Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Labas rytas,

Pusryčiams pistacijų ledų .
vartotojo įkelta nuotrauka

Spec. užsakymas iš Italijos 4u.gif biggrin.gif 4u.gif Ten jie labai skanūs.
Kaune truputi paljo , ir gal kiek atšalo . Oro temperatūra neviršyja žmogaus temperatūros ...
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 06 13, 22:48)
Pikta iki negaliu. Graudė griaudė, o debesis nuėjo kita Pnv puse. Dabar užėjęs kažkoks siaurutis, a la lynoja. Nieko gero iš jo nebus.

Nepyk IK.MEs gavom vakar lietaus turbūt už visą pavasarį, magaryčių dar ir ledukų dadėjo smile.gif
Žiauriai per daug, visas mano daržas tapo jūra.Iš vandens bekyšojo tik augalų viršūnėlės.Per naktį vanduo susigėrė, nežinau ar agurkams tokios maudynės patiko.Dar šį vakarą tarpuvagiu praeiti neįmanoma, smenga kojos.Pastebėjau, kad kur augalai pasėti buvo į lygią dirvą, morkos, burokai, tai tais tarpuvagiais galima eiti, bet , kur buvo vagos padarytos, tai tarpuvagiai smenga.Svogūnų laiškų šiandien negalėjau nusiskinti, nedaėjau, teko žieminių svogūnų laiškus naudot.Susišienauti spėjom, užvakar parsivežėm paskutinį šieną, o kas presavo vakar ir nebespėjo parsivežti, tai net nežinau, ką su tom kitkom dabar reiks daryt.Ne tik kad pylė iš viršaus, net ir pačios kitkos iki pusės vandenyje gulėjo blink.gif Šiandien po pietų net saulė pasirodė, ir dabar 25 jau šilumos, o ryte 18 buvo.Nepernešu karščių, tai tie 18 man buvo pats tas.Suguldė bulves, svogūnus, bulvės atsistojo per naktį, svogūnai ne, tai jie man jau nebeaugs?Užvakar vakarą, po šienapjūtės pabaigtuvių , važiavom į Plinkšių ežerą maudytis, vakar maudėmės savo kieme, lietuje, nes viščiukai su višta ir visu gardeliu, irgi atsidūrė jūroj, tai per lietų teko juos surinkti iš vandens, broilerius jau tokius po 3 ir daugiau kg, nes dalį jau paskerdėm po vieną per lietų sunešėm į tvartą, šlapius šlaputėlius,( kaip kad plikinant iš vandens kaip ištrauki mirksiukas.gif ).Jie išsigando nemokėjo patys eiti vandens taku.Taip kad geriau tokio lietaus ir nenorėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Bangele, bet aš nors ir tokio noriu. Tada kentėtume be problemų dvi savaites. Gi pats augimas. Svogūnai, kol drėgmės turės, susivarys iš laiškų į ropeles maisto medžiagas, o paskui pradės užsidarinėti kakleliai. Didelių nebus.
Atsakyti
SP, gal tu išpranašausi lietų ? Ar taip visą vasarą kepsime ?
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Laba,

Dusia o man Italijoj po ledų pulvuką taip susuko, kad nors skradžiai prasmek. O kaip tyčia po griuvėsiu vaukščiojom. Tai jau buvau pradėjusi dairytis nuošalesnio kampo 4u.gif visa laimė tualetą radau. Vat tokie man prisiminimai. Bet skanūs tai tikrai.

Lietau nėra. Dykuma sodyboj. Mažesnius daigus vakarais lieju, medelius ir krūmys ryte. Jėgas paskirstau. Negaliu vienu metu daug sunešioti. Šulinys senka į kibirus su šlanga irgi negaliu daug pilt. Ai kaip nors.
Atsakyti
Niurzgiuk,bet gi pas tave tvenkinys nemažas.Vandens turėtų būti. 4u.gif 4u.gif
O aš savo niekaip neišsodinu dumplūnių,vis laukiu lietaus.Dar dėžėj tupi.Tris susodinau į šiltnamį,tai pradėjo augti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2019 06 15, 14:30)
Niurzgiuk,bet gi pas tave tvenkinys nemažas.Vandens turėtų būti. 4u.gif  4u.gif
O aš savo niekaip neišsodinu dumplūnių,vis laukiu lietaus.Dar dėžėj tupi.Tris susodinau į šiltnamį,tai pradėjo augti. ax.gif

Senoj kūdroj vandens ant dugno. Nauja irgi stipriai nusękusi. Be to reikia ir labai ilgo elektros laido, ir labai ilgos šlangos. Nu ir dar siurblį įmerkti taip, kad neprisiurbtų dumblo. Nu žodžiu.
Atsakyti
Labas rytas.
Oi Niurzgiuk,kad matytum kiek metrų aš tampau laidus iš kūdros paiimti vandens.Šlangų tai jau nebe vynioju,palieku.Laidų baisoka palikti,pavogtų.Bet vynioju du kartus savaitėje,prileidžiu dar porą statinių,tai čia ekstra laistymui.Na gal šiandien palis pagaliau? ax.gif
Atsakyti
Laba,
Tai tvarkausi, laistau. Tik ne taip gausiai kaip norėtusi. O be to atlekiu tik savsitgalį tai dienos per trumpos būna.
Atsikėliau, apsiniaukę, supynes nukabinau po stogu įnešiau...blyn nelyja.
Atsakyti

Palyjo mano kaime. Gal nurudus žolė atsigaus. Man atrodo kad savaitgalinis laistymas augimui nepadeda, tik nuo mirties isgelbeja... 

Atsakyti
Niurzga, man tiesiog neįtikėtina, kad pas tave kūdros išseko blink.gif Taip ir matau tą pervirš išsiliejusią ir šiaip daug vandens tavo kieme. Šuliny vos ne su saujom pasiekiamą vandenį. Rodos, niekad negalėtų išsekt...
Pas mus vėl lyja. Taip palengva, bet jau ilgai. Frigo daigai įsikabino, nora liūtis buvo gerokai paplovusi lysves.
SP, ar reik jas dabar kuo patręšt?
Reikia skirtis su viena kalyte unsure.gif Nežinom tik su kuria. Pradėjo pjautis iki kraujų net, nors dvi savaites kuo puikiausiai sutarė. Arba vieną reik uždarytą laikyt. Norėjpm, kaip geriau , gavosi kaip visada...
Atsakyti