinku kitą. Bitininka galiu pusę nakties prakalbet. Rimtas bitininkavimas ne moteriškas darbas. Sveikatos reikia. Kas bijo, ką ramina bičių duzgimas... Visi mes skirtingi. Aš matyt apsigimus prie bičių. Pamenu save stovinčią ant apversto kibiro prie avilio ,bo buvau tokia maža, kad nepasiekiau kitaip...
Na va, kiek "teisingų" moterų, bijo bičių.
Aš mielu noru kokias varles ar žalčius veisčiau. O bičių - niekada.
Aš mielu noru kokias varles ar žalčius veisčiau. O bičių - niekada.
Labas rytas,
Lietaus lygiai tiek kiek reikia.
Pradžioj bičių bijojau, mb konandiruotėj buvo man tik magaziną uždėt reikėjo ir tai baisu buvo. Bet aš smalsi iki išprotėjimo. Tai iš smalsumo prie mb ateidavau pažiūrėt. Apsipratau.vakar net aprangos nedirengiau, tik kepurę. Po įgėlimo beveik nepatinsta, antroj-trečioj dienoj labai niežti tą vietą, šiek tiek parausta. Bet jau nebepamenu kada įgėlę buvo. O medus man skanus tik kol skystas. O sukietėjusio per metus tikriausiai puslitrio nesuvalgau.
O aš medų mėgstu , aišku ne kibirais, bet per metus kokius 3 litrus tikrai suvalgom.Kai išsikepu duoną, dar ne visiškai atvėsusi duona su šviežiu pienu ir medumi, man yra toooobula vakarienė, kurios neatsisakau, net jei ta duona iškepa aštuntai valandai vakaro.Eilinę dieną mes valgom apie pusę šešių vakaro, kai grįžta iš darbo visi, tai yra ir pietūs ir vakarienė kartu, daugiau nebevalgom.Bet , kai duoną kepu, pasidarau sau išimtį O medus tinka ir skystas, ir susikristalizavęs, svarbu, kad jo yra.Bičių įgėlimo prisibijau, alergiška nesu, bet skausmo nenoriu.Niekada nesam laikę bičių, nei tėvai, nei seneliai, nors teoriją žinau, kai mokiausi technikume , visus metus mokėmės bitininkystę, ir praktikų buvo ir prie avilių, ir korius tvarkėm, tas dirbtines plokšteles įrėminom. Pas kaimynę kažkada padėjau atakiuoti korius,ir paplepėjom, ir medaus užsidirbau
Šienapjūtę pradėjom, tai dabar, tikriausiai, lis.Išgąsdino pereitos savaitės prognozės, nepjovėm, bet telijo tik vieną dieną, būtume jau ir parsivežę pirmąjį.Talpos jau vėl tuščios, žemė irgi posausė, lietus nepamaišytų, bet šieną džiovinam
Šienapjūtę pradėjom, tai dabar, tikriausiai, lis.Išgąsdino pereitos savaitės prognozės, nepjovėm, bet telijo tik vieną dieną, būtume jau ir parsivežę pirmąjį.Talpos jau vėl tuščios, žemė irgi posausė, lietus nepamaišytų, bet šieną džiovinam
Labas rytas.
Šiandien panašiai kaip Niurzga,pusdienį gaudėme spiečių. Dar vienas susiformavo akyse.Atrodo mb ir žiūrėjo,ar nėra lopšelių su motina.Bet matyt pasislėpė kažkur?
Ir su maišu purtėme ,susidarė liežuvis obels viršūnėje.Kelis kartus purtė į maišą,nežinau ar mamką pagavo?Sudėjome į spietynę,bet liko dar liežuvis.Na gal feromonai dar veikia ant obels? O suirzo,o piktos.
Ir su maišu purtėme ,susidarė liežuvis obels viršūnėje.Kelis kartus purtė į maišą,nežinau ar mamką pagavo?Sudėjome į spietynę,bet liko dar liežuvis.Na gal feromonai dar veikia ant obels? O suirzo,o piktos.
Labas rytas.
Per tv kalba apie erkes.Savaitgalį sodyboje pusžentis nespėjo rinkti nuo šuns erkes.Tiek dar nebuvo.
Ingrida, kaip su tuo spiečiumi baigėsi ? Pavyko sugauti ? Yra pas mane atvaręs spiečius ( ne mano) tokio piktumo kaip pitbulis ... Pavyko susemti , bet gavau "vaistų " sočiai . Man vaikystėje tindavo , dabar kartais. Jei gerai užtaiko į nervą ar kraujagyslę. Aš taigi nemėgstu pirštinių ... Depe labai geras nusipirkau bitininko pirštines . Ir kaina žmoniška. Jeigu koks pibulinis spiečius ateitų, ar rudeniniam gydymui. MB su jomis sėmė spiečių, išbandė . Džiaugėsi , kas nei viena neįkando
Pernais buvo medaus metai , šiemet bičių ... Spiečia kaip pasiutę
Pernais buvo medaus metai , šiemet bičių ... Spiečia kaip pasiutę
Gal kas norit pasivažinėti?
Čia spiečius netilpo į spietinę, paskui net į 4 korpusų avilį teko perkelti
Atsiprašau, mažinau mažinau nuotraukas, bet nepasisekė
Auda, eina sau Ir mašinoj dar žmonės važiuoja