Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Kas čia dabar? Antra diena visi streikuojat?Prieš ką? Dėl ko? mirksiukas.gif
SP, siaubas, tu jau sėji blink.gif Kiiiieeeek elektros sudegs daigams apšviesti blink.gif Negi nepaaugtų pasėti sausio mėnesį? mirksiukas.gif Nors apie sėją jau ir aš galvoju, bet sėsiu tik gegužės mėnesį , nu gal balandžio gale biggrin.gif .IK, kaip manai, ką galėtum patarti, kaip man pasiauginti didelius pašarinius griežčius-sėtiniais pas mus vadina? Sėjau šiemet, bet tik keli didesni paaugo, dauguma ne ką storesni, nei kopūsto šerdis ax.gif Pasirodo, mano banda juos daug skaniau ėda, nei pašarinius burokus.Ėstų taip pat skaniai ir kopūstus, bet gal nuodėmė kopūstais gyvulius šerti ax.gif Reiktų mažiausiai 300vienetų pasiauginti.Prie namų apie 15 arų dirbamos žemės, daržovių sėjomaina vyksta, bet tik tame plote, tai paplitęs kopūstų šaknų gumbas.Kaip tą ligą išsinaikinti?Kopūsto galvai ne taip kenkia, paauga nors ir mažesnė, bet čia derlius -šaknys.Turim kelis ha toli nuo namų, pamiškėje, tad auginti vagą griežčių šalia bulvių neapsimokės, žvėrys nuės.Vyras rudenį pyks, kai, nukasus bulves, norės sėti žieminius kviečius ir ta vaga maišys, o rauti bus dar anksti.Mano tokios žemiškos problemos, pirmus metus pašarui šiemet griežčius auginau, pabandymui.
Atsakyti
Koks streikas ? Darbo iki soties. Pekinus vyniojame nuo ryto iki vakaro. Kasdien bent po 4 tonas. Atsigulus rankas skauda ir sapnai vien apie pekinus. Dar ir laukuose buvo, vakar priekabą parsivežėme. Kurie nepernokę - gražu žiūrėti. Žali kaip rūta, ir šaltis nepakenkė.
Griežčius reikia auginti daigais, kaip ir kopūstus. Tręšimo fono reikia gero. Labai patiks mėšlas, ir daug. Ir daug azoto. Kadangi nuo kopūstinės musės galėsi palieti kokiu insekticidu po pasodinimo, tai jeigu vėliau kirmėliukai pavagos kotą, labai nenukentės.
Šaknų gumbas kenkia rūgščiose dirvose. Šarminėse jo paprasčiausiai nebūna. Olandai pasakojo, kad pas juos kopūstai kai kur eina monokultūra virš 25 metų blink.gif Pakalkink ir bandyk auginti. Ne visuose juk gumbas bus. Ir gumbai gal bus žemiau, ne pačiose šakniavaisiuose. Pagaliau pagalvok apie palaistymą Previcuru arba Signum. Dėl pastarojo - tai pati sugalvojau. Labai jau plataus spektro fungicidas, manau, ir gumbas gali jo bijoti.

Beje, jeigu nori papigiai sėklų, paskambink į Sėkluvą ir užsisakyk nefasuotų. Kam tau už popieriuko grožį mokėti ? Gali dar pasiauginti kaliaropių. Gal irgi gyvuliai mielai graužtų ?
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,
Ingrida nežino kaip mus belepinti , pusryčiams net pyragų prikepa ... Dėkui brangioji 4u.gif 4u.gif 4u.gif O valgančių tai nėra .
IK žinai , kas yra abydana - mažuosiuose prekybos centruose ( iki , rimi ) , tai nei lietuviško pekino gausi , nei lietuviško kalafijojo ar brokolio . Pekinai lenkiški , o brokoliai su kalafijorais ispaniški . Po kryžių prie kiekvieno pastatyti ... Reikia į didesnius važiuoti , ten rasi .
Atsakyti
QUOTE(bangelee @ 2019 12 06, 17:37)

SP, siaubas, tu jau sėji blink.gif Kiiiieeeek elektros sudegs daigams apšviesti blink.gif  Negi nepaaugtų pasėti sausio mėnesį? mirksiukas.gif

Tai kasmet dirbtinį apšvietimą kambaryje kabinu, nieko nauja. ax.gif Gyvenu tada kaip operacinėje biggrin.gif Man patinka: šviesu, šilta, augalų pilna, vos ne šiltieji kraštai thumbup.gif biggrin.gif O yra ilgo augimo augalai, tokie, kaip begonijos, kaip ledinukės, žemuogės, jei noriu gegužę pražydinti, tai privalau sėti gruodžio pradžioje. Šiandien, galvoju, jau ir surfinijas sėsiu. ax.gif
Atsakyti
SP, pagarba mirksiukas.gif
IK, taip, pas mus žemė rūgšti.Mėšlo jau kelinti metai nelieka, džiaugiuosi, kad bent bulvėms nuveža(neveltui ta patarlė yra: karvelė-ilga paltelė.Buvo karvės , niekada net nepagalvojau, kad mėšlo neturėsiu, o dabar iš kelių kiaulių ar vienos kitos ožkos nieko nelieka, vištos kas kartą krūvą paskleidžia, nieko per metus neprisikaupia).Bandysiu daryti kaip svogūnams, pavasarį, kai padarys vagas, pelenų ant tų vagų postoriai pabarstysiu.Svogūnus kartais net dygstančius baltai apibastau-vagos iš tolo baltuoja, bet greit nulyja, susimaišo ravint, nieko nebesimato, derlius paauga gražus.Chemijos daržovėms nemėgstu, bet tikrai neatiduodu jų vabalams.Jei labai reikia, decį ar actarą panaudoju Nuo ligų kažkaip netenka panaudot, vienais metais nuo bakterinio puvinio esu praradusi visą kopūstų derlių, nieko, išgyvenom biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Bangele, nuo bakterinio puvinio anei jokių vaistų dar neišrasta.

Bet tu dolomitmilčių pabarstyk. Vien pelenais nesukelsi PH.

Dusia, jau keli mėnesiai IKI sistemoje tik mano ir niekieno daugiau pekinai guli. O užrašyta, kad lenkų. Aš tai savus atpažįstu iš to, kad užvyniota viršūnė. Lenkai taupo plėvelę, dažnai jų eina melsva, žalsva ir viršūnė atvira, o lapai žalesni. Kopūstai, burokėliai irgi mano dažnai ten būna. Vasarą ėjo mano brokoliai.
Atsakyti
IK, bet tai NETEISINGA rašyti, kai produkcija yra tavo, o užrašyta lenkų.Čia jau žmogaus teisių pažeidimas!.Dažniausiai kaip tik atbulai parašo-ypač vasaros pradžioje, turguje tiekia lenkai pomidorus pavyzdžiui arba braškes, o rašo kad lietuviški.Ir tada žmonės skundžiasi Aš savo pažįstamiems, kaimynams, draugams esu senai pasakius, kad IKI yra mano kompiuterinės pažįstamos mirksiukas.gif pekino kopūstai, kad ji jų augina net 12 ha blink.gif .Dabar išeina, kad ir aš apgaunu biggrin.gif .Bet anksčiau būdavo rudom raidėm etiketė, ir tavo pavardė parašyta, kad iš tavo ūkio.Šiemet dar nepirkau, nežinau.Dar turiu iš daržo šiandien nurautų daikonų ir porų atsargų, svogūnų laiškų, tokių poprasčių salotų ir špinatų šiltnamyje, , na ir pilną sklepą visokių atsargų biggrin.gif Tik valgyt nėra kam ax.gif
Reikės atkreipt dėmesį, dolomitmilčių nusipirkti, dar reikia rūgščių durpių, reiks nulėkt į miestą kokį savaitgalį ax.gif
Atsakyti