Nors be galo miela žiūrėti į tuos kailiniuotus padarus. Šalia kaimynas pasistatęs avių aptvarą ir tvartuką. Kai atsiranda aviukai, tai tiesiog rymau ten. Užpraeitą savaitę su sūnumi pylėme bulves nuo padėklų priekaboje į didmaišius. Na, man su skaudančia koja užsiropšti į dešimttonę aukštą priekabą tai jau žygdarbis. Nieko, šiaip taip užlipau į 2 .5 m aukštį. Tvarkome bulves ir pradėjo taip gailiai ėriukas mekenti. Vis prašau, kad sūnus nueitų ir pasižiūrėtų. Pagaliau po kokio pusvalandžio prisiprašiau. O mažylis kažkaip įlindęs į stručių aptvarą ir negali grįžti atgal;. Vėl prašiau sūnaus , kad ištrauktų. Nu nėjo ir viskas. Pabaigėm tas bulves, moviau greitai vargšo gelbėti ir grąžinti mamytei.
Prisnigta pas mus iki kulkšniukų, o šalčio 6 val buvo 0,3 . Bet jau pamažu tirpsta. Va, saulė bando prasibrauti pro debesis.
Bangele, juokiausi skaitydama tavo rašinį. Kaip žmonės padaro šeimos nariais šunis ar kates, taip tu ožkas.
Nors be galo miela žiūrėti į tuos kailiniuotus padarus.
O aš tik užuojautą dėl ožkų galiu pareikšti, patys bjauriausi padarai. Auginom anksčiau. Tai paskutinę dovanojau ir net nuvežiau moteriškei į namus,kad tik paimtų. Buvo įsigudrinusi bliauti prieš pradedant duoti ryte 6 val ėsti. Kaimynai pradėjo skųstis. Tada pradėjau keltis anksčiau ir šerti anksčiau, pora dienų ramu buvo ir vėl prieš paduodant bliovė, kuo anksčiau kėliausi tuo anksčiau pradėdavo bliauti. O jei neduok Dieve ištrūksta iš aptvaro tai obelų žievės ir nėra. Mažiukai 2 mėn būdavo per tvorą perlipa, uždėjau papildomas lentas po kiek laiko ir vėl perlipo. Tvora už mane aikštesnė, niekaip nesuprasdavau kaip jie išsigudrina. Ir kerštingi padarai. Mano mama vieną kartą aprėkė ir truputį sušėrė. Tai po kokio pusmečio kai lesino vištas pasilenkusi į užpakalį su galvą trenkė, mama į vištų gardą stačia galva įkrito daugiau niekada taip nedarė, atkeršijo ir užteko. Bet šiaip man pienas jų patiko, varškė skani
La,visiems.Vakar nulekem nusikirpom gaurus,atrodem kaip avys.Pas mus buvo 26,dusom po kaukem,o sendien 0 ir sninga iki dabar Vakar uzdangsciau siltnamius,viskas gyva,sendien nakciai reikes kurt peciuka.Liudna ziuret i augalus,pauksciai aptilo,o vakar taip lakstingala suoke
O aš išmokau kirpti pati, nors kažkada vyrui buvau pareiškusi, kad nesulauks, kad aš jį kirpčiau, bet sulaukė
Pas mus sniego prikrėtė, ne tik medžius apsnigo, lenkia šakas bet iš šiltnamių stogus valiau, palergonijas buvau palikusi, netikėjau,kad bus sniego, tas apsnigo, bet nenušalo tikiuosi.
Žolė pasigavo augt, tai apipjovėm kartą jau savo sodybą Kol pienės žydi, neimu žolės mulčui. Paskui reiks sluoksnį storint.
Šiltnamyje traiškau grambuolius . Įskrist nėr galimybių, nes laikau užuolaidas užtempus. Įtariu, kad jaunikliai ritasi švieži . Tokie vos pajudantys. Bet tai kaip jie man pomidorų negraužė augdami po žeme, jei ten 4 metus gyveno? Šiltnamis toj vietoj dar tik treti metai kaip stovi. Pirmais metais, atrodo, viską išrinkau sukasdama žemę.
Bijūnai labai išlankstyti. Bet sniego kaip ir nebėra, nutirpo.
Ohoho kiek sniego. O pas mus saulė žeme ritinėjasi, apie jokius sniegus nė minties. Palijo šiek tiek ir viskas Nors oras šaltas, bet ta saulutė kažkaip gerai nuteikia
Žolė pasigavo augt, tai apipjovėm kartą jau savo sodybą Kol pienės žydi, neimu žolės mulčui. Paskui reiks sluoksnį storint.
Šiltnamyje traiškau grambuolius . Įskrist nėr galimybių, nes laikau užuolaidas užtempus. Įtariu, kad jaunikliai ritasi švieži . Tokie vos pajudantys. Bet tai kaip jie man pomidorų negraužė augdami po žeme, jei ten 4 metus gyveno? Šiltnamis toj vietoj dar tik treti metai kaip stovi. Pirmais metais, atrodo, viską išrinkau sukasdama žemę.
Pas mus iki šiol dar nenutirpo sniegas nors lauke jau +8. Grambuolių lervos geras dalykas, atrodo viską išrenki o jų ir vėl pilna. Sekmadienį vakare kaip bombonešiai karkvabaliai lakstė lakstė. Į namo stogą atsitrenkinėjo.
Auda prajuokinai su ta ožka. Kaži ar ne MB sesei tą ožką atvežė o tai ji irgi dovamų gavo. Melžt reikdavo dviese, kitsip niekaip.
Planavau sodybon šiandien lėkt, bet ko ten belėkt. IK nuraminai dėl salotų, šiltnamį pažiūrės kaimynė. Bet aš ir taip gerai jį paruošiau vėsiam orui. Taigi gan ramu.
Dukra ir užaugo su ožkos pienu.Mažasis stovėdavo su puodeliu ir laukdavo kol pamelšiu.
Man tai pienas ne,vat džiovintas sūris su kmynais ir dar padžiovintas,puiku.
Kai baigėme "ūkininkauti" irgi atidavėme daugiavaikei šeimai.
Abi atsivedė po du ožiukus,ne gi auginsi,kažkiek prauginome,paskui papjovėme.Taip šaldiklyje ir pragulėjo mėsa,kol šunims atidavėme.Dabar gal jau ir galėčiau valgyti,na kol jaunesnė niekaip neįsivaizdavau ožkiuką valgyti.
Lygtais niekas nenušąlo,bet dar ne pabaiga.
Labas rytas.
Labas rytas, Būna ir gerų ožkų. Pačią pirmą turėjom tai mama buvo išlepinusi, o ožiuką ant rankų buvo pripratinusi, tai kai tas užaugo ir nebetilpo ant rankų tai visada ateidavo galvą mamai ant krūtinės padėdavo kai ta sėdėdavo Negalėjom jo pjauti, kaimyno prašė. Ilgai mes jas laikėm, vienu tarpu net pieną pardavinėjom tiesa po 1 l per dieną, kaimynų sūnus gėrė ir gydėsi. Sakė, kad padėjo.
Labas rytas.