Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Niurzga, pabandyk mūsų pušelių sodinimo metodą. Sodiname spalio mėnesį per lietų. Iki 80cm. aukščio. Pririšame iš pietų pusės siūlą ant šakelės. Prisiklojame šalia pušelės laikraščių. Iškasame medelį su aplink spridžio spindulio žemės gabalu ir per kąstuvo gilį. Užkeliame ant laikraščių, užlenkiame ir pririšame prie kamieno su natūraliu siūlu. Sodinam ta pačia puse į pietus pagal siūlą į duobę su visais laikraščiais ir aprašimu prie kamieno - supus...
Prigijimas šimtaprocentinis. Atsodinti tekdavo tik bebrų pavogtas. Nuo stirnų porą metų tepdavome repelentu.
Atsakyti
Gladijau labas.
Atsimenu tavo metodą. Bet bėda tai stirnos, tai pernykštė sausra. Paliedavau kartą per savaitę. O dar viena partija pušelių buvo gan nudraskytom šaknim, iš po didesnių medžių iškastos, iš betono blokų tarpų išluptos... Pernai per dideles bandėm persodint, o šįkart tai labai tvarkingai iškasėm, su daug žemės.
Jau ir taip neblogai, kasmet vis kažkiek prigydavo, tik vienas kampas kaip prakeiktas.
Atsakyti
Labas rytas.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Labas,issibarste visi 4u.gif I kambary parejau vakarop,paziurejau i kalendoriu -tikrai balandis,o lauke karsta biggrin.gif Sutvarke zeme,darzams ,bulvems,sausiakas baisus.Tvarkau avietes,braskes,bet be skubejimo...kapus aptvarkiau.Kabo egle nulauzta,istrigus liepoj blink.gif Jeigu vejas..musu kapams amen unsure.gif Kalbejau su seniunu,bandys roda daryt.
Atsakyti
Taigi kieme tvarkomės. Pušis išgenėjau. Dar spyglių tonos po jomis prikritę, rytoj kiek susemsiu.

Na ką, ruoškimės švęsti namie. Jokių baliuškų. blink.gif
Atsakyti
IK.o pusys kokios,kalnines?
Tai senai aisku,kad baliusku nebus biggrin.gif Mes busim 3,dar taip nebuvo per Velykas unsure.gif Nieko,prakentesim 4u.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Labas rytas

Suplanavom velykų dieną: pusryčiams kiaušiniai, likutis maisto į kuprinę, meškerė, žiūronai, fotoaparatas, kava irgi į kuprinę ir visai dienai bebrų takais :)

https://scontent.fvn...5f1&oe=5EB39DDE

Atsakyti
Laba,

Auda, čia kur tokue vaizdai?

O mano pomidoriukai gyvent nenori blink.gif negavau šiemet tų žemių kurias anksčiau pirkdavau. Pabandžiau persodint į kitas žemes, gal atsigaus. Net skelbimus žiūrėjau kur daigų nusipirkt. Turgus juk nedirba tikriausiai.

O pas mane per velykas tik mama ateidavo, arba aš pas ją. O dabar ji viena, jai tai liūdna bus.
Atsakyti
Buvusioji, pas mane su kaimynais kalninių pušų gyvatvorė. Siūliau tujas sodinti, bet užsispyrė kaimynai, ne ir viskas. Jiems tujos kapinėmis smirda. Pasodinome ant ribos tas pušeles. Aš iš savo pusės dar priešais langus pravariau tujų eilę. O namai labai šalia , gal per 20m ar dar mažiau. Lyg žemės nebūtų, abejų sklypai po 70 arų. blink.gif Ne mes taip kvailai sugalvojome, mes tik pirkome pamatus.
Dabar tos pušys po 4 ir daugiau metrų. Kai kurios labai išsivartę, tai patyliukais išpjaunu po kokį griūvantį į mano pusę kamieną. Sausų šakų kasmet kalnai, o spyglių - nors kalnus suversti. Vienoje vietoje beveik amžinas pavėsis. Iš ryto saulę užstoja namas, po pietų pušys. Tik tiek gerai, kad jau kaimynų namo kaip ir nesimato, tik iš antro aukšto.

Auda, kokie jūs šaunuoliai. wub.gif

Niurzga, gal reikalai pagerėtų , jeigu patręštum pomidoriukus. Ką turi iš trąšų ? Geriausia būtų pasirauginti mėšlo. Ką ten rauginti, tiesiog perpuvusio užpilti puskibiriu vandenio, paskui nusunkti ir jau turi trąšą su visais mikroelementais. Arba riebaus komposto.
Atsakyti
Labas rytas,
IK šįkart pirkau žemes su trašom. Tiek pirmą kartą, tiek pikiavimui. Na, jei nors keli išgyvens ir bus gerai.

Norėjau pavaduoti Ingridą, bet per telefoną per sudėtinga pusryčius patiekti.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti