Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Man yra tekę senais laikais atlikti praktiką Vokietijos Demokratinėje Respublikoje šalia Erfurto daržininkystės ūkyje.Vieną pusdienį teko taip gulint ant lentos rauti žiedinių kopūstų daigus ir dėt į dėžutes sodinimui.Tos lentos buvo permestos per dvišlaičius inspektus, nes į juos įlipti nebuvo galima, kadangi po žeme išvedžiotas elektrinis šildymas.Aišku, kai rovėm elektra buvo išjungta, bet laipiot ten negalima, kad nepažeist tos šildymo sistemos.Tai ,patikėkit, tai buvo sunkiausias darbas per visą praktiką, per mėnesį, spaudė labai krūtinę, pilvą, o ,atrodo, dirbi gi gulėdamas tik rankom rauni biggrin.gif Yra tekę ir juos sodint su sodinamąja, bet ji buvo aštuoniavagė ir dar iš karto tarpas buvo paliktas, išimtas priešpaskutinis noragas, technologinei vėžei.Tai pradžioje du daigus spėji įkišti, trečiam jau ir užsidarė tas laikiklis, vietinės vokietės atsilikusios per šimtą metrų ėjo, taisydamos mūsų broką ax.gif .Bet labai greit išmokom, suspėjom visus daigus laiku į laikiklius įdėt ir visas apylinkes apžvalgyti, o vokietės ėjo iš paskos sodinamosios ir šnekučiavosi, nes joms darbo nebebuvo biggrin.gif
Atsakyti
Va va , ir aš sakau, kad gulėti - sunkiausia. biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Sp, buk gera patark, kai žioveinius seji ar palaikai šaldytuve dar? Paskaičiau, kad juos reikia arba iš rudens set, arba pašaldyt unsure.gif
Atsakyti
Kiek žinau, žioveiniai dygsta neprašomi lauke, o namie nekankinami. Aš juos nužydėjusius palieku žiemai. Jie juk žydi vos ne iki kalėdų. Pavasarį puikiausiai atželia, anksti pražysta, pasisėja. ada galima nurauti, pradeda žydėti savaiminiai sėjinukai. Ir taip ciklas kartojasi.
Internetinėse sėklų parduotuvėse mačiau daugiamečių žioveinių. Tiksliau, yra veislių, kur rašoma " hardy perenial"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 18 kovo 2017 - 09:57
Ai tada trauksiu lauk

Ar auginat kuri tas didžiasias margutes, kur iš svogunu dauginas?
Atsakyti
Laba,

buvau ir aš sodybėlėj ax.gif
Mano sodybėlė skęsta, bet tai jau norma, naujoji kūdra iš kraštų neišlipo ir tai gerai.
MB su benzopjūklu šiandien pasidarbavo, paprašiau vieną šabarkštyną išretint, o tai man vis gaila vieno ar kito medelio, o šiandien tai jau aš norėjau pjaut.
Pasėjau salotų, krapų, špinatų ir petražolių, agroplėve uždengiau. MB šiltnamį priliejo.
MB vidury darbų arbatos padarė tai sėdėjau ant trobos slenksčio, gėriau ir niekur važiuot nenorėjau.
Apėjau pievą apžiūrėjau, saulučių kiek prisidauginę bigsmile.gif tai gražu bus. Man ir mano mažajai labai patinka. Ten kur pernai meškinį česnaką pasodinau bala baisinė, na bus matyt ar atsilaikys.
Sausmedis pernai sodintas jau su žaliais pumpurais ax.gif
Varnos viena kitą medžiojo, mat viena berods pelę pagavusi nešėsi.
Kaip gera gamtoj pabūt wub.gif
Atsakyti
Labai šaltos naktys. Turiu pasėjus į lovius ridikėlių ir špinatų. Šiltnamyje dar uždengta agro. Va, jau gal keturios dienos ir nė negalvoja dygti.
Iškarpiau rožes, vaikai su kurmiais kovą pradėjo. Išrovėme slyvą, kuri nenorėjo dalintis derliumi.
Atsakyti
Gladijau, labai apsemti? blink.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
O ką, Ingrida, ties tavo dvaru labai Nevėžis ištvinęs? Kažkaip nepastebėjau, pas mus upeliukai kaip ir į krantus sugrįžę.
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 18, 16:28)
Ai tada trauksiu lauk

Auginu, o ką? Geltonos pas mane. Bet dar nesimato išlindusių.
Beje, ar tikrai reikia jas šonu sodinti?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 18, 16:28)
Ai tada trauksiu lauk

Ir aš auginu margutes . Vienais metais pelės suryjo iškastus tulpių svogūnėlius ir orinius česnakėlius , o margutes paliko smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Na patvinęs Nevėžis.Ketvirtadienį gaisrinė ir narai netoli mūsų kažką graibė iš upės. blink.gif
Atsakyti