Išprotavau tik tokius patarimus
- galima kiek padidinti druskos kiekį
-prieš dedant rauginimui nuplovus dar ir nuplikyti.
-galimai dėl vėsaus oro agurkai sukaupia nepakankamai cukraus. Galima bandyti dėti po šaukštelį cukraus į stiklainį
Dėkui , irgi taip galvojau , kad kažkas ne tokio papuolė (
Raugiau ne pirmą kartą šiemet : einamam valgymui buvo puiku ... Atėjo laikas žiemai pasiraugti , suminkštėjo . Vienžo kaitinsiu stiklainius , plikysiu agurkus ir tt .
Buvusioji gaidys fainuolis , nėr ko kaime ilgai drūnyt
O mano agurkai tik neseniai pradėjo augti.Bet kokio skanumo nesu turėjųsi,saldūs,sėklos mažytės,nepamenu sėklų pavadinimo,nes pirkau kelių rūšių.Kiti tik pradeda augti.Net neraugiu,skanu valgyti žalius.O ir pirkau iš maximos. Į turgų nuvežu,vos spėju išsikrauti iš karto nuperka.Dar ir po ne daug prirenku.
O aš galvojau, kad vienintelė tokia esu, kuri tik pradeda skinti agurkus. Na šiltnamyje turiu pora daigų, tai ten jau seniai skinu, bet lauke tik šią savaitę prasidėjo
Pradėjau pomidorų sulčių gamybą. Nusipirkau tokią sulčiaspaudę. Kol įsicinkinau, kas ir kaip, virtuvė - kaip skerdykla. Pirma pakaitinus, pravėsus pilu marmalą ant sieto, o tirščius pablenderiavus praleidžiu per tą stebuklinę mašinką. Na, beveik sausos išspaudos eina. Užskaitau.
Labas rytas.
Merkia,bet jau reikėjo.
Bandysiu vakare,jei užteks jėgų,įvairesnių belgiškų vaflių iškepti.
Lyja. Daržui tai gal ir šaunu, bet aš tai atostogauju prie ežerų.
Voveruškų kiek tik noriu. Pavalgėm, daugiau nerenku, kitiems bus.
Ką pagaminti iš persikų ? 7 vasarą medis kai davė derliaus... Tikrai nesuvalgysim .
Jei mėgsti pyragus, vakuok puseles ir virk uogienę, sūrio tortas labai skanus su persikais
Pagaliau prilijo. Jau keturios valandos, kai negaliu nosies iškišti.
Pas mus nuo 9 val lyja visą laiką vienodai, truputį apstoja ir vėl lyja. Sėdžiu kambaryje, atostogauju, tiksliau yra proga truputį apsitvarkyti
O persikai su ledais tai pasaka.