Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Ar kovo 8 proga pasikeikti galima?
Savaitgalį išpikiavau kobėjas į kabančius vazonus. Jau tokios lepios gėlės, jau taip sunkiai dygo... Nu bet išdygo, kankinosi numestos ant palangės. Nusprendžiau palepinti:išsodinau, nunešiau į šiltnamį, šiltai viršuje pakabinau wub.gif O jos, zarazos, ėmė ir nuvyto, tarsi juoda kojelė būtų nušienavusi... blink.gif
Atsakyti
Laba,

SP tokiu atveju pasikeikt galima nepriklausomai nuo to kokia diena 4u.gif Gaila, laiko, įdėto darbo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 08 kovo 2017 - 20:15
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 03 08, 19:39)
Ar kovo 8 proga pasikeikti galima?
Savaitgalį išpikiavau kobėjas į kabančius vazonus. Jau tokios lepios gėlės, jau taip sunkiai dygo... Nu bet išdygo, kankinosi numestos ant palangės. Nusprendžiau palepinti:išsodinau, nunešiau į šiltnamį, šiltai viršuje pakabinau wub.gif O jos, zarazos, ėmė ir nuvyto, tarsi juoda kojelė būtų nušienavusi... blink.gif

SP imk 4u.gif Ir keikis garsiai smile.gif
Tu jas tik išsodinai ir iš karto į saulę ?
Mano Bobutė netgi savo raudonus "muškatielius" persodintus savaitę ant saulės nestatydavo smile.gif Esu gavus barti vaikystėj- vazoną perstačiau smile.gifsmile.gif Tai aš kažkaip išmokus tą pamoką - persodinu - ir į pavėsiuką. Kol šaknys įsikabins . Kokias 3 dienas, nes kaip bobutė tiek laiko neturiu, kad savaitei biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
kobejas kažkada sodinau tiesiai i dirva ir tai galingi vijokliai išaugo, jos labai spartaus augimo ir megstančios pavesius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 08, 21:25)
SP imk  4u.gif  Ir keikis garsiai smile.gif 
Tu jas tik išsodinai ir iš karto į saulę ?
Mano Bobutė netgi savo raudonus "muškatielius" persodintus savaitę ant saulės nestatydavo smile.gif Esu gavus barti vaikystėj- vazoną perstačiau smile.gifsmile.gif  Tai aš kažkaip išmokus tą pamoką - persodinu - ir į pavėsiuką.  Kol šaknys įsikabins . Kokias 3 dienas, nes kaip bobutė tiek laiko neturiu, kad savaitei  biggrin.gif

Visus augalus persodinusi nešu į šiltnamį, čia ne keli daigai, kad gaudyčiau pavėsius po pikiavimo blush2.gif Ir saulės, kaip tyčia, nebuvo, vadinasi, jos kaltinti negalime.
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 09, 08:56)
kobejas kažkada sodinau tiesiai i dirva ir tai galingi vijokliai išaugo, jos labai spartaus augimo ir megstančios pavesius  mirksiukas.gif

Visur rašo, kad mėgsta saulėtą vietą, nes kai lietinga vasara ar kai auga pavėsyje-žydi negausiai.
Mano įtarimas, kad vis tik jos pašalo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 09 kovo 2017 - 16:37
SP, gali ir nuo streso. Ant palangės nebūna UV spindulių, šiltnamyje būna. Jeigu lapai vešlūs, prisigaudė jų ir be saulės. Geriausia, jei nėra pavėsio, išsodintus pridengti agro dviem ar vienu sluoksniu, bent kelioms dienoms.
Apšalimo požymiai : pavandeniję, vėliau nekrotizuojantys audinai. Augimo kūgeliai pažeidžiami rečiau, o šaknys išvis retai. Labai panašūs ir nudegimo požymiai. Pasižiūrėk, gal galima atgauti. Apipurški vandeniu, apdengi agro.
Jeigu lapai tiesiog nuleipo - neteko daug šaknų masės ir nuvyto. Tada tik purškimas kas kelios valandos. Arba persodinant reikia apkarpyti lapukus, kad sumažėjusios šaknys sugebėtų aprūpinti lapus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 09 kovo 2017 - 18:59
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 09, 19:57)
SP, gali ir nuo streso. Ant palangės nebūna UV spindulių, šiltnamyje būna. Jeigu lapai vešlūs, prisigaudė jų ir be saulės. Geriausia, jei nėra pavėsio, išsodintus pridengti agro dviem ar vienu sluoksniu, bent kelioms dienoms.
Apšalimo požymiai : pavandeniję, vėliau nekrotizuojantys audinai. Augimo kūgeliai pažeidžiami rečiau, o šaknys išvis retai. Labai panašūs ir nudegimo požymiai. Pasižiūrėk, gal galima atgauti. Apipurški vandeniu, apdengi agro.
Jeigu lapai tiesiog nuleipo - neteko daug šaknų masės ir nuvyto. Tada tik purškimas kas kelios valandos. Arba persodinant reikia apkarpyti lapukus, kad sumažėjusios šaknys sugebėtų aprūpinti lapus.

Šiltnamio plėvelė mano ta brangi, kur nepraleidžia UV, plius, dviguba, t.y. su oro tarpu. Ar pašalo, ar kojelė, nežinau, per vidury stiebo kaip pirštais suspausta, visa viršūnė guli nugriuvusi, sakyčiau, juodoji kojelė, taip jau su daug daigų pomidorų pernai mačiau... Kažin, o jei man tą virūnę nuimti ir bandyti įšaknydinti, prigytų?
Atsakyti
Ar prie žemės perspausta ? Ar kiek aukščiau? Ar pajuodęs perspaudimas ir pavandenijęs, ar toks padžiūvęs? Jei palei žemę, pajuodę, pavandeniję - juodoji kojelė. Jeigu aukščiau - saulės nudegimas. Bandyk įšaknydinti, gal pasiseks. Jeigu nususo virš tikro lapo, kerpi ir lauki atželiant.
Atsakyti
Labas rytas.
Mes vakar jau girdėjome parskridusią lakštingalą. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 10 kovo 2017 - 08:00

Labas rytas,
IK, kaip sveikata?
Prašau patarimo. Mano dalis paprikų patapo labai ilgais kotais. Ar persodinant galiu kaip pomidorų kotelius pavyniot ir užkast iki skilčialapių? Ar jas reikia sodinti stačiai?
O gal dar anksti jas persodinėt, gal dar gali augti kur auga?
Atsakyti
Ačiū, vargstu su vaistais dvokiančia burna. smile.gif
Dėl paprikų
Gali tik truputį palenkti, tik nepersistenk. Palik virš žemės paviršiaus dalį to ilgo koto. Sustiprės ir sutvirtės. Persodinti būtina, nes kuo vėliau tą procedūrą atlieki, tuo ilgiau serga. Jos nemėgsta persodinimo. Nors palauk, atrodo pas tave kiekviena su atskira šaknų sistema. Tai gali dar palaukti, kol susilies lapais. Paprastai augalai kiek užima ploto lapija, tiek šaknys. Tada iškelsi su visu gumulu atsargiai ir į naują vazoną.
Joms per šilta ir saulės per mažai. Matau, ant palangės gyvena ir dalį šviesos užstoja rėmas. Ką nors dedi po apačia, kad ir dėžę, ant jos sustatai daigus. Dar bent nakčiai kažkaip izoliuok nuo radiatoriaus šilumos. Ar nėra užuolaidos? Dada ją užlenki, pakiši po dėžute ir per naktį jau vėsu, radiatorių šiluma eina į kambarį, o ne daigus šildo. Žodžiu, kažką sugalvok, kad būtų naktį šalčiau. Dabar i balkoną dar negali mesti nakčiai, nes ženkliai per šalta, sustos augimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 10 kovo 2017 - 08:38