Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
vartotojo įkelta nuotrauka
Vosylka,su Tavo švente.
Dusia,aš jau nuo palangės valgau ridikėlių lapelius,tokie gražūs,tamsiai bordiniai. wub.gif
Atsakyti
Aš tik pipirne seju, jau kelintą sėjimą valgom, dar pirkau kažkoki ala daugu mišini, tai labai prastai dygo, ten juos gal reikejo tik daigint ir valgyt, o aš dar žemem užberiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 16, 22:27)
Pas mus virdavo kažkokia šilkinę košę t. Y. Miltai kvietiniai plikyti vandeniu ir pakaitinti... Veu tris kartus  bigsmile.gif niekaip negalėdavau nuryti

Dar į verdantį vandenį pildavo bulvių tarkius ir vadino tiesiog šutinti tarkiai  biggrin.gif

Aš čia biškuką anksčiau klausinėjau apie šilkinę košę, bet tada neatsiliepei, kad žinai kas tai biggrin.gif Bet skaičiau, kad verdama kruopų košė ir pabaigoj įpilama tarkių - ji pasidaro tokia blizganti ir slidi ta košė. Todėl ir šilkinė smile.gif Ir man patiko 4u.gif O tokios grynai miltų košės tai ir man veu unsure.gif O mano pipirnės sėklos jau antri metai dėžutėj guli. aš jų nesėjusi niekad, tai vis pažiūriu į pakelį ir vėl padedu. Nes įsivaizduoju, kad reik daug prisėt, kad PAVALGYT galima būtų. O ant palangių tiek vietos nėr . ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 17 kovo 2017 - 08:31
QUOTE(žollia @ 2017 03 17, 08:30)
Aš čia biškuką anksčiau klausinėjau apie šilkinę košę, bet  tada  neatsiliepei, kad žinai kas tai  biggrin.gif  Bet skaičiau, kad  verdama  kruopų košė ir pabaigoj įpilama tarkių - ji pasidaro tokia blizganti ir slidi ta košė.  Todėl ir šilkinė  smile.gif Ir man patiko  4u.gif    O tokios grynai  miltų košės tai ir man  veu  unsure.gif  O  mano pipirnės sėklos jau antri metai dėžutėj guli. aš jų nesėjusi  niekad, tai  vis  pažiūriu į pakelį ir vėl padedu. Nes įsivaizduoju, kad reik daug prisėt, kad PAVALGYT galima būtų. O  ant palangių tiek vietos nėr .  ax.gif

a, matyt neužkliuvo akis smile.gif

pipirniu daug neprivalgysi, nes jos labiau kaip prieskonis, na krapų ir tu daugiau galima suvalgyt, o jos pipiru neša ir kvapu ir skoniu, aš tai seju elementariai: įkloju į lektšte kelis sluoksnius ranksluostinio popieriaus, sudrekinu ir paberiu ju sėklų mirksiukas.gif
Atsakyti
o tai tokias daigintas ir naudoji? Ar kažkaip suželia vistiek? Na, kai Ingrida vis sako , mes jau senai pipirnę valgom, tai ir suprantu, kad valgo pilna burna biggrin.gif O jeigu tik kaip prieskonis, tada aišku , reik pasisėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 03 17, 09:11)
o tai  tokias daigintas ir naudoji? Ar  kažkaip  suželia vistiek? Na, kai  Ingrida vis sako , mes jau senai pipirnę valgom, tai ir suprantu, kad  valgo pilna burna   biggrin.gif  O jeigu  tik kaip prieskonis, tada aišku ,  reik  pasisėt  ax.gif

na jos užauga iki kokiu 5-6cm.aš jas kerpu tada, jei nepamiršiu padarysiu nuotrauką kaip atrodo mano vitaminai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 17 kovo 2017 - 09:17
IngridaB pavydu dėl ridikėlių 4u.gif
Mano palangės užkrautos paprikom čiliais ir jau pomidorai galvas rodo .
Aš tai nusiprikau Norfoj nekepintų saulėgražų, žadu auginti daigus valgymui biggrin.gif Nežinau ar pavyks smile.gif Čia nauja mada Kaune biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Pipirinės turiu , bandysiu pasėti , jei dar sėklos gyvos ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 17 kovo 2017 - 11:08
Reikia gauti kažkur sojos sėklų, tik nebeicuotų aišku. Jas pamiekai vandenyje, paskui tą gniutulą kokiame inde šiltai. Užauga nemenki daigai, valgomi su visa sėkla. Galvoju, gal šitaip ir su žirniais galima?
O kaip nuo saulėgrąžų lukštus atskirti? Jeigu rakinėti po vieną sėklą, tai aina sau, daugiau pavargsi, nei pavalgysi. biggrin.gif
Burokėlių daigų tuoj pas mane bus sočiam pvalgymui. Atidarysime kaupus, tai tik pjauk ir valgyk.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 17, 12:46)
Reikia gauti kažkur sojos sėklų, tik nebeicuotų aišku. Jas pamiekai vandenyje, paskui tą gniutulą kokiame inde šiltai. Užauga nemenki daigai, valgomi su visa sėkla. Galvoju, gal šitaip ir su žirniais galima?
O kaip nuo saulėgrąžų lukštus atskirti? Jeigu rakinėti po vieną sėklą, tai aina sau, daugiau pavargsi, nei pavalgysi. biggrin.gif
Burokėlių daigų tuoj pas mane bus sočiam pvalgymui. Atidarysime kaupus, tai tik pjauk ir valgyk.


IK jei saulėgražos nelukštentos - valgomi tik daigai be sėklų . Skaičiau , kad ir tos lukštentos sudygsta, tas jau galima valgyti su sėklom.

Va kažkas tokio tie daigai :
vartotojo įkelta nuotrauka

O čia patarimai kaip daiginti :
Patarimai

Atsakyti
https://www.facebook...31023143686904/

kombainas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 03 17, 09:11)
o tai  tokias daigintas ir naudoji? Ar  kažkaip  suželia vistiek? Na, kai  Ingrida vis sako , mes jau senai pipirnę valgom, tai ir suprantu, kad  valgo pilna burna  biggrin.gif  O jeigu  tik kaip prieskonis, tada aišku ,  reik  pasisėt  ax.gif

Na vien jas valgyti nebūtų ką.Aš į sriubos puodelį pabarstau,ant sumuštinių. ax.gif
Pasodinau dar tris pokelius žirnių ir viską uždengiau agroplėvele,tegu brinksta,nes šilumos vistiek nėra. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 17, 13:56)


Atsilupėliai tinginiai. biggrin.gif Pas mane tokia sodinamoji yra, tik keturių eilių. Moterys pačios spėja daigą pasiimti iš paletės ar dėžutės, pasodinti. Nereikia padavinėti. O iš paskui du eina, pataiso išvirtusius daigus.
Tokiose lovose- kombainuose yra ravima arba skinami agurkai, gal dar kas. Sunkus darbas išgulėti ant pilvo po 8-10 valandų. Dabar jau pasirodė "woman" variantai, su išlietomis duobutėmis (.)(.) biggrin.gif
Atsakyti