Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Niurzga @ 2017 03 13, 21:00)
* berods pigiau mokėjau.



**pražysta, bet neužmezga,, arba juos kažkas suryja, nors šalia kiti augalai sveiki. Skanu kepti įdaryti faršu. O vakar kepiau tai pripjausčiau saliami dešrytės, pomidorų ir mocarelos. Skanu wub.gif


Jei tikras skanumynas kolorado vabalams smile.gif Delikatetas.
Nemezga dėl :
1. Laistai šaltu vandeniu.
2. Negeni , reiktu palikti kokias 4 "viršūnes" o visa kitą be gailesčio šalint.
3. Reikia vėdinimo , jei sodini šiltnamyje geriau prie durų ... kad vėjo gautų .
Skaniausias mano vaikams receptas :
vartotojo įkelta nuotrauka


Atsakyti
Iš šių punktų tai tik negeniu, vanduo visada iš tamsios bačkos šiltas, o šiltnamis atidarytomis durimis. Dar galbūt šviesus mulčas neleidžia įšilti žemei, gal todėl ir su arbūziniais vargstu.

Ir šitaip kepu tik ne tiek daug sluoksnių.
Labiausiai mane pradžioj trikdė jo spalva kai iškepa, bet jau pripratau.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
vartotojo įkelta nuotrauka
Lietuti,su Tavo švente.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 14 kovo 2017 - 07:26
Labas rytas 4u.gif
O tas sumuštinis kaip kepamas? Matau sūrio, ar jis irgi keptas?
Man skanu keptas baklažanas, tik aš jį keptuvėj kepu ant riebalų ax.gif Riebiai gaunasi biggrin.gif Paskui rėmuo ėda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 03 14, 07:26)
Labas rytas 4u.gif
O tas sumuštinis kaip  kepamas?  Matau sūrio, ar jis irgi keptas?
Man skanu keptas baklažanas, tik aš jį keptuvėj kepu ant riebalų  ax.gif  Riebiai gaunasi  biggrin.gif  Paskui rėmuo ėda  biggrin.gif


Aš irgi kepu keptuvėj baklažaną- ant karšto tik ištraukto iš keptuvės (arba net keptuvėje) dedu mocarelos riekelę, kad pasilydytų , ant viršaus pomidoro riekę ir baziliko lapelį . Kavinėje dar pila kažkokio padažo ( nusikopinau receptą) , bet maniškiams nereikia. Tokių aukštų nepadarau , užtenka iš 2 riekių baklažano bokšto tongue.gif
Atsakyti
Man padažus reik mažint. Nors su padažais iki šiol viskas buvo valgoma smile.gif Bet skaniai atrodo, reiks papraktikuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 03 14, 07:50)
Man padažus reik mažint.  Nors su padažais iki šiol viskas buvo valgoma  smile.gif  Bet  skaniai atrodo, reiks papraktikuot  4u.gif


Tas padažas pilasi toks "nemiltinis" , kažkas tokio kaip šiame recepte : Receptas
Atsakyti
Baklažanus labai myli koloradai ir voratinklinės erkės. Jiems gerai augti pomidorų pavėsyje, o dėl skresvėjo sutinku.
O aš juos supjaustau posmulkiai kubeliais, su nedaug riebalų apkepu, paskui primetu į keptuvę cukinijų arba grybų, gale nuosavo pomidorų padažo, patroškinu , skanu. Galima kepti grilyje. Tik reikia rinktis veisles, kur neturi kartumo.

Sėkitės pankolius daigams. Arba paskui vasaros pabaigoje. Ir romėnų salotas daigams.
Atsakyti
Aš šiandien jau žirnių tris pokelius pasodinau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 14, 14:59)
Baklažanus labai myli koloradai ir voratinklinės erkės. Jiems gerai augti pomidorų pavėsyje, o dėl skresvėjo sutinku.
O aš juos supjaustau posmulkiai kubeliais, su nedaug riebalų apkepu, paskui primetu į keptuvę cukinijų arba grybų, gale nuosavo pomidorų padažo, patroškinu , skanu. Galima kepti grilyje. Tik reikia rinktis veisles, kur neturi kartumo.

Sėkitės pankolius daigams. Arba paskui vasaros pabaigoje. Ir romėnų salotas daigams.


Aš dėl kartumo druska pabarstau, palaikau 10 min , paskui nuplaunu , nusausinu - ištraukia tą kartumą ... Auginau vis Lungą, praėjusiais metais pabandžiau Madona ... Kol daigai Madona labai graži , bet derliaus davė ko gero net mažiau negu Lunga . Taigi sėklos tokių pinigų nevertos , galima toliau sėti tą pačią Lungą. PS Romoj radau Lunga 4, tai žinoma kad parsivežiau smile.gif Gal geresnė ...
Pankolis man nevalgomas, anyžių kvapas . Kaip ir artišokas , tas mažiau turi anyžiaus , bet ir skonio jokio ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 kovo 2017 - 20:35
Kepant marinuojant anyžių kvapas dingsta, o gal pakinta į kitokį. Man labai skani pankolių sriuba
Pakepi su sviestu smulkintą pankolį, svogūną. Sumeti į sultinį. Tada dar pakepini tarkuotų morkų, meti į sultinį. Kokią bulvę kubeliais, ypač liuks šviežios. Paverdi , sublenderiuoju. Vėl užverdi, dedi vieną du lydytus sūrelius, geriau smulkiai supjaustytus. Viskas, išjungi ugnį. kas mėgsta, paverda su sūrėliais, tada jie kaip ir išnyksta. man geriau, kai dar būna tokie tąsūs kubeliai.
Parncūzijoje tuos pankolius kaip mes agurkus : marinuoja, apkepa, grilina. Man labai patiko kažkaip lyg orkaitėje apkepti ketvirčiukai, o paskui kažkokiame rūgščiame padaže pamerkti. Gal kokiame marinate. Viešbutyje būdavo vakarienei švediškas stalas, tai aš pusę to stalo susišluodavau pankoliais ir žuvimi. Nieko daugiau nereikėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 14 kovo 2017 - 21:25
Kaip tik penktadienį kepiau su upėtakiu pankolį.Lidle,sveriami tokiu metų laiku,normali kaina. ax.gif
Atsakyti