Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Dusia37 @ 2020 05 28, 13:36)
Kažin dygtų akacijos iš sėklų ? Tokie gražūs medžiai  kieme Kaune., pasirinkčiau ankščių rudeniop .. Ir po kiek metų ima žydėti ? sulaukčiau dar akacijų medaus pauostyti  ar jau sunkiai?  Supratau , kas savo pasodintų liepų medaus nelabai valgysiu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Jos žydėti ima po 20 metų smile.gif  Kaiminystėje labai gražios didelės senos liepos , iš jų  medų mano bitės susirenka  biggrin.gif  ax.gif

O Kaune tos baltosios robinijos ? ( Soriukas, bet augalus vadinu tikraisiais vardais, kad nebūtų nesusipratimų ). Aš savas išsiauginau iš sėklų. Žydėti pradėjo gal 4 metais. Bet kas keisčiausia, maniškės pramečiuoja. Pernai buvo be galo gausus žydėjimas, šiemet gal keli pavieniai žiedai. Bet jau kvapas wub.gif O bičių. wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 05 28, 14:51)
O Kaune tos baltosios robinijos ? ( Soriukas, bet augalus vadinu tikraisiais vardais, kad nebūtų nesusipratimų ). Aš savas išsiauginau iš sėklų. Žydėti pradėjo gal 4 metais. Bet kas keisčiausia, maniškės pramečiuoja. Pernai buvo be galo gausus žydėjimas, šiemet gal keli pavieniai žiedai. Bet jau kvapas  wub.gif  O bičių. wub.gif

Dėkui IK . Manyčiau robinijos, dideli medžiai žydi baltai ... auga prie daugiabučio .
Teks rinkti sėklas rudeniop smile.gif Ukrainoje mačiau akacijų giraites ... Ir medų akacijų ragavau smile.gif
Ir
Atsakyti
Laba,

Dusia liepos pražydo po 8 metų po pasodinimo.

Akacija iš sėklų nesudygo.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2020 05 28, 17:38)
Dėkui IK . Manyčiau  robinijos, dideli medžiai žydi baltai ... auga prie daugiabučio .
Teks rinkti sėklas rudeniop smile.gif  Ukrainoje mačiau akacijų giraites  ... Ir medų akacijų ragavau smile.gif
Ir

Rimtai ? Galvojau, kad ir Ukrainoje joms per šalta. Bet jos žydi labai anksti. Kai vasario pabaigoje buvome Nicoje, kaip tik pradėjo žydėti akacijos. Visos nuokalnės nusagstytos geltonomis dėmėmis. Mieste nešiojasi jų puokštes.

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 05 28, 18:11)
Rimtai ? Galvojau, kad ir Ukrainoje joms per šalta. Bet jos žydi labai anksti. Kai vasario pabaigoje buvome Nicoje, kaip tik pradėjo žydėti akacijos. Visos nuokalnės nusagstytos geltonomis dėmėmis. Mieste nešiojasi jų puokštes.

Ukrainos šiaurė vis tik piečiau nuo mūsų 500 km. Lik Odesos važiuojant didžiūūlės akacijos auga. Nomalių medžių nelelieka , stepė , kažkiek topolių ir akaciijų ...
Ir Vengruose mačiau akacijų giraičių .
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2020 05 28, 18:00)
Laba,

Dusia liepos pražydo po 8 metų po pasodinimo.

Akacija iš sėklų nesudygo.

Lauksiu ir aš savo liepų žiedų 4u.gif
Atsakyti
Kaip keista, o pas mane akacija (o gal robinija -nežinau) net nesiruošia dar žydėt. Ji labai ilgai stovi kieme plika, kaip vaiduoklis. Kai jau viskas nužydi, tada ji pakvimpa kieme wub.gif Ir pridygę atžalų iš sėklų yra palei garažo sieną. kažkada bandžiau persodint kelias- nudžiūvo. Nežinau, kodėl neprigijo.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 29 gegužės 2020 - 06:10
Laba,
Žolia akaciją ružavą sugebėjau prijaukint tik atkirtusi atžalą augančią iš suaugusio medžio šaknų.

O baltos iš Kaimietukės auga labai nevienodai, viena lėtai, nenoriai...o kita dangų remia, valandom auga. Bet dar net lapeliai neišsprogę.

Šilkmedis mano vėlyvas irgi tik pumpuriukai dar.
Atsakyti
O aš kasdien pėdinu apžiūrėti graikiškų riešutmedžių. Pagaliau nenušalę, yra vyriškų ir moteriškų žiedų. Gal jau ragausime šiemet. wub.gif

O jau trešnių ir obuolių primegzta... Ar besuvalgysime ?
Pirmieji praradimai. Dvi vyšnios taip patvarkytos kokomikozės , kad gyvenime nesu mačiusi. Pirma mintis - rauti jas velniop. Bet pačios didžiausios. O šalia kitų veislių dvi gyvos. Ir Žagarvyšnė gyva.
Užvakar MB purškė medžius nuo ligų ir kenkėjų. Pirmą kartą gyvenime apdegino. Bet tik viena obelaitė šitaip jautriai sureagavo. Visas šonas parudavo. blink.gif
Atsakyti
IK,kuo pursket?Salta,vejas siaurinis.Visciokai susisuke vakar lauke buvo,sendien vel tupes tvarte :blink:LABAS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buvusioji: 30 gegužės 2020 - 06:00
Labas rytas.
Atsakyti