Bangele, neklijuoju tų rudų etikečių. Turiu dar užsipirkusi gal už pusantros štukos, nevykusi investicija. Gal kada reikės dar pasiūlyti. Klijuojant ant kiekvieno pekino , didelės darbo sąnaudos. O jeigu smulkūs pekinai, tai viena etiketė 10 cnt, na kam tiek permokėti.
O pas mane dar vakar iš lauko parvežti kopūstai gražiausi. Šiandien laupome pardavimui. Dar turiu lauke labai gražių Pak Choi ir Kale kopūstų. Bandysiu ir juos raugti. O tai dabar kasdien valgome šviežiai paraugintus pekinus. Su visokiais įmanomais priedais.
Prie mano namų IKI pekinai pardavinėjami kaip lenkų . Įvynioti pilnai. Vakar pažiūrėjau , bet nepirkau . Kaip Bangelė sako nėra kas valgo ...
O šaip tai pikta - negi nėra kas Lietuvoj užaugina kalafijorus , brokolius ? Kodėl veža ispaniškus ? Nors rudenį galėtume lietuviškus valgyti ...
O šaip tai pikta - negi nėra kas Lietuvoj užaugina kalafijorus , brokolius ? Kodėl veža ispaniškus ? Nors rudenį galėtume lietuviškus valgyti ...
Laba,
Ingrida ačiū už visus pusryčius.
IK nu bet kokia nesąmonė, prekė lietuviška, o rašo, kad lenkiška. Kažin kodėl taip.
Mažoji kai įstojo tai msžai salotų besuvalgau. O tai mes abi bliūdais kabindavom. MB tik porą šaukštų. Kartais net tingiu pjaustyt dėl savęs vienos, tie 2 įaukštai nesiskaito.
Ingrida ačiū už visus pusryčius.
IK nu bet kokia nesąmonė, prekė lietuviška, o rašo, kad lenkiška. Kažin kodėl taip.
Mažoji kai įstojo tai msžai salotų besuvalgau. O tai mes abi bliūdais kabindavom. MB tik porą šaukštų. Kartais net tingiu pjaustyt dėl savęs vienos, tie 2 įaukštai nesiskaito.
Susinervinau: Augalų apsaugos tarnyba nebeleidžia įvežti trečiųjų šalių sėklų ir augalų, nebent nedidelį kiekį savo reikmėms. O aš užsipirkau iš Ukrainos ir Rusijos pomidorų sėklų Kažin, kaip man dabar legaliai praeiti su tais daigais iš rusiškų sėklų? Augalų apsaugos tarnyba mane tikrins kitais metais... Ar iš viso dabar geriau nesėti, geriau pirktis Sėkluvos ar Baltik seeds sėklas ir ramiai gyventi?
Labas rytas.
Laba,
Kadangi soti tai tik agurkiukus sugraušiu.
Kadangi soti tai tik agurkiukus sugraušiu.
SP, sėkis juos ir pervadink kokiu lietuvišku pavadinimu kaip savo selekcijos veislę. O kur nori rodyti sėklų kilmę ? Augindama daigus nurodyk, kad iš savos sėklos ir tiek žinių ? Iš kur sava ? Gi šimtą metų teta augino, paskui aš auginu... Dėl viso pikto nusipirk po pakelį su sertifikatais kažkokių panašių. Užsisakydama iš kitų šalių parsisiųsk savo mamos vardu ar vaikų vardu. Neatkapstys. Visa laimė, kad kuo daugiau viskas kompiuterizuota, skaitmenizuota, tuo didesnis bardakas ir nesusikalbėjimas tarp žinybų. Jau senokai žinau, kad kairė nežino , ką daro dešinė. Tai nutaisai naglą snukį ir paaiškini vėjus. Gi svarbu, kad popieriai tvarkingi būtų, o kaip bus iš tikrųjų.. na kam tai rūpi ?
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 12 12, 14:43)
SP, sėkis juos ir pervadink kokiu lietuvišku pavadinimu kaip savo selekcijos veislę. O kur nori rodyti sėklų kilmę ? Augindama daigus nurodyk, kad iš savos sėklos ir tiek žinių ? Iš kur sava ? Gi šimtą metų teta augino, paskui aš auginu... Dėl viso pikto nusipirk po pakelį su sertifikatais kažkokių panašių. Užsisakydama iš kitų šalių parsisiųsk savo mamos vardu ar vaikų vardu. Neatkapstys. Visa laimė, kad kuo daugiau viskas kompiuterizuota, skaitmenizuota, tuo didesnis bardakas ir nesusikalbėjimas tarp žinybų. Jau senokai žinau, kad kairė nežino , ką daro dešinė. Tai nutaisai naglą snukį ir paaiškini vėjus. Gi svarbu, kad popieriai tvarkingi būtų, o kaip bus iš tikrųjų.. na kam tai rūpi ?
O nėra reikalavimo daigams iš savo sėklos? Aš neturiu teisės, neturiu leidimo dauginti. Pildydama dokumentus nurodžiau, kad auginu pomidorų daigus ir prekiauju. Paklausė, o iš kur sėkla. Atsakiau-iš prekybcentrių, pakeliuose. Aaa, sako, tai pasilikite tuos pakelius, kaip įrodymą, kad sėkla saugi. Taip iki to laiko ir dariau, prisikaupiau sėklų pakelių nuo visokių gėlių, net daugiamečių Kad įrodymą turėčiau, jog pati išauginau, iš ES sėklų. Ir nusipirkau sėklų rusiškų, su gražiais pakeliais, galvojau, irgi parodysiu pakelius-juk puikiai ten matosi, kad tirta tokioje ir tokioje įstaigoje, kokybės ženklai ir bla, bla.
Dabar ir pasimečiau...
Nerodyk tų rusiškų pakelių. Nėra didesnės biurokratijos kaip ES, nėra labiau pasikėlusių savo vertę institucijų, kaip ES. Ne ES zonoje gyvena kažkokie pusžmogiai, nieko nesuprantantys apie civilizaciją. Turiu blogą pavyzdį. Prieš kokius 10 metų nusipirkau amerikietišką skardinį sandėlį iš surenkamų segmentų. Kadangi mano dvaras buvo paskelbtas regioniniu parku, tai ten galėjau tik šuns būdą pasistatyti. Jokių didesnių statybų nė mur mur. Ilgai ir nuobodžiai rašinėjome visokioms instancijoms, kieme pabuvojo pusė Seimo narių. Gal po 6-7 metų daužymosi į sieną pagaliau tas plotas buvo išmestas iš regioninio parko teritorijos. Kaip matei, staigiai pasistačiau saugyklą. Norėjau tuo pačiu surinkti ir sandėlį technikai. Ir čia stop. Konstrukcijos amerikietiškos. Firma, jas pardavusi , užsilenkė be pėdsakų. Iš kur gauti EC sertifikatą ir tuo pačiu leidimą statyti ? Nesvarbu, kad pagal aprašymą tie sandėliai Amerikoje turi atlaikyti apie 1 metrą sniego apkrovą ir uraganą. Nėra pisulkos - nėra statinio. Nori statyti - darykis ekspertizę, kad ten ne popierius, o metalas, kuris atitinka visus ES reikalavimus. Pasakė kainą- prisėdau. Bandėme eiti per kitą firmą - atmetė. Tai ką daryti ????
Labas rytas.
Na nors vieną gerą įstatymą priėmė seimas.Į armiją ims jaunuolius nuo 18 iki 23 metų.Nesamonė buvo kai 26 dar ima į armiją,žmogus jau būna susitvarkęs gyvenimą,šeima,paskolos,o čia bac armijon. :blink:Paankstino ir ėmimą ir teisingai,jei nenori mokytis,eik armijon,gal čia užsikabinsi?
QUOTE(IngridaB @ 2019 12 13, 09:49)
Na nors vieną gerą įstatymą priėmė seimas.Į armiją ims jaunuolius nuo 18 iki 23 metų.Nesamonė buvo kai 26 dar ima į armiją,žmogus jau būna susitvarkęs gyvenimą,šeima,paskolos,o čia bac armijon. :blink:Paankstino ir ėmimą ir teisingai,jei nenori mokytis,eik armijon,gal čia užsikabinsi?
Taip, man irgi gaila protingų, mokslus baigusių žmonių, kuriuos priverstinai ima į kariuomenę. O tu piemenų, kurie po vidurinės valkiojasi pakrūmėmis-kaip tai ne. Toks įspūdis, kad Valstybei lengviau surinkti sąžiningus mokesčių mokėtojus, nei sugaudyti visus pacukus bedarbius.
QUOTE(sena pažįstama @ 2019 12 13, 10:14)
Taip, man irgi gaila protingų, mokslus baigusių žmonių, kuriuos priverstinai ima į kariuomenę. O tu piemenų, kurie po vidurinės valkiojasi pakrūmėmis-kaip tai ne. Toks įspūdis, kad Valstybei lengviau surinkti sąžiningus mokesčių mokėtojus, nei sugaudyti visus pacukus bedarbius.
Taigi protingų žmonių ir armijai reikia, ne tik patrankų mėsos ...
Jei aš būčiau valdžioj priimčiau vieną įstatymą - visi kas dirba valdiškuose darbuose , ty biudžetinėse įmonėse , privalo būti atitarnavę armijoj . Jei nori gyventi iš mokesčių mokėtojų pinigų , tai turi mokėti savo baudžiauninkus ir apginti .