Atėjau paspygaut. LYJAAAAAA.
Žolia man vietiniai sakė, kad kartais kūdra išdžiūna. Netikėjau. Per 8 metus taip nėra buvę. Yra ant dugno ir dabar toj senoj. O naujoj tai maudausi tik nusėdus labai.
Dėl šuniukų tikrai keista. Gal ko nors nepasidalina nebūtinai maisto, gal dėmesio...
Sumuštinius susitepkit pačios .
Lietaus tai nebuvo pakankamai mano kaime- per kokį pusę kastuvo žemė atlyta, o giliau sausa. jei kokias 3 paras palytų ,gal pasijaustų . Lyg žada per Jonus lietų .
Jei nori saldesnių uogų-pelenų ištrauka(kibiras vandens-stiklinė pelenų ir laistyti), jei nebijai trąšų-kalio sulfatas. Žydi jos?
Reikia skirtis su viena kalyte Nežinom tik su kuria. Pradėjo pjautis iki kraujų net, nors dvi savaites kuo puikiausiai sutarė. Arba vieną reik uždarytą laikyt. Norėjpm, kaip geriau , gavosi kaip visada...
Gal kartais pradėjo pavydėti dėl ko nors? Pabandykit griežtai sudrausti ir pradėti dresiruoti abi. Kartais mažiukai taip žaidžia, nesuprasdami savo jėgų ir dantų aštrumo.
tikros sesės, tos pačios vados
Atėjau paspygaut. LYJAAAAAA.
Žolia man vietiniai sakė, kad kartais kūdra išdžiūna. Netikėjau. Per 8 metus taip nėra buvę. Yra ant dugno ir dabar toj senoj. O naujoj tai maudausi tik nusėdus labai.
Dėl šuniukų tikrai keista. Gal ko nors nepasidalina nebūtinai maisto, gal dėmesio...
Gal bando kažkuri viršų paimt", gi pas gyvūnus yra hierarchija. Nu bet turėtų aprimt, jei tai laikina
Dar nežydi, matosi pimpurai žiedų, bet tokie silpnoki.
Na, dresiruot tai tikrai pas mus nėr kam, nieks nemoka o ir kantrybės neturi. Todėl ir ėmėm dvarniaškas", kad joms nereiktų jokių dresūrų, tik kiemą saugot ir viskas. Dvi todėl, kad joms linksmiau būtų, bet pakanka ir vienos. Kad jau nenori būt kartu, tai teks skirtis Vakar vakare suleidom abi kartu, naktį lyg ir ramiai išmiegojo. Ištisai jas dabot negalim gi, yra darbai, reikalai.
Laba rytą, Pagaliau vakar palijo, nors nedaug, bet lijo visą dieną, tiksliau lijo gal kokią valandą, o taip oras buvo kaip dargana, bet apsiniaukę ir augalai atsigavo. Šiandien lekiu pajudinti žemės, kad mažiau garuotų.
tikros sesės, tos pačios vados
Gal bando kažkuri viršų „paimt", gi pas gyvūnus yra hierarchija. Nu bet turėtų aprimt, jei tai laikina
Na, dresiruot tai tikrai pas mus nėr kam, nieks nemoka o ir kantrybės neturi. Todėl ir ėmėm „dvarniaškas", kad joms nereiktų jokių dresūrų, tik kiemą saugot ir viskas. Dvi todėl, kad joms linksmiau būtų, bet pakanka ir vienos. Kad jau nenori būt kartu, tai teks skirtis Vakar vakare suleidom abi kartu, naktį lyg ir ramiai išmiegojo. Ištisai jas dabot negalim gi, yra darbai, reikalai.
Dresūra labai paprasta. Aš nekalbu apie rimtą, kur tarnybinius šunis moko, bet paklusnumo mokymas. Visada savo katinus ir šunis pradedu dresiruoti nuo pačios lengviausios komandos, "ieškok" numeti gabaliuką mėsos ar šiaip kokio skanėsto, pora kartų padedi, o paskui patys įpranta, tada komanda pas mane irgi su skanėstais, "sėdėt" ir kitas po truputį. Svarbu, kad suprastų kas namuose šeimininkas. Pas mane tik paskutinis šuo, belgų aviganis daugiausia dresiruotas, nes kitaip su juo buvo neįmanoma ir vistiek tik po 5 metų pagaliau suprato, kad ji nebus šeimininkė mūsų namuose, ir jau nebebando paimti "viršaus". Ir vienas svarbiausių mokymas, neleisti ką nors daryti blogai, drausti. Net ir ėsti be leidimo negalima, bet šita komanda po truputį mokoma ir pastoviai. Mokymams paprastiems daug laiko nereikia, atsisėdot pailsėt, žaidžiat su šuniukais ir mokot žaidimo forma, jie labai greitai perima kol maži.
Labas rytas.
Labas rytas.