IK, kaip Dusia sako, greit gaminasi tos sriubos. Vištieną kinietišką saldžiarūgštę ir aš darau, visiems skanu.
O aš kaip tik ieškojau tokio recepto, kur nesideda tos krevetės (man jos kirminai ) Na ir kokoso pieno. Dariau tik su vištiena ir be žuvies kvapo. Gavosi skanu. Nors dėjau tik pusę pakelio Tom Yum pastos, gavosi aštri. Greit nekartosiu, bet kartais pajudint skrandį aštrumais gal ir gerai
Laba,
O man aštriai valgyt nepatinka. Labai jau lepi aš šiuo klausimu. Labai greit liežuvis svilt pradeda, paskui skranduką maudžia.... O ir patiekalai man konservatyvesni patinka. Kartais naujų prieskonių išbandau tik.
O man aštriai valgyt nepatinka. Labai jau lepi aš šiuo klausimu. Labai greit liežuvis svilt pradeda, paskui skranduką maudžia.... O ir patiekalai man konservatyvesni patinka. Kartais naujų prieskonių išbandau tik.
Aš nežinau, kur galima nusipirkti tų įdomesnių prieskonių.Kartais mėgstu pagaminti pagal per radiją išgirstus ar Fb pamatytus receptus.Tai specialiai ieškojau prekybcentriuose CHmeli-suneli ar kažkaip panašiai, sezamų acto(radau tik vyno acto, obuolių acto ir balzaminio, na ir paprasto).Aliejų, mačiau įvairesnių yra.Žollios minimą Tom Yum pastą tai pirmą kartą girdžiu.Kur perkama?Sojų padažą jau po truputį įtraukiu į maisto ruošimą.O anksčiau tai buvo tik bulbynė ir šutynė Na, balandėliai, cepelinai ir kugelis nesiskaito
Man laaabai patinka važinėt į anglų.Kiek išmoksiu tiek, bet pats išvažiavimas vienai į miestą patinka, nes niekas neskubina, vyras mašinoj nelaukia, kada autobusas atvažiuos laiką žinau, tai neskubėdama pasivaikštau po parduotuves.Vėl prisipirkau sėklų, nors ir pernykščių dar yra.O, pašvietus saulei, jau ir norisi nueit į šiltnamį ir pasisėt morkų, ridikėlių, salotų, ant palangės kokį pomidorą ankstyvą.Bet, kai lyja, apsiniaukę, tai jau nieko nebenoriu.Kol kas laikausi nieko dar nepasėjau, suprantu, kad šviesos per maža, papildomai apšviesti nežadu.Bandysiu išlaukti iki vasario.Bet nepažadu Nebent atšaltų, tai Dievas padėtų nesiskubinti
Man laaabai patinka važinėt į anglų.Kiek išmoksiu tiek, bet pats išvažiavimas vienai į miestą patinka, nes niekas neskubina, vyras mašinoj nelaukia, kada autobusas atvažiuos laiką žinau, tai neskubėdama pasivaikštau po parduotuves.Vėl prisipirkau sėklų, nors ir pernykščių dar yra.O, pašvietus saulei, jau ir norisi nueit į šiltnamį ir pasisėt morkų, ridikėlių, salotų, ant palangės kokį pomidorą ankstyvą.Bet, kai lyja, apsiniaukę, tai jau nieko nebenoriu.Kol kas laikausi nieko dar nepasėjau, suprantu, kad šviesos per maža, papildomai apšviesti nežadu.Bandysiu išlaukti iki vasario.Bet nepažadu Nebent atšaltų, tai Dievas padėtų nesiskubinti
Bangele, pasižiūrėk didesnėje RIMI prieskonių. O dar įvairesnių būna Promo. Tau gal Šiauliuose artimiausias būtų. O gal ir tavo rajone yra, net nežinau.
Kai pinigai kišenę drasko, ten prasisuku. Prisiperku visokių Shitake grybų konservuotų, šaldytų bandelių, o jau prieskonių, sirupų, visokių konservų tai pusę krepšio.
Kai pinigai kišenę drasko, ten prasisuku. Prisiperku visokių Shitake grybų konservuotų, šaldytų bandelių, o jau prieskonių, sirupų, visokių konservų tai pusę krepšio.
Labas rytas.
Lidle,daug azijietiškos virtuvės prekių.Nors aš nelabai mėgstu.
Retai perku prieskonius . Naudoju savos gamybos. Perku labai mažai : ciberžolės ar kario , pipirų , lauro lapų , sojos padažo ir balzamiko acto . Mano daržų- laukų žolės man skaniausi ir kvapniausi prieskoniai . Džiovinu , malu ( iš karto sudžiovinus ) , maišau ... Jokių ten syrupų nenaudojam .
Tai ir aš visada iš savo daržo naudoju, patinka ir salierai, ir pastarnokai,čili kalendros sėklos, ir visi kiti.Iš pirktinių tai pipirai,lauro lapai, cinamonas.O kai radau recepte chmeli suneli, tai specialiai ieškojau, bet IKI, Maximoj prie prieskonių neradau. Lidle buvau, bet neatsiminiau pasižiūrėt. Nežinau, gal , kai nusipirksiu, pabandysiu, man visai tas prieskonis nepatiks.Bet dabar tai mano paieškos objektas
QUOTE(bangelee @ 2020 01 15, 10:54)
Tai ir aš visada iš savo daržo naudoju, patinka ir salierai, ir pastarnokai,čili kalendros sėklos, ir visi kiti.Iš pirktinių tai pipirai,lauro lapai, cinamonas.O kai radau recepte chmeli suneli, tai specialiai ieškojau, bet IKI, Maximoj prie prieskonių neradau. Lidle buvau, bet neatsiminiau pasižiūrėt. Nežinau, gal , kai nusipirksiu, pabandysiu, man visai tas prieskonis nepatiks.Bet dabar tai mano paieškos objektas
Pastarnokas su slieru man maistas ne priekonis ... Tinka sriuboms , pakepti prie mėsos su kitomis daržovėmis. Puikiai pakeičia bulves, jei nesinori daug kramolo valgyti ...
Džiovinu : morkų lapus, salierų lapus, raudonėlį , čiobrelį , svogūnų laiškus, svogūnus ( galvutes ) česnakus, gelsvę , rukolą , citrinžolę, šalavijią ( nepadauginti ) , krapus ( žiedynus ) , pertažoles, baziliką , serenčiuko žiedus ( oranžinai tik tinka , nepadauginti ... geriausiai paprasti ne dekoratyviniai ), mairūną , kalendrą , porus - lapus ir kotus , paprikas, čilius, pomidorus , pačias morkas ... Gal dar kokią žolę pamiršau ? truputi mėtos tinka . Viską džiovinu vasarą kieme džiovyklėj , sudžiovinus malu iš karto ir maišau . Pagrindas morkų ir salierų lapai . Proporcijos pagal naglazovą . Trioboj džiovinti porą , česnaką ar svogūną nerizikuočiau ... Kvapas.
[quote=bangelee,2020 01 15, 11:54]
Tai ir aš visada iš savo daržo naudoju, patinka ir salierai, ir pastarnokai,čili kalendros sėklos, ir visi kiti.Iš pirktinių tai pipirai,lauro lapai, cinamonas.O kai radau recepte chmeli suneli, tai specialiai ieškojau, bet IKI, Maximoj prie prieskonių neradau. Lidle buvau, bet neatsiminiau pasižiūrėt. Nežinau, gal , kai nusipirksiu, pabandysiu, man visai tas prieskonis nepatiks.Bet dabar tai mano paieškos objektas
[/https://riesutaijums.lt/wp-content/uploads/2018/05/Prieskoni%C5%B3-mi%C5%A1inys-CHMELI-SUUEL.jpg
Laba diena, nezinau ar pavyks ikelti, siu prieskoniu turi riesutaijums.lt
Tai ir aš visada iš savo daržo naudoju, patinka ir salierai, ir pastarnokai,čili kalendros sėklos, ir visi kiti.Iš pirktinių tai pipirai,lauro lapai, cinamonas.O kai radau recepte chmeli suneli, tai specialiai ieškojau, bet IKI, Maximoj prie prieskonių neradau. Lidle buvau, bet neatsiminiau pasižiūrėt. Nežinau, gal , kai nusipirksiu, pabandysiu, man visai tas prieskonis nepatiks.Bet dabar tai mano paieškos objektas
[/https://riesutaijums.lt/wp-content/uploads/2018/05/Prieskoni%C5%B3-mi%C5%A1inys-CHMELI-SUUEL.jpg
Laba diena, nezinau ar pavyks ikelti, siu prieskoniu turi riesutaijums.lt
Dusios prieskonių mišinukai - kažkas toookio. Buvau iš tavęs dovanų gavusi , taupiau kaip aukso dulkes.
Man taip skaniai nesigauna.
Chmeli suneli pirkau Maksėje.
Labai skanus dalykas yra šakninės petražolės. Kepu jas kartu su mėsa rankovėje. Ir dar bulves dedu. Jos nuo mėsos įgeria kiek taukų, pasakiškas skonis.
Man taip skaniai nesigauna.
Chmeli suneli pirkau Maksėje.
Labai skanus dalykas yra šakninės petražolės. Kepu jas kartu su mėsa rankovėje. Ir dar bulves dedu. Jos nuo mėsos įgeria kiek taukų, pasakiškas skonis.
Ačiū, Daivasen, nuoroda neveikia, bet vis tiek radau riešutai jums.Ten parašyta to chmeli-suneli sudėtis tik be proporcijų.Nieko ypatingo, visi tie patys prieskoniai, kuriuos ir taip esu naudojusi, tik gal ne visus vienu metu.Tai gal jau jo man ir nebereikia
Dusia, man atrodo, kad iš tavęs sužinojau, kad jaunus morkų lapus reikia džiovinti.Tai ir džiovinu.Salierų šaknis maistui, lapus į prieskonius.Porų irgi lapų gaila, tai ir juos džiovinu.Tik pastarnokų lapų nenaudoju, tie tai į kompostą iškeliauja.
Kaip šiemet skaniai naudojasi džiovinti obuoliai, net netikėjau.Nors turim daug šviežių, bet džiovintų jau sunaudojau daugiau nei pusę turimo kiekio.Priežastis paprasta-Fb sužinojau, kad norint, kad obuoliai būtų traškūs, juos reikia laikyti uždarytuose stiklainiuose.Tai buvau pridžiovinusi12 trilitrinių stiklainių ir 3 penkių litrų.Dabar beturiu tris penkių litrų ir tris trilitrinius Stovi stiklainis prie kompo mažesnis, užsukamu dangteliu ir visi juos valgo kaip siemkes.Spėju tik pildyti.Gal nuo jų nesustorėsim? Kitąmet bus ne obuolių metai, bet džiovinsiu kiek tik rasiu.Šiemet tiek stiklainių teturėjau ir pirmą kartą laikau ne medžiaginėse terbose.O pernykščių ar užpernykščių, suminkštėjusių džiovintų obuolių dar irgi turiu, bet tie nesivalgo .tik į saldžias sriubas saują kitą įmetu, nes traškiųjų gaila
Dusia, man atrodo, kad iš tavęs sužinojau, kad jaunus morkų lapus reikia džiovinti.Tai ir džiovinu.Salierų šaknis maistui, lapus į prieskonius.Porų irgi lapų gaila, tai ir juos džiovinu.Tik pastarnokų lapų nenaudoju, tie tai į kompostą iškeliauja.
Kaip šiemet skaniai naudojasi džiovinti obuoliai, net netikėjau.Nors turim daug šviežių, bet džiovintų jau sunaudojau daugiau nei pusę turimo kiekio.Priežastis paprasta-Fb sužinojau, kad norint, kad obuoliai būtų traškūs, juos reikia laikyti uždarytuose stiklainiuose.Tai buvau pridžiovinusi12 trilitrinių stiklainių ir 3 penkių litrų.Dabar beturiu tris penkių litrų ir tris trilitrinius Stovi stiklainis prie kompo mažesnis, užsukamu dangteliu ir visi juos valgo kaip siemkes.Spėju tik pildyti.Gal nuo jų nesustorėsim? Kitąmet bus ne obuolių metai, bet džiovinsiu kiek tik rasiu.Šiemet tiek stiklainių teturėjau ir pirmą kartą laikau ne medžiaginėse terbose.O pernykščių ar užpernykščių, suminkštėjusių džiovintų obuolių dar irgi turiu, bet tie nesivalgo .tik į saldžias sriubas saują kitą įmetu, nes traškiųjų gaila
Bangele, kai man reik ko nors iš tų azijietiškų, tai einu į IKI. Lidle nelabai randu ko... O IKI praktiškai viską. Kartais kažko nėr, bet vėl atsiveža. Tos pastos irgi ten pirkau. Norėjau laikytis receptinio prieskonių sąrašo, todėl ir naudojau tą pastą. Bet dažniausiai tai lietuviškus troškinius gaminu, pavadinimu ką turiu, tą dedu"