Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Ačiū, Auda 4u.gif Neblogų spindulėlių atsiuntei mirksiukas.gif
Bet žemė dar labiau išdžiūvo. Oi, Ik, tavo laukai jau turbūt dulka?
Rūgštynės nedygsta kažkodėl ax.gif Reik eit į pievą laukinių skint. Gal nrbus dar vabalai apėdę. Taip rūgštynių sriubos pasiilgau wub.gif
Atsakyti

Pas mus pievose dar neauga, savo zuikiam žolės kibirą kol priraunu vos ne valanda praeina, oi kaip reikia lietaus. Na gal kartais šeštadienį lis, vyras sakė užsienio prognozė visą savaitę lietų žada. Miške pelkės išdžiuvę. Buvau išlėkusi į mišką briedukų paieškoti, kur tau miškas kaip popierius traška, sausa visur, kas ten gali augti :(

Atsakyti
Svogūnai iš sėklų dygsta, bet taip jau sunkiai , kur ne kur. O kol juos išaugini, kiek kartų nuo žolių reikia purkšti. Dabar bus dvejų dydžių, kaip pernai, negali to ar ano panaudoti. Ravėti per brangu. Žodžiu, antri metai pravalas su jais. Verkiant reikės pirktis laistymo patrankas, bet ne visur vanduo arti.

Morkos nė nežada dygti, burokėliai irgi. Bulves kaip tik vagojame, jeigu palytų, staigiai leidžiame vagų formuotuvą ir nuvarome nuo žolių. O kol šitokie grumstai, nieko negaliu daryti.

Nors kiek palytų, nors kokius 8 mm , kad bent paviršių sudrėkinti. Bet bus kaip visada, keli lašai ir vėl saulė + vėjas.

Rūgštynių turiu nesėtų, fantastika, kokios geros. ž sandėlio kažkada buvo daržai kažkieno, rūgštynės "pabėgo" , tai vis randu. Tokios riebios, ilgais lapais.
Atsakyti
Prisirinkau ir aš laukuos rūgštynių, jau baigiu sriubą išvirt. smile.gif Vakar, kol laisčiau braškes, stirną stebėjau . Visai netoli prūdo jau buvo priartėjusi , rupšnodama žolę smile.gif Pas mane tokia luoma drėgna yra, tai ten tik dabar jau galima eit neįsmukus, o ir žolė žalia žalia. Tai stirnukė ten ir pavakarieniavo .
Tas plačialapės rūgštynes ir sėjau, bet matyt sėkla sena, kad nedygo. Nu reiks paieškot naujos sėklos.
Atsakyti
Mano rūgštynės išdygo, bet buvo apdengtos agroplėvele.Bet ne plačialapės, kažkoks negirdėtas pavadinimas buvo.Anksčiau visada savo rūgštynių turėdavau, bet užpernai nuėdė vabaliukai, nors ir plėvele dengiau-blizgėjo vabaliukais rūgštynės, kaip smaragdų pribarstytos.Negi purkši,juk lapai valgomi, tai ėmiau ir išroviau viską.Nes labai gražių rūgštynių augo mokyklos teritorijoje, kur prieš galybę metų buvo bandymų daržas.Ir ten joke vabaliukai jų kažkodėl neėdė.Kadangi mokykla buvo kaip ir mano nuosava teritorija biggrin.gif , tai aš įsidėmėjau vietą kur pievoje jos augo ir skyniau kada tik norėjau.Dabar mokyklą uždarė, tai jau kaip ir ne mano teritorija.Buvau nuvažiavusi, pasiskabiau, bet pasijaučiau kaip vagis blush2.gif Gaila, žydi tulpės,narcizai, žydrės, lenda daugiametės gėlės, o senieji stiebai tebėra, nes rudenį nuo rugsėjo nebedirbau, ir niekas gėlynų rudeniui neparuošė.Skauda širdį, niekam nieko nebereikia, o gėlytės auga... cray.gif
Lyg žadėjo lietų, tai aš šiandien nemažai kopūstų prisodinau,palaičiau ir apdengiau agroplėvele. Visokių: ankstyvųjų, kaliaropių, brokolių, žiedinių, briuselinių, vėlyvesnių, kurių jau daigai paaugo. nes kiti daigai sėti tą pačią dieną, bet dar per maži sodinimui.kitų dar dapirkau vėliau.Apsišoviau šiemet, prisipirkau gal 4 gerų veislių kopūstų, o kai pasėjau, tai pasirodo pakelyje po 10 beicuotų sėklų biggrin.gif nu aišku, kad 40 daigų žiemai man neužteks, dar karantinas, tad vietinėje Aibėje dapirkau tai kas buvo iš Nojaus sėklų. O tame pakelyje tai buvo sėklų gal kokie 500. biggrin.gif visam kaimui užtektų.Bet sodinimui dar nepriaugo, gal dar kada palis, arba laistyti teks.
Šiltamius jau irgi apsodinau , liko pupelės ir agurkiniai visi ir daugiagalviai svogūnai laukia savo laiko.Ai dar griežčiai pasėti, kažkada reikės sodinti, bet dabar gal tik pirmas tikrasis lapelis telenda g.gif
Atsakyti
Bangele, gaila, kai mokyklos miršta. O ir bet koks pastatas kai uždaromas... nemoku apsakyti to jausmo, kažkokia nostalgija su gailesčiu. Kai pradėjau dirbti, darbovietė buvo sename pastate, pilni kabinetai bendradarbių, kavukės, šampaniukas, meilės seilės. Ten savąjį sutikau, tskant tarnybinis romanas įvyko. Pavasarį per talkas eidavome gėlių sodinti, aplinkos tvarkyti. Paskui išėjau vaiko auginti, paskui visai iš to darbo. O paskui pastatė naują pastatą, prašmatnų , su dideliausiais laiptais, daugybe kabinetų. Bet jis bedvasis, neliko to jaukumo, buvusių bendradarbių gretos mažėjo. Dar pakviesdavo mane į gimtadienius ar šiaip kokius renginius. Bet ten kažkaip būdavo šalta, tiek fizine, tiek dvasine prasme. O senasis pastatas seno, griuvo. Užžėlė mūsų gėlynai , tik pavasarį tulpės ir narcizai žymi jų vietą, vis nepasiduoda. Prieš kelis metus pastatą pritaikė kitiems reikalams, kiek pakeitė išorę , tai visai svetimas patapo. Kai apima senųjų laikų ilgesys, pasižiūriu į seną Naujųjų šventimo nuotrauką. Aš ten jauna ir vaidinu Snieguolę. Mieli veidai , su juokingais akiniais - kaukėmis, ir MB į mane spoksantis nu toookiu žvilgsniu... Na va, prirašiau visą puslapį apie nostalgiją , o nė žodžio apie rūgštynes. ax.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Skubu girtis - pas mane palijo wub.gif wub.gif wub.gif Tokia lengva dulksna, bet ir dabar dar krenta wub.gif Tylu, tik vienas kažkoks paukštelis čiurlena. Matyt dėl lietaus aptilo visi.
Atsakyti
Ir pas mus nuo 5 ryto gražiai lengvai lyja.
Atsakyti

O aš vis dar laukiu, nors kaip Žollia sakė, paukšteliai tyri. matyt laukia lietaus. MB į talką išvažiavo, liepiau paskubėti, o tai iki lietaus nespės nei prisistatyti, pliusiuko užsidėti, kad geras žmogus :)

Ar aš kažką praleidau ar mūsų Ingrida atostogų išėjo, kažkaip tuščia be jos rytiniu pasveikinimų.

Atsakyti
Pas Ingridą dukra atvažiavo , tai turi ką veikt smile.gif Išleis dukrą ir sugrįš ax.gif
Reik kažkokiais maisto gaminimais užsiimt, kad jau lyja wub.gif
Atsakyti
Lyja ir pas mus, mano kopūstukus laisto smile.gif ,iš lėto, nestipriai, bet jau kokias 6 valandas.Nuo pusės namo lietvamzdžiu jau pribėgo daugiau nei pusė bačkos(200l) vandens, bus nors kambarinėms gėlėms vandenuko.Stovi talpos visur, renkam kiekvieną lietaus lašą ax.gif Kieme net pelkių yra biggrin.gif
Kadangi daug metų vedu orų užrašus,(žiemą net laikraščio korespondentė buvo), tai jei pasiteisins senolių išmintis, kad balandžio lietus metus maitina,-tai metai bus ne kokie.Nes balandžio mėnesį praktiškai nelijo.Balandžio antrą pas mus dulksnojo, bet lietvamzdžiu vanduo nebėgo, o 13 ir 14 buvo pasnigę, bet sniego storis tik per pora snaigių, tad vandens irgi nedaug iš jo.Kovo mėnesį lietaus irgi nedaug, daugiau palynojimai tebuvo ir tie patys pirmoje kovo pusėje.Nebuvo šiemet žiemos, bet ir pavasario nėra, jis šaltas, ir viskas vėluoja.Pernai tuo laiku žydėjo vyšnios, obelys ruošėsi žydėjimui.o šiemet tik slyvukai žydi ir trešnės pradėjo.Ievos tik sužaliavo, dar nežydi.
Atsakyti

Lyja ir pas mane. Stebuklas. Vyšnios trešnės žydi, obelys ne.  Jei kokias 3 paras taip tai būtų naudos..

Atsakyti