Laba
Pas mus irgi lyja, reiks eiti į šiltnamį pasikapstyti. Kaip tik prieš lietų žemę įdirbo, bus galima visus daržus užbaigti Pupeles sako reikia sėti kai ievos sužydi.Aš dalį pasėjau, bet ne visas dar. Šiemet planuoju daug ką sėti, gal sakau kokiais žaliavalgiais patapsim Juokauju.
Ingrida, koks tas receptas, kur rauginimui reikalingi pastarnokai?Gal reikia daugiau pasėti, kol dar ne visos vagos apsėtos Aš kasmet sėju, bet naudojam tik kaip prieskonį sriubai išvirti , dar susitarkuoju ir sudžiovinu , panaudoju mišiniams.Dar nevėlu, gali pasisėti.Manieji dar neišdygę, bet tiek ir tesėjau, kokių 3 metrų ilgio vagelę.Aš irgi dar šilumamėgių daržovių nesėjau.Tik moliūgus į indelius šiltnamyje, kad kur pasodinsiu tikrai augtų, nes pasėjus tiesiai į dirvą, dažnai ne visi išdygsta ir lieka tarpai.Dar kopūstų daug reikia pasodinti.Bet mūsų pakraštyje naktį ar šiandien lietumi net nekvepėjo, saulė, 17 šilumos, šiaurinis vėjas ir naktį gali būti šalna.Va taip, geriau jau lietus būtų
Visą naktį lijo, pagaliau stovi kieme balutės, žemė atlyta.
Mano irgi dar šilumamėgiai augalai nesėti.
Bangele, pastarnokai skanu kepti su mėsa. Dedi į rankovę kartu su kokia višta ar riebiu kumpiu, išsitroškina riebaluose, be galo skanu.
Mano irgi dar šilumamėgiai augalai nesėti.
Bangele, pastarnokai skanu kepti su mėsa. Dedi į rankovę kartu su kokia višta ar riebiu kumpiu, išsitroškina riebaluose, be galo skanu.
Labas rytas.
Bangele,raugiu kaip moliūgus,agurkus.supjaustau su kombainu ripkutėmis ir paraugiu.Dedu pastarnokus visur su mėsa,džiovinu,man jie kaip salierai labai patinka.O vat ropės nelabai.
IK, aš į rankovę nepagailiu morkų, mums labai skanu.O apie pastarnokus nepagalvojau.Mokysiuos plačiau panaudoti.Oi kiek dar daug ko reikia išmokti, net sriubų skanių, įvairių nemoku išvirti. Negana to, kad mano vyriausioji, Vengrijoje gyvenanti yra vegetarė jau 17 metų( nevalgo tik mėsos, bet valgo žuvį, pieno produktus ir kiaušinius, tad ne veganė), jau ir antroji dukra seka jos pėdomis, pusmetį nebevalgo mėsos .Šiuo metu gyvena pas mus, dirba, tad valgyti ruošiu aš.Kaip ir priklauso namų šeimininkei
Ingrida, aišku, supratau.Galvojau, kad jie kaip priedas pvz kokiems rauginamiems agurkams
Ingrida, aišku, supratau.Galvojau, kad jie kaip priedas pvz kokiems rauginamiems agurkams
Labas rytas.
Labas rytas,
Kokie skanūs pusryčiai , dėkui Ingrida. Dar pas save šparagų neradau , bet gal po lietus pasirodys ?
Kokie skanūs pusryčiai , dėkui Ingrida. Dar pas save šparagų neradau , bet gal po lietus pasirodys ?
QUOTE(Dusia37 @ 2020 05 08, 09:35)
Labas rytas,
Ačiū.Aš jau kelis radau.
Labas rytas.
Kokį atšalimą žada kitą savaitę? Aš jau galvojau vienmetes gėles sodiinti iš dėžių į lauką,atlaisvinti šiltnamius.
Ar kas turėjo nuostolių po šių dviejų naktų?Mano kiek vakar mačiau du pomidorai apšąlo.
Turiu nuostolių Visos ankstyvos žydinčios braškės, net po agro plėvele, nušąlusios. Net neprasiskleidę žiedai juodi. Ir pelargonijų 2 vazonus buvau pamiršus į šiltnamį įkelt po persodinimo.Tai tie irgi nušalę. Žydinčios vyšnios turbūt irgi bus kapec, bet nežiūrėjau. Vyšnios praktiškai kasmet nušąla man, tik pernai kažkaip daug buvo, prašoko šalnas.Dėl braškių tai labai liūdžiu.
Ar matėt tą triuką su apverstu moliniu vazonu , pakabintu į ievą apsaugai nuo amarų? Kažkaip man keista, kad jame apsigyventų auslindos, ėdančios amarus. Jos gi drėgnai mėgsta, o ten šieno įdėta...
Ar matėt tą triuką su apverstu moliniu vazonu , pakabintu į ievą apsaugai nuo amarų? Kažkaip man keista, kad jame apsigyventų auslindos, ėdančios amarus. Jos gi drėgnai mėgsta, o ten šieno įdėta...
Na Žemaitijoje ir žadėjo labiau šalnas.Pas mus vakar buvo šalnelė,šįryt lygtais ir ne? Nežiūrėjau vyšnes,nes patas dabar žydėjimas.Gladijau ačiū tavo vyšnios gyvuoja,prisidauginau jau krūvą.Jau jaunos šiemet sodintos dvi vyšnaitės su žiedais.
Važiuoju sodybon,įdomu kaip ten?
Žolyte,gaila braškių.Pas mane jau uogytės užmegztos šiltnamyje dėžėse.
Važiuoju sodybon,įdomu kaip ten?
Žolyte,gaila braškių.Pas mane jau uogytės užmegztos šiltnamyje dėžėse.