Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

skaitet?nuniokotas bitynas blink.gif Kas zmonem darosi?Kad ir bijau biciu,bet aviliu nevartau unsure.gif
Atsakyti
Pas mus gerai , gražiai palaistė naktį iš sekmadienio į pirmadienį, ir dar sekmadienio popietę.Be škvalų, be ledų, ačiū Dievui.Dabar visos lietaus vandens talpos pilnos, žemė sočiai įsigėrusi.Perkūnijos kaip ir nebuvo, sakė naktį pora kartų subildėjo, bet aš negirdėjau, gerai įmigusi buvau ax.gif Šieno dar nepjovėm, tai labai lauktas tas lietus buvo.Aš viską esu susodinusi, kopūstus etapais, nuo pirmųjų iki paskutinių sodinimo keturių savaičių skirtumas, tai labai pastebima, skirtingos vagos skirtingo dydžio.Ankstyvieji jau galvas formuoja, paskutinio sodinimo tik prigiję gerai.Šiandien visa diena apsiniaukusi, net neprašvito gerai, bet nelyja, vėsu, vos iki 15 šiluma tebuvo pakilusi.Dukra sako, nu oras kaip rugsėjo pirmąją, tokia šimtaprocentinė drėgmė.Tik kardeliai dar nežydi biggrin.gif
Sūnus gyvena Kaune Kuršių gatvėje, kuri vakar buvo vis minima, dėl užtvindymo.Tai į namus vakar neparvažiavo, mašiną teko toliau palikti ir pareiti pesčiom.
Buvusioji, tik ką Fb perskaičiau.Žiauru.Net jei kažkas ir jautė tam ūkininkui pyktį, (sakykim), tai kuo kaltos bitės, kurios tiek dirbo, ir dabar šitaip pasielgtį doh.gif
Atsakyti
Nežinau, kas tų chuliganų galvose. Kiek žmonėse pykčio. Kai paskaitau komentarus po kokiu straipsniu apie ūkininkus, atrodo, mes esame žmonijos priešai nr.1. blink.gif Pinigais pasikloję, pinigais užsikloję. O juk tiesa ta, kad bankuose visi įklimpę nuo kepurės iki padų. Vienas neteisingas žingsnis ir jau netenki visko. Tai va, kokie išgamos dar pasistengia. unsure.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
MB netiki,kad čia žmogaus ranka pasidarbavo bityne.Sako garantuotai vėjas,kaip domino,vienas pilnas avilys virto ,iš paskos kiti.Visi į vieną pusę.Koks beprotis ryžtųsi užjudinti bites šitaip? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2020 06 10, 07:20)

MB netiki,kad čia žmogaus ranka pasidarbavo bityne.Sako garantuotai vėjas,kaip domino,vienas pilnas avilys virto ,iš paskos kiti.Visi į vieną pusę.Koks beprotis ryžtųsi užjudinti bites šitaip? bigsmile.gif

Na aš irgi taip pagalvojau - juolab , kad aviliai daugiaukščiai ... Aukšti , arti vienas kito sustatyti . Arba vėjas, arba viena aviliuką kažkas stumtelėjo ir pabėgo smile.gif Vasara kelių avilių nepavartysi ... Ir vieno užtektų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Rodyk kojas, kokio geros bebūtų bitės biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
PS , su bitėm tai būna nelaimių : vagia , nuodija, skandina. Baisiausia man pasirodė , kai praėjusią vasarą Vilniuje išnuodijo bityną - augino žmogus motinėles. O čia ne tokia jau tragedija - susidėlios avilius, bitės visą medų švarai susivalys smile.gif Jei motinėlė nežuvo - tai nuostolis keli kg medaus , kurio bitės neprineš kol susilipdys nuostolius .
IK ūkininkai ir bitininkai pykstasi ištisai dėl purškimų biggrin.gif ty bitininkai pyksta, kad ūkininkai purškia nesilaikydami reikalavimų ax.gif
Atsakyti

Na ir gabi tu, Ingrida. Kada spėjai vištų kalbą pramokti ? biggrin.gif
Pas mane darže vis ganosi kaimynų vištos. Įtariu, užmušiu kažkurią.
Apkapojo juodai brokolius po trečdalį vagų , tik stagarai liko. O taip tikėjausi Joninėms su pardavimu išeiti.

Pas mus kaime vienas diedokas kaimynų kalakutam snapus užrišo, kad jų kieme nelestų :) Tai kaimynė po to karto apsitvėrė.  Mes irgi apsitvėrėm kiemą nuo kaimynų vištų, tai abi kaiminkos nustojo vištas laikyti :)

IK jei vištas šeri , tai gali ir sultinį iš jų virti biggrin.gif4u.gif

Apie bitininkavimą daugiaukščiuose nieko neišmanau. Neisivaizduoju kaip reikia bites paruošti žiemai neėmus medaus ? Lizdas siaurinamas ir tt . Nepalieku medaus žiemai daugiau kaip 2 korius. Syrupas geriau žiemai . Nesikristalizuoja .

Palikti visą medų prabanga. Geriau kokia 10 lt sirupo išvirti. O jei dar viržių ar grikių medus tai gali bitės ir neatlaikyti žiemos. 

skaitet?nuniokotas bitynas blink.gifKas zmonem darosi?Kad ir bijau biciu,bet aviliu nevartau unsure.gif

Toks jausmas kad vėjas nuvertė, o kadangi nesuveržti juostomis tai pilnai išsibarstė.Reik žiūrėti motinėles svarbiausia.

Pas mus prilijo neblogai ir vėtrų nebuvo. Tik žolė pasakiškai augti pradėjo.

Atsakyti
Laba,kepat?Bulves jau koloradai uzpuole blink.gif Vakar nebuvo,nes zoles lupau,o sendien tikra veseilia unsure.gif Gerai ,kad nedaug sodinta,dar aprinksiu,kai bus vaikiuku,teks purkst unsure.gif
Atsakyti
Šiandien MB parvežė ropių. Prikirtau, dabar siera alsuoju kaip Liuciferis. Bet jau skanios wub.gif
Kopūstų sodinimą baigėme. Dar ir sulijo pabaigtuvėms.
Dabar apsiravėti .
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Iš Kaimo su pabaigtuvėm 4u.gif

Vakar po darbų nulėkėm iki kaimo - per 3 dienas viskas taip užaugę, kaip per 2 savaites. Krušos nebuvo , lietaus bele kiek , nes 35 ml menzurėlė sklidina . Ką reiškia vanduo, šiluma ir trumpos naktys .
Buvusioji , jei būtumei bulbų neravėjusi , gal koloradai būtų neradę ? biggrin.gif
Ką gamint iš rabarbarų ? Pavasarį pusę kelmo išmečiau , vis tiek bujoja kaip pasiutęs...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 06 11, 09:58)
Iš Kaimo su pabaigtuvėm  4u.gif

Vakar po darbų nulėkėm iki kaimo - per 3 dienas viskas taip užaugę, kaip per 2 savaites. Krušos nebuvo , lietaus bele kiek , nes 35 ml menzurėlė sklidina . Ką reiškia vanduo, šiluma ir trumpos naktys .
Buvusioji , jei būtumei bulbų neravėjusi , gal koloradai būtų neradę ?  biggrin.gif
Ką gamint iš rabarbarų ? Pavasarį pusę kelmo išmečiau ,  vis tiek bujoja kaip pasiutęs...

Laba, lietus ir vėl nuo ravėjimo išgelbėjo.... rolleyes.gif gėda, ar berasiu savo augaliukus laukuose.
Dusia, prašau, prašau, prašau, kai pavasarį vėl mesi rabarbarą, prisimink mane. Niekaip neįsiveisiu. Gal taviškis pas mane augs. wub.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 11 birželio 2020 - 09:56
QUOTE(ate42 @ 2020 06 11, 10:28)
Laba, lietus ir vėl nuo ravėjimo išgelbėjo.... rolleyes.gif gėda, ar berasiu savo augaliukus laukuose.
Dusia, prašau, prašau, prašau, kai pavasarį vėl męsi rabarbarą, prisimink mane. Niekaip neįsiveisiu. Gal taviškis pas mane augs. wub.gif  ax.gif

ir dabar galiu parvežti . Kokio nori - žalesniais kotais ar raudonesniais ? Jau tas monstras - tai bujoja visada , nenumarinamas . Nes tokio storumo jo šaknys ...
Viena paslaptis jo auginime- po joninių patręšti ir neskinti . Valgyti jau nerekomenduojama , prikaupia kažko ten negero ... Tada šaknyse sukaupia labai daug maisto medžiagų ir pavasarį subujoja . Kelis metus mano tręšimas būvo rudenis , storai užpilu uosio lapais .
PS augintas mano iš sėklų , iš to pačio pakelio du skirtingų spalvų pasilikau .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 birželio 2020 - 09:42