Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Laba,

įprastai tai sakyčiau, kad lietus nervina, o dabar kiekvienu lašu džiaugiuosi. Tragedija kažkokia su sausra.

Ingrida, išsikepiau obuolių pyrago, kol aš šiltnamį tvarkiau MB nuo obels viršūnės kelis obuoliukus nupurtė. Jų jau nei su kopėčom nepasiekiau.

Patingėjau fotografuot, lauke nusiskyniau paskutinius pomidoriukus  :B  Ingrida beje tuos geltonus. Nu nemėgstu geltonų, bet šitie stebuklingi. Šiltnamyje beveik visi pomidorai nušalo, o keli daigai liko beveik šalnos nepaliesti. Toje vietoje iš vidinės pusės pavasarį tulinę užolaidą buvau užkabinusi, tai matyt ji man vasarą ne tik nuo saulytės, bet ir dabar nuo šalnų  apsaugojo.

Dumplūnių taip ir nesulaukiau, neprinoko  :unsure: 

Žiemai šaldymui buvau krapų pasėjusi, bet sausa buvo, dabar šalnos, bet gyvi, bet jau mažuliukai, turbūt nebeužaugs. Teks petražolėm žiemą tenkintis.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Niurzgiuk,mano irgi noko gausiai ir gerai tie geltoni.Man atrodo čia sėklos iš aliexpres. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(buvusioji @ 2019 09 30, 19:49)
La,prapuole visos smile.gif Vel lyja,ir smarkiai.IK kaip tavo laukai?Nepaskendot?



Kadangi jau buvo sausoka, lietaus kaip ir reikėjo. Mano brokoliai dar auga. Šiandien buvo užsakymas 60 kg pripjauti, tai nulėkusi jau greitai pritvarkiau, gal per pusvalandį. Ir tai rinkau praktiškai nestandartinius pagal formą , dydį .Paaugo ženkliai per kelias dienas.
Ir dabar lyja. Reikės rytoj siųsti komandą ir morkas nurauti, gerai raunasi, nereikės nė atkelti.

Dar bulves reikės nusikasti, dvi savaitės darbo. Svogūnus pabaigėme tvarkyti. Pradėsime po truputį kopūstus kirsti.

Mano dumplūnės irgi neprinoko.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Mano dumplūnės dar noksta šiltnamyje.Kažin kažin ar spės? ax.gif
Atsakyti
Mano dumplainių dalis sunko - na koks 10 litrų krepšiukas. Tik viršūnės pilnos žalių. Ir nežinau ar ilgai laikysis sunokėliai , šalnos gavo . Viena bėda- mudu su MB nemėgstam , gerai būtų , kad ilgiau laikytus valgytojų sulauktų ( vaikų ) . Jiems skanu .
Šiandien bandysiu daryti šita :patrovą žiemai . Dalis čilių ir paprikų žalių teko nuskinti po šalnų . O čia kaip tik reikia nesunokusiu .

Atsakyti
Dusia, neatidaro kompas tavo patrovos . mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 10 02, 20:04)
Dusia, neatidaro kompas tavo patrovos . mirksiukas.gif

Žodis „cicak“ iš armėnų kalbos verčiamas kaip pipiras, bet ne bet koks, o tas, kuris tinka sūdymui. Tradiciškai naudojamas žalias aštrusis ankštinis pipiras, kuris, skirtingai nuo raudono, yra švelnesnio skonio. Pikantiškas raugintas užkandis tradiciškai patiekiamas prie mėsos, per kartą suvalgomi keli vienetai!

Cicako recepte labai svarbus pasiruošimo periodas, juk šviežias pipiras, kaip taisyklė, nenaudojamas. Ankštys išdėliojamos ant stalo ir duodama joms pradžiūti 2 ir net 3 dienas, kad jie truputį suvystų. O toliau jau nesunku – marinatas ir presas.

Ingredientai:
čili pipirai 4 kg
česnakas 100 g
juodųjų pipirų žirneliai 17 vnt
lauro lapai 10 vnt
vanduo 5 l
druska 280 g
Paruošimas
1. Porą dienų džiovintus pipirus šakutės ar dantų krapštuko pagalba subadykite įvairiose vietose. Paimkite gilų indą, geriausiai tiks didelis puodas.
2. Paruoškite viską sūrymui: česnaką supjaustykite plonomis plokštėmis, o druską ištirpinkite nurodytame vandens kiekyje.
3. Į gilų indą, kuriame jūs ruošiatės rauginti pipirus, dėkite ingredientus sluoksniais: pradžioje daržovės, paskui truputį česnako,pora lauro lapų ir keli pipiro žirneliai. Eiliuokite iki pat viršaus.
4. Užpilkite pipirus sūrymu ir uždėkite presą. Laikykite užkandį kambario temperatūroje kol pipirai pagels. Procesas gali užimti nuo 2 (per karščius) iki 5 (įprastoje kambario temperatūroje) dienų.

Armėnai ruošia žalius pipirus žiemai, dėdami juos į sterilizuotus stiklainius. Nebūtina, kad cicakas būtų hermetiškai uždarytas, svarbu,kad jis stovėtų vėsioje vietoje (šaldytuve jis laikosi iki metų) . Jei norite paįvairinti pipirų receptą, įdėkite paprikos tiek, kad santykis būtų 2:1. Užkandis gaunasi su ugnele, kaip reikiant.

https://sketis.lt/ci...use-stiklainio/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 03 spalio 2019 - 07:49
Gaila, neturiu tiek čilių.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 10 03, 12:21)
Gaila, neturiu tiek čilių.


Taigi nebūtina daryti pilną normą , galima ir puse ar dar per pusę smile.gif Aš čilių dėsiu gal trečdalį , likę bus neprinokę paprikos ... čiut čiut macnumo bus ir gana .
Atsakyti
Gera mintis. Šiandien dar po lapais tris kibirus paprikų radau. Jau nė nežinau, ką su jomis bedaryti. Prišaldyta, prikonservuota, valgyta atsivalgyta.
Atsakyti
IK,kaip gerai nuskambejo...radau :lo
Atsakyti