Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Na bet tiek lyja? bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Buvusioji, tai kad tavo smėlynuose viskas susigeria, kiek pilsi, tiek pradings mirksiukas.gif O pas mus molis, truputį užlijo ir jau pelkė.O kas ten žino, po tuo molio sluoksniu gal ir sausa g.gif Nors Venta ištvinusi kaip pavasarį, nebeliko jokių salelių, šalia kurių vasarą maudydavomės.Nostalgiški atsiminimai-jau nuo pradinių klasių maudytis ėjom vieni, be tėvų: aš, metais jaunesnė sesė ir keturiais metais jaunesnis brolis(jėtau, tuo metu broliui gal keturi metukai tebūdavo blink.gif , o mama išleisdavo blink.gif )Tik buvo prisakyta, maudytis tik toje vietoje, tame įlinkyje tarp salų ir nesimaudyti, jei nėra žmonių.Ir nieko-brolio nenuskandinom, išmokom plaukti visi biggrin.gif Dabar šalia Ventos, ant kalnelio guli seneliai ir tėvai.Kol nebuvo vandentiekio, iš Ventos nešėm vandenį laistyti kapams.Iki vandens ten daugų daugiausiai 100-150 metrų, takeliais, tik kad kapai ant kalnelio, tad su pilnais kibirais tekdavo lipti į kalną.
Jo, IK, ir mano visos traumos namie.Na beveik.Čiurnios raiščius pasitempiau nešdama šuniui ėsti, dubens kaulus susilaužiau nukritusi nuo tvarto, rankos riešą nusilaužiau nukritusi nuo kitkų rinkdama kiaušinius, iš nelabai aukštai, bet to užteko.Ir tik į žoliapjovę veikiančią pirštus įkišau ne namie, tik pasakiau kad namie, nes jei aš durna, tai valdžia ne prie ko.Teko siūti, pora nagų nukrito paskui, bet ataugo, nieko nebesimato, tik pirštų galiukai liko nebejautrūs.Ir visos traumos per skubėjimą.Ir dabar nikstelėjau tą pačią koją.Visos traumos kairėje kūno pusėje, bet ir aš kairiarankė,tai gal čia normalu.Tik pirščiukai dešinės rankos biggrin.gif
Atsakyti
Ir pas mane vandens pertekliaus nebūna . Gali lyti kievieną dieną, kas yra balos nežinau ...
Lužių nesu turėjusi . Įtariu kaulai tokie . O dribti tai tekę ne kartą, ir stipriai paskraidyti ... Mano ir vaikai be lūžių užaugo.

Rekomenduokit pačią tą agurkų veislę rauginimui ? Pernykštė iš BS nepasiteisino , matyt netiko rauginimui ( tik marinavimui ) ... Marinuotų dažovių beveik nebedarau . Stengiuosi sveikiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Dairausi sėklų , vasario pabaigoj baklažanus ir parikas sėsiu ax.gif Ir kas auginat , kurie patys pačiausi dumpaliniai ? ( mažieji ) ?



Atsakyti

laba diena. 

pagaliau šiaip ne taip jus susiradau. kaip jusu visu pasiilgau. Buvau išvykusi iš Lietuvos 5 metams. 

kaip jus cia gyvenat, ar visos senbuves dar cia.

eisiu skaityt jusu rasinius, idomu kuom gyvenat.

oi , kaip gera , kad jus susiradau.

Atsakyti

iš kart klausiu  :) Iš Kaimo , pamiršau kuriam Lietuvos krašte gyveni . Paskaiciau , kad Iki parduotuveje tavo darzoves. Jetus , sakyk kurios. Kaip noriu Lietuvišku. Daznai vakarienei darausi salotas.

ai dar. Gal esat susikurusios feisbuke uzdara grupe?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vosylka*: 01 vasario 2020 - 18:28
Vosylka,dabar pasakok kur buvai dingųsi 5 metus? bigsmile.gif bigsmile.gif
Pas mus viskas po senovei,visos tos pačios. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dusia, pabandyk Gershwin iš Sėkluvos arba Octopus iš SG. Man juos pirkdavo konservų fabrikas ne tik marinuoti, bet ir raugti.
Vat man irgi niekas niekada nėra lūžę anei skilę. Žinant, kokio tvirtumo mano kaulai, nieko nuostabaus. Bet mėlynėmis puošiuosi dažnai ir gausiai. Tai ant kokių rakandų užsiraunu, tai šlepteliu ant plytų krūvos , o ir tiesiog lygioj vietoj sugebu. biggrin.gif

Vosylka, mes su Ingrida panevėžietės.
Maniškės daržovės būna Iki tinkle, na, vakar į Maksę bulvių furą atkroviau , kartais pas juos kinų kopūstai važiuoja. O Ikiniuose vasarą ir dabar burokėliai, kopūstai, kinų kopūstai iki Naujųjų vien mano, dar brokoliai. Kitais metais bus lapiniai kopūstai, gal dar šis tas.
Lietuviai išsiilgę visokios egzotikos . Pirkėjas visada teisus, tai bandysime nustebinti.
Atsakyti

jei rasysiu su klaidom, dovanokit.senai rasiau su kompu, vis telefonas budavo rankose.

na truputi permeciau kuom gyvenat. tikrai tos pacios, miela prisimint.

as buvau pas dukra, auginau anukuti.kaip bangelee yra sakiusi, kad anukus mylim labiau, tai tikra tiesa.isdirbusi sitiek metu, isejau is darbo, kad galeciau buti su anuku. niekaip negalejau pagalvoti, kad kazkas svetimas bus su juo.kai pasiskaitai apie aukles, tai plaukai siausiasi.aisku butu buve Lietuvoj , tai kitaip butu.norejau, kad greiciau isitvirtintu, kad butu lengviau. ko mamos nepadarytu del savo vaiku, na, o dabar jau eina i mokykla, dukra pati speja nusivesti, o pasiima ar ji ar zentas.kai reikejo isvaziuoti, buvo visiems sunku issiskirti. anukas ir dabar sako, mociute, jau baigesi tau atostogos, kada grisi? nuo maziuko zino, kadd yra salia mociute, kai gali atbegt i mociutes kambari ir prigult salia.na, bet laikas bega.

pasiilgau savo sodybos, vyras nuvaziuodavo su sunumi tik zole nupjaudavo, vel reikes prikelti viska, taciau nesigailiu taip pasielgus, daug kas sake ka tu darai, vaikai turi savo gyvenimus, kiti sake mociute is didziosios raides. na kiek zmoniu tiek nuomoniu, taciau as pasielgiau taip.

tai va, kur buvau isvykusi.tai nors ten , kaip sakau, ant asfalto auginau geles, darzoves, zentas sukale lysve, pripyle zemiu ir auginau,.kada ikelsiu kokia nuotraukele. 

sena pazistama dar kazkokioj darzininku grupej daliniesi patarimais?kokioj, kaip vadinasi? jetus, kaip atpratau nuo kompo. pamirsau net kaip naudotis cia supermamose.pamenu, kaip pradejot kurtis sodyboj.

IngridaB kazkokius sausainukus kepei skaiciau vietoj kvietiniu miltu naudojai migdolu ir kokoso. kai galesi parasyk receptuka.

Dusia37 as taip pat dievinu savo pasigamintus prieskonius.

Is kaimo rasei apie laukines petunijas. oi kaip noreciau.

buvusioji as taip pat jau prisisodinau palergoniju, bet kitos nyksta.

oi noreciau visas isvardinti zollia, pamenu dar ir kaip kuretes sodyboje, barric......kaip gera sugrizti, surgrizti namo.

Atsakyti

nesupratau, Iš Kaimo , iki nauju tik tavo darzoviu buna? dabar ikineje jau neieskot?

Atsakyti

Labas rytas.
Bet kokioje šalyje buvai Vosylka neparašei? ax.gif Na tikrai Močiutė iš didžiosios raidės. 4u.gif 4u.gif Ir nebuvaI grįžųsi penkis metus LT? bigsmile.gif aŠ TURBŪT TAIP NEGALĖČIAU? ax.gif
Sausainiai?Sviestiniai,sviestą kambario temperatūros suplaku su miltiniu cukrumi,įmušu kiaušinį,maltų riešutų,tada miltai migdolų,kokoso kokių skanių turite ,speltos be glitimo galima.Valandai į šaldytuvą ir kepame.Nesudžiūna ,trapūs,skanūs. ax.gif Jokių gramų,viską kepu iš akies. ax.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

labas rytas. aciu uz pusrytelius.

buvau netoli , Londone, grizdavau pora kartu per metus po savaite, tai grizus sukdavausi , kaip vovere,

aciu uz receptuka.bandysiu.

Atsakyti
Vosylka, dabar ikiukuose maniškiai burokai ir kopūstai. Dar kokį mėnesį, kol baigsiu. O pekinus išparduodu iki Naujųjų. Ilgiau laikant jų skonis keičiasi, lapai tamsuoja. Mačiau, jau portugališkų šviežių užvežta.

Tu man primink ( nors ir pati ant lapuko užsirašiau) dėl tų petunijų. Jos pačios užsisėja ir gegužės pabaigoje pridygsta be proto visur .Priraučiau daigų ir išsiųsčiau. Tik labai jau kerėplos, plečiasi po metrą į šalis.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti