Labas rytas.
Niurzgiuk,kol kas turiu pusę kibiro spanguolių.Tik neperrinktos dar.
Sunkiai vakar rinkosi,jau labai išuogauta,pagal telefoną praėjome 10 km.Tai kad eiti lygiu keliu,teko per krūmokšnius spaustis,visaip.
Užsispyriau atrasti vietą,kur su mama bruknes rinkome vasarą.Ten nuo kelio toli,reikia pereiti visą pelkę.Bet davažiuoja keliukas.Vakar po uogavimo užsispyriau surasti,nes ten tada radome baravykų. Atskaičiavau panašiai kur gali būti.Nemoku perteikti koks paslaptingas ten miškas.Iki galo bijojau važiuoti,o ir nebūčiu turbūt davažiavųsi.Palikau mašiną ir ėjau pėščia.O miško paslaptingumas,toks kaip pasakoje,medžiotojų bokštelis šabakštyne toks stūkso.Griovys nemažas šalia teka,ten matyt bebrų buveinė. Nes pilna urvų,pagalvojau va ten vyksta gyvenimas garantuotai ūdros irgi gyvena.Nes ten tikrai retai kas užsuka. bET NUĖJAU IKI TOS VIETOS KUR RUNKOME BRUKNES.tEN KAŽKADA GAL KOKIUS ŽVĖRIS LAIKĖ,APTVARAI IŠGRIŪVĘ.Kas nori paslaptingumo galiu nuvežti.Bet grybų-tik storalūpiai ir tamsieji grūzdai. Bet kažkas privažiuoja,tik su džipu,nes matosi vėžios ratų.
Paslaptingame miške net grybai auga ant skruzdėlyno.Kaip gyventojoms netrukdo?
IŽPAŽINCIS.
Labų rytų kunigėli,
Šanakc griekų padariau,
Visų nakcį pas Anelkų,
Aš visap su ja dūkau...
Gėrėm vynų, gėrėm alų,
Valgėm lašinius, kumpius...
Darėm ty visokį galų,
Kasėm viens kitam pecius...
Ne cik kuprų ji man kasė,
Dar ir kap ty kų gerau,
Nu ir aš, kų cik ji pašė,
Jai nuok dūšios pakasiau.
Kunigėli, kap jaunikliai,
Dūkom visų nakc, Dievaž,
Neturėjom kadu migci,
Kėlė jau gaidziai vištas...
---Neskubėkit, ponas Jonai,
Viskų man ramiai sakyk,
Kas gi buvo ty per monai,
Tu man smulkiai apsakyk...
Kur gyvena ta Anelka,
Ar kaimynų ty yra,
Ar ji gere arielkucį,
Nu ir lovon, ar bistra?
Ar neturi jinai vyro,
Ar vaikų, pas jų nėra,
Ar ji yra būdo cyro,
Ar priimtų ji mane?
---Tu Jonuli, kap prieš Dzievulį,
Viskų man dartės išdėk,
Ir mani tu kitų dzienų,
Pas Anelkų palydzėk...
Tadu viskų tau atlaisiu,
Dovanosiu tau griekus,
Ir in priekį, dar tau laisiu
Padaryc penkis, kokius.
Patersiu eteri
Labų rytų kunigėli,
Šanakc griekų padariau,
Visų nakcį pas Anelkų,
Aš visap su ja dūkau...
Gėrėm vynų, gėrėm alų,
Valgėm lašinius, kumpius...
Darėm ty visokį galų,
Kasėm viens kitam pecius...
Ne cik kuprų ji man kasė,
Dar ir kap ty kų gerau,
Nu ir aš, kų cik ji pašė,
Jai nuok dūšios pakasiau.
Kunigėli, kap jaunikliai,
Dūkom visų nakc, Dievaž,
Neturėjom kadu migci,
Kėlė jau gaidziai vištas...
---Neskubėkit, ponas Jonai,
Viskų man ramiai sakyk,
Kas gi buvo ty per monai,
Tu man smulkiai apsakyk...
Kur gyvena ta Anelka,
Ar kaimynų ty yra,
Ar ji gere arielkucį,
Nu ir lovon, ar bistra?
Ar neturi jinai vyro,
Ar vaikų, pas jų nėra,
Ar ji yra būdo cyro,
Ar priimtų ji mane?
---Tu Jonuli, kap prieš Dzievulį,
Viskų man dartės išdėk,
Ir mani tu kitų dzienų,
Pas Anelkų palydzėk...
Tadu viskų tau atlaisiu,
Dovanosiu tau griekus,
Ir in priekį, dar tau laisiu
Padaryc penkis, kokius.
Patersiu eteri
Buvusioji,
Lyja, tai išsikepiau prie kavos biskvitą, pertepsiu, bus liuks, bo jau krautuvinį sausainį teko krimsti😀
Ir dar mišrainę su pupelėmis kartoju, nes šeimyna gerai įvertino.
Lyja, tai išsikepiau prie kavos biskvitą, pertepsiu, bus liuks, bo jau krautuvinį sausainį teko krimsti😀
Ir dar mišrainę su pupelėmis kartoju, nes šeimyna gerai įvertino.
Liniuk,mišrainę į eterį.Čia žiemai ar dabar?
Buvusioji- kaip man patinka tarmiškai,kai kalbama,o dar jei žemaitiškai............. Buvau buvau paklydųsi,vieną kartą su mama miškininkai lapkričio gale net parvežė iki mašinos.Kaip be to?
Pabandžiau sesi padaryti jūros tema gimtadieniui(myli jūrą).Pabandžiau vakarykštį Beatos obuolių keksiukų receptą,pasakysiu skonį,kai nusivešiu į balių.Vietoje šilauogių dėjau spanguoles ir avietes,labai tik matosi minkštas,liūla.
Buvusioji- kaip man patinka tarmiškai,kai kalbama,o dar jei žemaitiškai............. Buvau buvau paklydųsi,vieną kartą su mama miškininkai lapkričio gale net parvežė iki mašinos.Kaip be to?
Pabandžiau sesi padaryti jūros tema gimtadieniui(myli jūrą).Pabandžiau vakarykštį Beatos obuolių keksiukų receptą,pasakysiu skonį,kai nusivešiu į balių.Vietoje šilauogių dėjau spanguoles ir avietes,labai tik matosi minkštas,liūla.
Ingrida, koks gražus tortas
Iškart pagalvojau, kad kokią kompoziciją iš smėlio ir kriauklių supylei, nu dekorui. O čia, pasirodo, tortas. Kaip taip galima, a?
Liniuxx, o m išrainės receptas sunkus? Gal pasidalintum?
Buvusioji, linksmas pasakojimas Man irgi tarmiški dalykai labai patinka
Iškart pagalvojau, kad kokią kompoziciją iš smėlio ir kriauklių supylei, nu dekorui. O čia, pasirodo, tortas. Kaip taip galima, a?
Liniuxx, o m išrainės receptas sunkus? Gal pasidalintum?
Buvusioji, linksmas pasakojimas Man irgi tarmiški dalykai labai patinka
Labas rytas.
Oi ne Žolyte,čia dekoras,smėlis.O pyragas skanus gavosi,šlapias,rekomenduoju,šiandien kepsiu kaip keksiukus.
Oi ne Žolyte,čia dekoras,smėlis.O pyragas skanus gavosi,šlapias,rekomenduoju,šiandien kepsiu kaip keksiukus.
Mišrainė žiemai, reikia pažaisti kol supjaustai, bet daug gaunasi iš 1 normos,apie 10 litrų.
3kg nuluptų pomidorų, 3 kg virtų morkų, 1.5litro pupelių išvirti, 1,5 kg svogūnų patroškinti aliejuje, kokios 9 paprikos.1.5 stiklinės cukraus, 3 šaukštai druskos, 0.5 litro aliejaus, 1 šaukštas acto esencijos. Nežinau, ar be acto būtų blogiau, bet, kas darė sakė, reik esencijos. Tai ir aš pyliau. Viską sudėjus dar pavirti kokias 10 min. Skani viena, galima ir į sriubą at kokį troškinį
3kg nuluptų pomidorų, 3 kg virtų morkų, 1.5litro pupelių išvirti, 1,5 kg svogūnų patroškinti aliejuje, kokios 9 paprikos.1.5 stiklinės cukraus, 3 šaukštai druskos, 0.5 litro aliejaus, 1 šaukštas acto esencijos. Nežinau, ar be acto būtų blogiau, bet, kas darė sakė, reik esencijos. Tai ir aš pyliau. Viską sudėjus dar pavirti kokias 10 min. Skani viena, galima ir į sriubą at kokį troškinį
Labas rytas.
Mergaitės smėlis čia ne tortas,dekoracija.
O mes vakar su mama važiavome link Viešintų,kai buvo daug grybų.Ir pš du baravykai gerai ir du lepšiai,mama vieną raudonikį.Peršlapome iki siūlelio.kelis krtus priklydome,nežinomas miškas. Galiausiai grįždamos užsukome į savo girią,pilną grybautojų,tai nor voveraičių pasirinkome.Nėra nėra pas mus grybų kaip žemaitijoje.