Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Niurzga @ 2020 05 29, 17:07)
Laba,
Žolia akaciją ružavą sugebėjau prijaukint tik atkirtusi atžalą augančią iš suaugusio medžio šaknų.

O baltos iš Kaimietukės auga labai nevienodai, viena lėtai, nenoriai...o kita dangų remia, valandom auga. Bet dar net lapeliai neišsprogę.

Šilkmedis mano vėlyvas irgi tik pumpuriukai dar.

Ai, pakanka man ir tos vienos. ax.gif Norėčiau nebent kitos spalvos. Žinau mieste, prie ligoninės vieno namo kaiminystėj yra violetinė, labai graži wub.gif . Ir ten tų vaikų būna priaugę, bet nedrįstu raut, nors ir valdiškoj teritorijoj jau. Dar geltonas (gal pupmedis?) man labai gražu wub.gif
Diena nusimato graži, o aš turėsiu troboj tupoėt ax.gif Privalau pirmadienį pirties kepures jau išsiųst, o dar išsiuvinėt. Va todėl ir nepatinka vasarą veltinį velt, kai norisi į kiemą, o turi dirbt namie. biggrin.gif bendrai, gal daugumai nepatinka vasarą dirbt uždarose patalpose.
Lygtai pupelės kalasi lauke, bijojau, kad vabalai neišėstų . Man dažnai būna, kad išėda kažkas vidų besiskleidžiant pupai .
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 05 29, 23:10)
O aš kasdien pėdinu apžiūrėti graikiškų riešutmedžių. Pagaliau nenušalę, yra vyriškų ir moteriškų žiedų. Gal jau ragausime šiemet. wub.gif

O jau trešnių ir obuolių primegzta... Ar besuvalgysime ?
Pirmieji praradimai. Dvi vyšnios taip patvarkytos kokomikozės , kad gyvenime nesu mačiusi. Pirma mintis - rauti jas velniop. Bet pačios didžiausios. O šalia kitų veislių dvi gyvos. Ir Žagarvyšnė gyva.
Užvakar MB purškė medžius nuo ligų ir kenkėjų. Pirmą kartą gyvenime apdegino. Bet tik viena obelaitė šitaip jautriai sureagavo. Visas šonas parudavo. blink.gif

Bet turbūt , kad neįmanoma išgydyt. Man kasmet vyšnia kelias šakas nudžiovina, nors ir purškiu. Tai galvoju raut ją lauk. Reik ieškot žagarvyšnės sodint, jos lyg atsparesnės moniliozei.
Atsakyti
Žolia, ne tą ligą parašiau. Man dažnai taip būna. Vienas smegenų pusrutulis galvoja, o kitas spaudsdina. biggrin.gif Moniliozė nudžiovinusi vyšnias. O kokomikozę kasmet turime ant trešnių. Bet jeigu pataikome nupurkšti laiku, kažkaip susistabdo. Tik vienais metais pusę lapų numėtė.

Purškėme Signum + Proteus. Signum bus blogai ištirpintas per skubėjimą, jį reikia šiltu vandeniu tirpinti.

O pupeles greičiausiai "suėdė" askochitozė. Man jos kasmet pilna. Šiemet susėjau pusę kilogramo. Kur ne kur išdygo. Ir greičiausiai daugiau nebus. Reikės į tarpus atsėti. Tiek darbo, blyn. Nes sėjau tai su rankine sėjamaja, o atsėti teks puškuoti keturpėsčiomis. blink.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Na, pusė Lietuvos laimingos lietaus gavę ?
O pas mus tik vėjo sočiai turime. Šakų pridraskyta palei keliuką.
Atsakyti
La,neisnesiotos vejo?Vakar iki pietu vejas nesiojo smeli,po pietu lijo.Tiek dziaugsmo buvo,darzus palaiste,dulkes nusodino,mes i pirti sulindom...sendien toks vejas blink.gif per smeli namu nesimato blink.gif kur pasiziuri-smelis.zmones tik grikius pasisejo,ras pas susiedus laukuos.Dar taip nematem-stepes. unsure.gif
Atsakyti
Mes tai į tą pusę niekad nepakliūnam. Šiemet tik kartą palijo, kad klaniukai kieme būtų. Kanalas jau tuščias, gal ryt dar palaistysiu šiltnamį.
Atsakyti

Labas rytas.vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Kažin dygtų akacijos iš sėklų ? Tokie gražūs medžiai kieme Kaune., pasirinkčiau ankščių rudeniop .. Ir po kiek metų ima žydėti ? sulaukčiau dar akacijų medaus pauostyti ar jau sunkiai? Supratau , kas savo pasodintų liepų medaus nelabai valgysiu biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifJos žydėti ima po 20 metų smile.gifKaiminystėje labai gražios didelės senos liepos , iš jų medų mano bitės susirenka biggrin.gifax.gif

Sveiki, taip seniai bebuvau, žiūr daug naujienų surašėt.Pas mus seniūnas baltąją rubiniją nupjovė, yipo laidam maišė, bet beržas stovintis tiesiai po laidais nemaišo.. Tai ta varkšė atžalų, kad papylė, gal koks šimtas, matyt keršija seniūnui. Vienais metais sodinom tai neprigijo, bet šiemet lygtai prigija.

Koks lietus jau dvi savaitės be lietaus. Laukiu išsižiojusi.

Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2020 05 31, 21:50)
Mes tai į tą pusę niekad nepakliūnam. Šiemet tik kartą palijo, kad klaniukai kieme būtų.

Liniuxxxx, o jūs žolės šienui jau pjovėt?Tai neverkit, kad nelyja biggrin.gif Kiaulystės dėsnis-būtinai lyti pradeda tada, kai šieną nusipjauni, nors net prognozės lietaus nežadėjo.Mes dar nešienaujam, kaip ir dar ne laikas, nei dobilai pradeda žydi, nei kitos žolės išplaukėję.tik šunažolė jau šienaujama.O taip norėtųsi nors kokį gabaliuką, kad atolas anksčiau būtų.Ir aplinkui dar nesimato nupjautų laikų, bet ir ūkininkų , auginančių karves, aplinkui beveik nebeliko.Liūdna...
Atsakyti
Bangelė, kad nėr ką pjauti. Tręšėm 2 kartus, bet žolės nekažką. Gal jau išdegė per tuos kelis sausros metus. Dar lauksim, gal palis, gal pažels. Ir šiaip, kažkokia nesąmonė. Ryte 7 val. viščiukų vanduo lovy aptrauktas plona LEDO plėvele. Taigi šalia pastatų, apžiūroje daržą, lyg ir nieko. Paskui radau raudonėlį apšalusį, pakanalyje kelias pupelės. Viena pupelė tai tarp penkių vidurinė nušalusi. Pasakytų kas, nepatikėčiau
Atsakyti
Man pupelės aplamai kas penkta sudygusi. Rytoj bandysiu atsodinti, lyg tai lietų žada.
Atsakyti